icon

Zlacneli potraviny v Tescu, Lidli a Kauflande?

13. júl 2024

Vsimli ste si ako zlacneli potraviny? spolocnosti tesco, lidl, kaufland davaju kupony kazdy tyzden. Lidl kazdu sobotu zlava 5 eur na nakup nad 50 eur, kaufland kazdu nedelu zlava na nakup ja mam vzdy kupon 8 eur nad 80 eur, a tesco je tento tyzden vitaz mam 2 kupony a jednu poukazku spolu zlava 10,50 na nakup nad 45 eur.

Strana
z3
kristiii
14. júl 2024

@eva233 benzín žiadny (občas to Tesco, ale tam zablúdim len keď idem do Planea alebo pod., ktoré je pri ňom), píšem, že mám 4 reťazce (ak rátam aj jednotu) v pešej dostupnosti 5-10 minút, z toho tri prakticky cestou zo zastávky, takže tam chodím väčšinou cestou z práce, niekedy pošlem syna. Zas ja keď kupujem v menšom a viem presne, čo práve chcem kúpiť, tak prebehnem obchod, cez samoobslužné a je to chvíľa, nemotam sa hodinu po obchode ako pri veľkom nákupe (len keď idem občas s mamou 😅). A písala som, že sme len dvaja, my proste nepotrebujeme robiť také nákupy ako napríklad 4-5 členna rodina, tam to úplne chápem, aj keď niekto nemá v dosahu viacero rôznych obchodov.
@hellwant igelitky nepoužívam, mám platené nákupné tašky.
@lakebabe @ibatanecnica veľmi vtipné ste baby🙄, čipsy nepapám, nechutia mi. A rožkov neviem koľko vy pojete, keď vám nevyjdu na raňajky za 9 eur, ale áno, boli v tom aj 3 rožky.
@sara07 samozrejme, že toto by bolo ideálne, ale na Slovensku sa toho v blízkej budúcnosti určite obávať nemusíme. Tak ja "lietam" a iní využívajú kupóny. Každý ako mu vyhovuje.

lakebabe
14. júl 2024

@kristiii práveže veľa ich nezjeme ale stačí mi kúpiť pecivo, kvalitnu šunku, syr, zeleninu a nejaké ovocie a viac ako desať eur nie je tvojich. To sa bavíme o raňajkách.
Dnes som nechala v lidli 120 eur, jeden košík a to som robila bežný týždňový nákup za normálne ceny. Však len kúsok hovädziny na svieckovu, co som kúpila včera u mäsiara stal desať eur. Tak mi nevrav ze za 9 eur máš plnú tašku nákupu

kristiii
14. júl 2024

@lakebabe pozri, ja naozaj nemám potrebu ťa presviedčať, čoho koľko a za koľko a či je to pre nás dosť alebo málo čo nakúpim. Môj prispevok o 9 eurovom nákupe bol na margo 5 eurového kupónu v Lidli, pri ktorom ušetrí autorka 5 e na 50 eurovom nákupe. Ja som takmer toľko ušetrila na cca 9 eurovom, keďže tam bola napríklad mozzarella 1+1, hrozno mínus tuším 1,20 alebo 1..neviem už si presne nepamätám, proste skoro na každej položke niečo a nazbieralo sa to len za ten jeden malý nákup. Ja neviem, aké veci nakupuješ ty, možno drahšie, kvalitnejšie, my spapame aj rajčiny zo Španielska, ktorými sa tu často pohŕda, dokonca aj mäso kúpim v pohode v reťazci. Rozumiem, že sú ľudia, ktorí si potrpia na domáce vajíčka, zeleninu z tržnice, mäso len z mäsiarstva a pod., nikomu to neberiem, nám stačia tie z obchodu. Ale zas my napríklad hovädzie nejeme, lebo ho ani ja ani syn neľúbime, sviečkovú robím väčšinou z karé, takže to je tiež napríklad rozdiel v cene jedného obedu a možno aj v množstve, keďže neviem, pre koľko ľudí varíš ty. Niekto sa tu chytal veľkosti mojej nákupnej tašky, pritom sama @eva233 predtým spomínala dve menšie tašky za 50 eur. Takže toto si ja v porovnaní s mojím včerajším nákupom neviem veľmi predstaviť. Ja som nikde nespomínala, že som za 9 eur nakúpila plnú najväčšiu nákupnú tašku, to si len niekto potreboval rypnúť, podobne ako ty s čipsami či rožkami či s čím.

lakebabe
14. júl 2024

@kristiii v pohode to nie je o rypani, len stále nechápem čo sa dá kúpiť za 9 eur. Ja absolútne nepozerám bio nebio a podobne veci a tiež sa dívam na akcie.
Ale keď idem na týždňový nákup a kúpim ovocie, zeleninu ,Jogurty, cestoviny, ryžu, sunky, syry, maslo, nejaké Džúsy, vody, mäso, drogéria, cistiace, tak tam vždy nechám stovku a to sme dvaja.
A to tiež pozerám rozdiely medzi reťazcami keď sú veľké rozdiely zbehnem inde

eva233
14. júl 2024

@kristiii áno úplne chápem je rozdiel nákup a nákup ako v kvalite, množstve aj počte ľudí pre ktorých nakupujem... Je rozdiel kúpiť večeru pre 2 a pre 4 ľudí a aj to čo na tu večeru nakupujem.... Áno kupóny sú super vec ak ich človek používa s rozumom a vie ich reálne využiť nie ze nahadzem do košíka hocičo len aby som bezhlavo nakúpila za 50e a ušetrila akože na nákupe 5e a pritom polovicu nákupu neminiem a vyhodím... Alebo poznám aj ľudí, ktorí kúpia energetak len kvôli tomu lebo ho majú 1+1 zadarmo hoci by reálne nekúpili ani jeden.... To je podľa mňa total blbosť.. Ale teda ty si vravela, že ste 2... My sme 3 klasicky jediaci... A teda bežne keď kúpim veci ako pečivo, zeleninu, šunku, Jogurty, syry tak nechám v obchode 20-30€ za nákup hoci využívam kupóny pravidelne

moonlight1210
14. júl 2024

Moznost usetrit cez “akcie” tu je uz roky rokuce.

