Zobrazovanie titulov pri bankových platbách
Všimla som si jednu vec nie je to nič extra dolezite ale taká trochu zaujímavosť. Mám dlhé roky účet v slovenskej sporiteľni. Keď mi prídu platby od ľudí čo majú titul, zobrazí sa normálne pri mene keď si pozerám platby.
Chcela som to tak mat aj ja, myslela som že to treba niekde nastaviť, pripadne nahlasit. Nenašla som tuto možnosť tak som kontaktovala banku a odpísali mi, že titul sa pri mene v platbách neuvádza. Zmiatlo ma to, veď ostatným som to videla. Odpovedali mi, akoby niečo take ani neexistovalo. Nakoniec som sama zistila, že ti ktorým sa to ukazovalo mali inú banku.
Príde mi to divne, že to takto majú pôsobí to dosť neformálne, nepotrpim si na to ale keď posielam platby niektorým ľuďom kde by sa žiadalo a pôsobilo lepšie, keby tam ten titul mám, tak ho tam nemám 😃a oni áno.
Nepríde mi to ako niečo, čo by si mala banka sama voliť čo vynechaju a čo dajú malo by to byt univerzálne ako zakladne údaje, ani iná banka nemá trebárs tak že prídu peniaze a nebude tam meno človeka ale len nejaký kod.
Neni to pre mna take podstatne aby som teraz zmenila čisto kvôli tomu banku ale ak tu je niekto zo slsp a pod, mohlo by sa to dostať do nejakého návrhu vylepšenia 😂 pre niekoho to napr môže byt dôvod zmeniť banku, pokial je to pre jeho prácu alebo niečo dolezite.
Nejde skôr o to čo majú v dokladoch? Ja mám titul a nikde si ho nepíšem ani v občianskom nemám.
Ten titul pri mene si ludia pisu spolu s menom do poznamky, mne to pride trapne rovnako ako ked niekto chce nieco poslat a napise si adresu s titulom alebo pride nieco z bazaru zabalene darme tomu v spinavej billa taske a adresat tam ma titul...a mne ked niekto napise titul do adresy - automaticky napisem meno, priezvisko a zvysok adresy bez titulu...titul sa zasadne uracim napisat len vtedy ked je to bud doktor alebo profesor ci fakt odbornik a nie nejaky bezny magister, inzinier ktorych je ako hub po dazdi bez hlbsieho vyznamu
Nepríde mi, že ti to príde také nepodstatné, že si na tom nepotrpis. Príde mi, že ti dosť na tom záleží..... A teda titul pri prevodoch nemá žiadnu váhu, osobne nevidím na tom nič nutné a už vôbec nie niečo, čo by som od banky vyžadovala. Mám TB a tá titul uvádza, ale je mi to srdečne jedno, ak by nie
A meniť kvôli tomu banku? To naozaj?
@januska12323 nejde o osobný život skôr o ten pracovný. Keď ma niekto obchodných partnerov a pod a riešia nejaké transakcie medzi sebou, obaja sú rovnocenní čo sa tohto týka a jeden to tam ma druhý nie. Je to niečo ako doplnok aj pri takýchto záležitostiach. Prekvapilo ma, že tu taká možnosť nie je zistila som to len nedávno, keď som riešila jednu vec pri ktorej by sa mi to hodilo. Inak na bežne používanie mi to je jedno, nepotrebujem poslať € kamarátke či rodine a aby to tam bolo 😃
@elektrina áno to vnímam rovnako. Nikdy som na balík nepísala titul alebo ako píšeš tie ďalšie veci. Skôr som mala na mysli čisto pracovnú, nejakú podnikateľskú sféru. Sú prípady a situácie, kedy sa to tam hodí . Prekvapilo ma že jedna z najväčších bánk tuto možnosť nema lebo mi to nepríde ako niečo neštandardne
@luliu veď keby mi na tom tak záleží tak logicky utekám otvoriť ucet inde. Zaujalo ma, prečo to tam nie je resp či to je niečo, čo len postupne prichádza alebo je slsp v tomto ,,za opicami,,. Nedávno sa mi dosť hodilo keby to pri jednej transakcii mám preto mi to napadlo. Niekde na obchodnom stretnutí si isto nepodám s niekym ruku a nepredstavime sa titulom, no všímajú sa zase iné veci. Je to taká malickost a mohlo by to tam byt
Pozrel som prijaté platby tak titul v názve účtu vidím od
Tatranky v tvare Priezvisko Meno, Titul.
