Zobrazovanie titulov pri bankových platbách
Všimla som si jednu vec nie je to nič extra dolezite ale taká trochu zaujímavosť. Mám dlhé roky účet v slovenskej sporiteľni. Keď mi prídu platby od ľudí čo majú titul, zobrazí sa normálne pri mene keď si pozerám platby.
Chcela som to tak mat aj ja, myslela som že to treba niekde nastaviť, pripadne nahlasit. Nenašla som tuto možnosť tak som kontaktovala banku a odpísali mi, že titul sa pri mene v platbách neuvádza. Zmiatlo ma to, veď ostatným som to videla. Odpovedali mi, akoby niečo take ani neexistovalo. Nakoniec som sama zistila, že ti ktorým sa to ukazovalo mali inú banku.
Príde mi to divne, že to takto majú pôsobí to dosť neformálne, nepotrpim si na to ale keď posielam platby niektorým ľuďom kde by sa žiadalo a pôsobilo lepšie, keby tam ten titul mám, tak ho tam nemám 😃a oni áno.
Nepríde mi to ako niečo, čo by si mala banka sama voliť čo vynechaju a čo dajú malo by to byt univerzálne ako zakladne údaje, ani iná banka nemá trebárs tak že prídu peniaze a nebude tam meno človeka ale len nejaký kod.
Neni to pre mna take podstatne aby som teraz zmenila čisto kvôli tomu banku ale ak tu je niekto zo slsp a pod, mohlo by sa to dostať do nejakého návrhu vylepšenia 😂 pre niekoho to napr môže byt dôvod zmeniť banku, pokial je to pre jeho prácu alebo niečo dolezite.
ja by som to teda skúsila vybaviť na pobočke - účet v slsp som zakladala po ukončení školy - a ja som skutočne nikde nič nenastavovala, dala som občiansky a mám to tam ...
Ked si pozries vypisy z banky atd, mas tam titul? lebo teda.. niekde sa vo vypisoch uvazda "nazov uctu" a to je cele titul+meno+priezvisko, ale inde uvadzaju toho kto robi ten "prevod" .. ale v podsate neviem preco ak je v systeme zadany normalne clovek s titulom, by to tam nedalo...
Dá sa FIO účet založiť online cez aplikáciu.
Navyše oproti iným SK bankám tam môžeš používať okamžité platby do a z ČR.
ale celkom zaujímavé je - zistila som že kamoška má účet v tatra banke - do 2022 mi ju ukazovalo bez titulu - od 2023 s titulom - písala som jej a že mala novú občianku a bola na pobočke robiť zmenu... na občianke mala titul od školy...
Toto mi pride nepodstatne a neviem pre aku pracovnu oblast by to bolo podstatne, ved v praci predsa vedia co mas vystudovane a vela ludi, ktori maju mozno este vyssi titul ako ty, tak ho nikde neuvadzaju.
malomeštiactvo ako vyšité...
Titul.mam aj ja aj kamoška, ja.mam SLSP ona 321banku a nie,nezobrazuje sa my. A je my to jedno. Titup určite nedáva váhu prevodu peňazí.
@danica2711 prečo hodnotíte? Keď nechcete, nemusíte si to nikam dávať. Nemalo by to byt na voľbe daného človeka, ako s tým chce naložiť? A mat možnosť buď si to uviesť alebo nie? Podobne pri svadbe si žena tiež vyberá, či chce len mužove priezvisko alebo aj svoje, vôbec neriešim čo kto ma a nemá si kam dávať. Každý si rozumie. Tu sa bavíme o tom, či a ktorá banka tu možnosť ponuka resp či take niečo tu bude . Keď ste vyštudovala školu, odmietla ste titul lebo veď nešlo vám oň? Ak taká možnosť je, potom je v poriadku ak si to niekto vyberie. Nekazme iným, čo ma byt pre nich dolezite.
