Zmeny dobrovoľného nemocenského poistenia od 1.1. 2013
Maminky viete niečo ohľadom nových zmien v DNP?Má pribudnúť nejaký nový balíček DNP.Čo to pre nás znamená?Je výhodnejší??? Ďakujeeeeeem 😉
@zalka hm,,teraz neviem ci dobre chapem,,kebyze sa so zamestnavatelom dohodnem aby mi dal 1 den výpoved a na druhy den hned zobral spät s takou istou mzdou aku som mala na prvej zmluve, to by mi nieco pomohlo???? 😅 ako by sa to zaratolo do DNP? alebo na tu druhu zmluvu by som mala mat vyssiu hrubu mzdu? sorry ale nejaak som to nepochopila,,,druha robota pripadne dohoda urcite nie 😒
@zalka no teoreticky by som sa dohodla,,co by to v reale znamenalo,,nechapem preco by sa to predchadzajuce zamestnanie malo potom brat ako DNP,,či to je tak v zakone? a to by ma musel zamestnavatel odhlasit zo vsetkeho a na druhy den znova prihlasit,,ci by to stacilo len medzi nami nova zmluva,,či....sa v tom nevyznam,,ze ci by mal zamestnavatel s tým vela papierovaciek a vybavovaciek 😒
@peha81 no mal by s tým dosť papierovačiek ... musel by to urobiť na SP, a ZP ... ale to všetko elektronicky, takže to také strašné nie je ...
A čomu nerozumieš? Že ak budeš mať druhú robotu a otehotnieš, a sa prihlásiš na DNP tak tá pôvodná terajšia práca sa ti tie dni poistenia pripočítajú k DNP a budeš mať nárok na MD aj z DNP. Ja ti to neviem už ako ináč lopatisticky napísať ... tak hádam si pochopila.
@zalka wau to vazne, by takto zafungovalo? to znemena ked prehovorim zamestnavatela na papierovacky a ja nasledne dajme tomu o 1-2 mesiace otehotniem,,zatial nic neriesim a staci 1 den pred nastupom na materstku,,to znamena cca v 34tt sa prihlasit na DNP a vysla by mi materska aj zo zamestnania aj z DNP,,,dobre som to pochopila 😅
zienky viete mi niektorá poradit, bola zmena vo výške vyplácania DNP od 1.1.2013? dakujem
@zalka wau dakujem velmi pekne,,si velmi zlata,,ze si mi to tak super vysvetlila,,a aj tu vsetkym ze tak radis,,,velmi velmi pekne ti dakujem este raz,,takych ludi je malo 😉 takze uz ma caka len to vybalit na zamestnavatela 😀 len to sa musim este poriadne odhodlat 😅 a je aj niekde nejaky clanok/zakon kde by som sa toto iste docitala? ci to su uz len take finticky co vie len pár zainteresovaných? 😕
@anaj_janka ak si začala PN v roku 2012 tak stále dostávaš rovnako ... nič sa nemení .. ak ti začala PN v roku 2013 a vzniklo nové DNP tak je PN vyplácaná z VZ 393 eur ...
čo konkretne potrebuješ vedieť ...
@zalka nerozumiem tomu, lebo za mesiac 12/2012 mi bola vyplatená iná suma ako za mesiac 1/2013 a nie je to malý rozdiel, tak nechápem
@anaj_janka tak napíš sumy ... a tiež aj dátumy od kedy si na PN ... lebo takto môťžeme len hádať abo veštiť .. a tú gulu som si zatím nekúpila 😝
@zalka 🙂 diky moc. Ale nechám to tak a skočím na sociálku. Tebe dakujem za ochotu a prajem pekný zvyšok vecera 😉 🙂
zalka ahoj vidím, že sa v tom vyznáš, mám prosbu. Tri roky som na rodičovskej, čiže nemám odprac. 270 dní. Plánujeme bábo a bola by som rada, keby mi vyšlo DNP, stačilo by mi platiť z minima, len neviem, kedy by som sa mala prihlásiť do SP a či sa to vôbec dá a ak sa dá to DNP by som si musela platiť tých 9 mesiacov až do pôrodu, alebo ako to funguje. A čo v prípade ak už prvý mesiac čakáme bábo - asi sa to už nestihne však? ak sa dá, prosim o radu a ďakujem
nie, no škoda, mám dve detičky a som celý čas na rp a asi bude tretie tak skúšam ale zase nič z toho
aj tak vďaka za radu, neuvažovala, lebo tretie sme plánovali až oveľa neskôr, ale čo narobíš:(

@motylek17 áno správne, záleží od účtovníčky čo napíše do papierov... ak sa za posledné tri roky na firme dvíhal plat tak môže účtovníčka dať aj vyššiu sumu na papier ...