Takze nam potraviny vlastne “zlacnoval” Meciar, Dzurinda, Radicova, Fico, Matovic i Heger (ak som niekoho zabudla, tak sorry).

Toto je naozaj zufaly pokus nasilu pripinat nasim “narodnym hrdinom” plast.

Chvalit nasich politikov za to, ze retazce pokracuju v roky osvedcenych trikoch, ako ludi naucit preferovat prave ich predajne (aj ked zvysok tovaru tam bude kusok drahsi ako u konkurencie, ale ten pocit, to uzasne slovo “akcia”, ach, usetrili sme 5 eur) - to nemysli autorka vazne. Ci mysli?

kristiii
14. júl 2024

@lakebabe @eva233 lenže ja práveže píšem, že nerobím jednorazové týždenné nákupy, ale chodím do obchodov viackrát za týždeň, pretože mám na to za prvé čas a za druhé možnosti, keďže mám veľa obchodov v okolí. Ďalšia vec, vy spomínate pečivo, zeleninu, šunku, syr, jogurty, ryzu...v rámci jedného nákupu a ja ich práve v rámci jedného nerobím, lebo nemusím. To je ten rozdiel. Lebo vždy niečo z toho doma aktuálne máme, keďže nakupujem priebežne, nie nárazovo a tam, kde sa oplatia. Okrem toho, pre niekoho je listovanie letákov záťaž a strata času, pre mňa je to naopak často inšpirácia na to, čo navariť. Proste a jednoducho, každý to máme nastavené a zaužívané inak a tak je to podľa mňa v poriadku, hlavne, nech každý oondí túto vládu o čo najväčšiu časť DPH z potravín, ktorú by si mala možnosť si nahrabať 🤪

nerko
14. júl 2024

Rooooobert dobre to robíš do psej matere. Aj, keď v podstate nič nerobíš, tak máme lacnejšie potraviny. Kupóny na benzín by neboli 😙?

sara07
14. júl 2024

ja som dost dlho nechápala ako mohli dostat určité strany tie % ako dostali a sú vo vláde
ale už žial chápem dostatočne ...😈

eva233
15. júl 2024

@nerko nie, ale napríklad Dankova SNS vybavila, že môžeme našich rodičov zobrať na rekreáciu za peniaze nášho zamestnatela 🤣... Síce ta novela nemá hlavu a pätu, ale je to tam 👍💪😁🙈... Ale čo my vieme za chvíľu možno budú aj kupóny na benzín 🤷‍♀️🤦‍♀️

hellwant
15. júl 2024

@eva233 Super, dovolenka so svokrou je to prave orechove, aspon mam ospravedlnitelny dôvod opiť sa na dovolenke, zena nebude mat padny argument🤣🤪

nerko
15. júl 2024

@eva233 po zavedeni Dankovych poukazov su na Slovensku pobyty tak drahe, ze sa mi viac oplati ist na dovolenku do Ciech, Polska ci Rakuska. A bez poukazu. Lepsie ceny a lepsie sluzby. Od lyzovacky po kupaliska.

jednoduchomaria89
17. júl 2024

@eva233 ja tiez pochvalim Danka za vysachovanie regiojetu , ktory poskytoval kvalitne sluzby a vacsi Komfort ako Nase slovenske zeleznice (tie prave narodne ) z jedneho top zel.useku , Nam Slovaci take netreba , nam Stacia 60rocne vozne bez normalnych sluzieb

sevrin
17. júl 2024

Mne sa páčia také titulky na SME ako "Ihrisko za 57-tisíc pre obec so 60 obyvateľmi. Ako vláda rozdáva dotácie blízkym starostom"
To je dobre že vláda takto myslí na ľudí, takmer 60 litrov sa vyhodí na nejaké ihrisko niekde na lazoch, skutočne rozumná investícia.

moonlight1210
17. júl 2024

@sevrin tak nikdy nevies, ci z neho nevzide hrac, co nas preslavi vsade vo svete, a kde sa povie jeho meno, tam aj anglicki hooligans budu snimat uctivo ciapky: o, slovaci, to su hraci.

I ked vieme, ze ihrisko stalo tak 10-15 a zvysok pretiekol cez faktury “stavebnej” firmy niekoho znameho od panov poslancov. Preto ta dedina dotaciu dostala. Aby to “legalne preprala”.

eva233
17. júl 2024

@moonlight1210 ako mame v okolitých obciach 2 také ihriská... Akože ihriska super ale keď som videla tu cenu 🙈🤣

jednoduchomaria89
17. júl 2024

@sevrin ihrisko / fontana / starosta + uradnici s poslancami do kazdej dediny !!

sevrin
17. júl 2024

Ale že na východnom Slovensku je epidémia žltačky a nemocniciam dochádzajú kapacity, nejaké riešenie na zvládnutie tejto situácie som od tejto vládnej chunty akosi nezachytil nikde.

Strana
z3