@hugigugin nechcem byt nezdvorila, ale jednak si myslím že ten titul nemáte ( ostatní pochopia prečo to píšem) a za druhé, vám to logiku dávať nemusí no iným môže. Banka ako inštitúcia by to mala dávať buď automaticky alebo človeku na vyber, či to tam mat chce alebo nie
@danica2711 malomeštiactvo je za mna skôr hodnotiť, kto čo ma robiť. Lebo ja titul nemám ale sused ma, tak nech si ho nepíše nikam lebo to je hanba. Poďme ho ohovarat. Čo je malomeštiacke na tom, že človek ma nejaké osobne údaje ktorými sa preukazuje v rôznych inštitúciách a banka sa rozhodne, že oni mu to pri niečom okresaju hoci to on nechcel. Je to moje, ten nárok na to mám ja a nie suseda ktorá to považuje za smiešne. Ona môže rozhodovat o sebe a o tom, ako naloží so svojimi vecami. Toto je malomestiactvo
Ale banka ako inštitúcia sa môže rozhodnúť, že tam danú info dávať nebude. A ty sa s tým zmieris alebo odídeš tam, kde ti ho dajú a napr. budeš radšej platiť za účet (v TB máš titul, ale účet zadarmo tak ľahko ako v SLSP nie)
A teda v prevodoch je to naozaj až smiešne ako si na tom zakladas
@luliu ja neviem možno som ja z inej planéty ale naozaj hodnotiť u iných čo je smiešne kto nám dáva taku moc? Musela by som byt dokonalý človek aby som si toto dovolila lebo iste by sa našlo aj u vás niečo, na čom sa zasmiať. Ku čomu to je dobre? Strašná nenávisť je medzi ľudmi aj pri ,,smiešnej,, téme ako je titul. Navrhnime školám nech ho najlepšie ani nedávajú.
A k veci-áno máte pravdu, banka tak rozhodla a aj takýto maly detail môže byt minus oproti konkurencii. Mna to prekvapilo, lebo v dnesnej dobe všetko ide napred, každý sa bije o zákazníka niekto si ide otvoriť účet v inej banke už len preto, že získa po otvorení obrazne povedané 5eur. Je to každého vec. Za mna osobne, mohlo by sa to zmeniť tak aby si zákazník vybral
@biba_18 ja som ani raz nenapísala ze je to smiešne
Ja to chápem. Ak niekto má titul a chce ho napísať nech si ho napíše kde len chce. Nemám na to žiaden negatívny názor. 🙂
Ja som nevravela konkrétne o banke ale že niekedy keď sa formuláre vypisujú do koloniek a vyhodnocuje to systém tak to ľudia robia tak ako som písala
To bola iba rada že môže to autorka tak skúsiť 🙂
ja teda posielam a prijímam platby a ešte nikdy mi nikto neposlal platbu s titulom.... ale niekto si na to potrpí.
Autorka, tak pre niekoho je výhodou mať napr. dlhodobo účet zadarmo, okamžité prevody (no tie už sú povinné zo zákona, ale ja to mám už asi 2-3 roky, pričom manželova banka má len okamžitý príjem napr.) a nie zobrazovanie titulu 😃 Akože je to trošku smiešne ozaj. Aj keby mi ukázalo, že mi niekto s titulom posiela peniaze, tak čo z toho akože mám? Mám takisto vyšší titul a toto naozaj nie je podstatné, ani ho nevypisujem nikam, kam to nie je podstatné (nemám ho ani na kúpnej zmluve, katastri, pred pár dňami som dávala DP k nehnuteľnosti a tiež som to tam nepísala), no načo? V práci isto vedia, aký máš titul a tam sa aj pochopiteľne uvádza. Ale robiť z toho tragédiu, že niekomu posielam peniaze a nevidí môj titul 🤦🏻♀️ Tak si zmeň banku a nepíš tu iným, že ak majú VŠ a nechvália sa titulom ešte aj na vchodových dverách do bytu, tak že to oni sú malomeštiačky. Bola by si prekvapená koľko ľudí tu má vyšší titul ako Mgr./Ing.
Odporúčam zmeniť banku, ešte si klienti pomyslia, že máš len základnú školu a zrušia spoluprácu 🤦♀️

@maranco vďaka, o tom som nevedela ( myslím o Fio úcte, keďže nesledujem čo ponúkajú iné banky) takze keby to súrne potrebujem, urobím to takto. Dá sa ten účet založiť aj online bez návštevy banky?