ČSOB v tvare Titul. Meno Priezvisko
ostatné banky som titul vôbec nevidel
Tiež keď pozerám históriu z daného účtu tak nie všade bol titul od prvých platieb a pribudol neskôr, napríklad pri zmene mena z veľkých písmen na malé.
A nezabúdaj že priestor na názov účtu je obmedzený, nám prichádzajú platby s max 20 znakmi, takže príjemca by videl tvoje meno v prípade ČSOB napríklad takto:
PaedDr. Katarina For
PaedDr. Frantisek Po
Záleží aká banka napr Fio uvádza tituly - ak ho máš v občianskom. Ja bohužiaľ mám titul v občianskom, ale len Bc., nakoľko sa mi po druhostupňovom nechcel meniť. Tak mám všade keď posielam platby ako dement Bc. a normálne sa zato hanbím a najradšej by som nemala uvedený žiaden
Je to výlučne na banke a nemôžeš si niečo také nárokovať.
Mám titul a v banke o tom vedia (pri zmene údajov mi ho automaticky napísali na zmluvy čo som podpisovala, lebo brali údaje z OP), ale pri prevodoch to neukazuje. Mám VÚB, tak len pre info, asi to teda závisí od banky. Ani pri prichádzajúcej platbe nevidím žiadne tituly. Ale teda mne je to srdečne jedno 😂
@petracandle už som si spomenul kto má FIO s titulom tak som našiel v tvare
Titul. Priezvisko, Meno ale presahovalo to 20 znakov, išlo to z FIO na FIO
@maranco Hej Tatra banka to ma a tu väčšinou aj majú podnikatelia a pod. Keby to moc potrebujem určite prejdem tam, no toto bolo skôr zo zaujímavosti. Lebo som si myslela, že ja mám niečo zle nastavene, keď to ešte podali takým štýlom. Pisu ini že aj iné banky to majú bez, tak asi len Tatra je väčšinou v popredí
Mam TB a ta titul uvadza automaticky. Ja som dlhe roky nemala ani v OP uvedeny titul, po VS som nemala potrebu si OP menit len kvoli titulu. Az v cca 30tke, pri vymene OP som si uz v jednom vzala so sebou aj diplom, nech mi ho do OP nahodia, ked som menila aj meno (po svadbe) aj adresu a vsetko. Kratko na to mi v banke automaticky nabehol titul a aj nove meno (bezne si ho neuvadzam a ani som nekontaktovala ziadne banky a spolocnosti, aby som si titul u nich doplnila) a vsade ho davaju. Evidentne maju nejakym sposobom prepojeny system, ze o tychto informaciach vedia aj bez mojho aviza (nedala som im avizo ani o zmene mena, ani o pridanom titule).
Tak urobil som select kde sa v názve účtu vyskytuje bodka a našlo mi aj iné banky
Jeden účet z VÚB má titul začínajúci JUDR. ale daný zákazník iba raz platil z toho účtu, ostatné platby má z iných účtov tiež vo VÚB a tam nemá titul, možno tá platba bola cez podnikateľský účet
Druhý účet tiež vo VÚB, ten 3× zmenil meno najprv bolo MGR. potom Mgr. a teraz je JUDR. ale daný zákazník platil aj z iného VÚB účtu kde je iba meno bez titulu
Jeden účet v SLSP začína Ing.
druhý účet v SLSP bol v tvare Prezvisko Meno Mgr. ale koncom 2019 sa zmenil na Meno Priezvisko a titul zmizol
Už neexistujúca OTP banka tiež mala tituly v jednom účte je MGR. MENO PRIEZVISKO v druhom je MENO PRIEZVISKO,MGR.
Takže mi to vychádza, že v bežných osobných účtoch titul používa ČSOB, Tatrabanka a FIO.
SLSP a VÚB pravdepodobne iba pre podnikateľské účty
@colsami vďaka, takto isto som aj ja menila OP pre iné údaje a doplnila som rovno aj titul. Nahadzovala som potom nový OP do George a keď mi blízku dobu na to došla platba, kde odosielateľ mal titul s menom, šla som pozrieť či to ukazuje aj mne a zistila som že nie. Preto ma to aj zaujimalo ale teda zistila som až sama, že oni to tak nemajú.
@maranco vďaka za sumarizaciu , myslím že nemajú to ani pri podnikateľských, no možno sa mýlim. Podľa môjho názoru by toto mohli aplikovať všade alebo aspoň dať možnosť zákazníkovi upraviť si to podľa svojich preferencii
Tak na tie transakcie kde ti záleží na titule si môžeš založiť bezplatnú FIO a tam si pošleš peniaze okamžitou platbou zo SLSP a urobíš prevod s titulom.
Inak vo FIO môžeš držať prázdny účet s 0€ a je bez poplatku.
v banke to má zapísané ten čo to má v občianskom. teraz som to čekla - účty v slsp a ukazuje im ing…
Ja som videla už aj tak že ľudia keď majú titul tak väčšinou si sa to píše do zvlášť kolónky ako meno. Vtedy to môže systém vynechať.
Ale niektorí ktorí si potrpia na to tak napíšu ten titul do kolónky meno a za to klasicky svoje meno
Vtedy systém nemá na výber a napíše aj titul
@elektrina ja mám titul na podnikateľskom účte, pretože titul je súčasťou názvu firmy (u SZČO mena) a to aj pri živnosti. Takže vtedy to banka píše. Titul do poznámky nezadávam a je tam, lebo je v názve účtu.
@maranco ČSOB má titul tiež iba pri podnikateľských účtoch.
@biba_18 tak u SLSP sa zdá že je to skôr výnimka, že sa vyskytne titul
ten titul si pozerala v obratoch na účte príjemcu v inej banke zaslaný od teba?
Štatistika prijatých platieb zo 468 rôznych bankových účtov mi vychádza takto
SLSP mala titul u 1.5% účtov
VÚB mala titul u 2.3% účtov
Tatrabanka mala titul u 11% účtov
ČSOB mala titul u 46% účtov
FIO mala titul u 66% účtov
Z hľadiska najčastejšie používaných bánk, bez ohľadu na titul, z platieb za posledný rok vyšli banky takto.
46 % Slovenská sporiteľňa, a.s.
18 % Všeobecná úverová banka, a.s.
12 % Československá obchodná banka, a.s.
6 % Tatra banka, a.s.
5 % 365.bank, a. s. / Poštová banka, a.s.
4 % UniCredit Bank Slovakia, a.s.
4 % Prima banka Slovensko, a.s
3 % mBank S.A., pobočka zahr. banky
1 % Fio banka, a.s., pobočka zahr. banky
Podla mna ano,mali by ti ten titul dat,uz ajkvoli tomu ze spolupracujes s rovnakymi co si tituludavaju,alebi im ho uda banka,pisem preto ,lebo ja titul nemam , kto teda vystudoval Vs tak mu nalezito v uradnych veciach ma pekne krasne pred menom stat,
Samozrejme listy blahopriania kamosky rodina ,tam nie
@vorkola áno presne tento prípad som myslela, keď sa jedna o niečo take, kde ten druhý ho tam má a mali by sme mat ,,vyrovnane pozície,,. Keď to budem veľmi potrebovať, banku tým pádom zmením ale bola by to škoda, v slsp som odjakživa.
@biba_18 mám ho v OP a aktualizovala som ho v George, no titul nenaskočil. Aj mi odpísali že titul sa tam neudáva,,ale napísali mi ozaj takým štýlom akoby to neexistovalo. Až potom som pozerala akú banku majú ti, od ktorých mi v obratoch titul ukazovalo

neviem ako je to v bankach, ale skus si pozriet napr. spravy v telke. takmer nikto nema titul napisany v titulkach.