Zrušenie poistenia Dukátik v Kooperatíve

christina123456
10. jún 2014

Dobrý deň, prosím o radu. Minulý rok sme si dali poistiť dieťa v Kooperative-Dukátik. Poistenie malo začať plynúť zaplatením prvej splátky, avšak tento šek sme neuhradili, tak nám prišlo vyporozumenie, že poistenie je zrušené. Avšak po roku nám prišiel šek zaplatiť asi 3násobnú čiastku z plánovaného mesačného poistenia s hrozbou, že ak to nezaplatíme túto pokutu za neplatenie, že to budú vymáhať exekučne a sôdnou cestou. Takže zmluva mala byť účinná zaplatením prvej splátky, ktorá uhradená nebola, tak ako od nás môžu vymáhať za zrušenie niečoho, čo nebolo ani platné? Prosím poraďte. Uhradiť to ? Máme ísť na pobočku ? Čo robiť ?? Máte skúsenoti ? Ďakujem

diana70
10. jún 2014

Životnú poistku máte právo vypovedať do 2 mesiacov od uzavretia písomnou výpoveďou. Tiež je možné ju vypovedať nezaplatením poistného, poisťovňa ale bude žiadať nesplatené poistné.

thomashyrja
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alenah31
10. jún 2014

@christina123456 poistka je platná dňom podpisu a nie dňom uhradenia prvej splátky!!!!!!!!!! Pokiaľ ste po podpise zmluvy poistku do 30 dní neuhradili príde prvá upomienka, do ďalších 30 dní príde obyčajne vypovedanie zmluvy so šekom, na ktorom je vyplnená dlžná suma - tá poistka totiž bola aktívna 60 dní od podpisu a za túto dobu ju musíte zaplatiť. A určite odporúčam uhradiť to, lebo hlavne KOOPERATIVA sa rada obracia na exekútorov a spoločnosti vymáhajúce dlhy ako napr. Intrum Justitia alebo EOS-KSI. Mám vlastnú skúsenosť, nič som si nepomohla - okrem toho máte to určite uvedené v podmienkach zmluvy - radím riadne si ich prečítajte.

christina123456
autor
10. jún 2014

Ďakujeme pekne za rady.. Chcem sa ešte opýtať, manžel tam bol, keď nám začali chodiť šeky, priamo v pobočke za tou pani, čo nám to uzatvárala a tvrdila, že netreba nič spísať, že pokiaľ sme neuhradili prvú splátku, že nám príde papier o zrušení. O žiadnej písomnej výpovedi čo by sme mali podať s našej strany nám nehovorila. Práve naopak, pozerala na manžela, že čo tam chce spisovať, že na čo vôbec chodil. Pochybyla ona ? Nebol tam za ňou sám, ale s mamou, no nič písomné ako dôkaz, že to tam prišiel zrušiť nie je. :(

frapper
10. jún 2014

ˇAno poisťovňa postupuje správne,aj keď ste nezaplatili 1splátku,mali ste možnosť to uhradiť do 2-3 mesiacov.Ak ste neuhradili tak túto dlžnú sumu treba uhradiť.Keby ste boli odstúpili od zmluvy do 30 dní,keď ste to nechceli t.j.§802,vtedy by nevzniklo dlžné poistné,ale toto bolo treba podať písomne,alebo do 2 mesiacov,ale tu už treba zaplatiť dlžné poistné.Pri tých 3 mesiacoch vám poisťovňa za tú dobu kryla riziká dohodnuté v zmluve,ale to všetko je napísané vo VPP.Takže treba to čím skôr zaplatiť.To,že pani vám dala mylnú informáciu,nedokážete.

christina123456
autor
11. jún 2014

@frapper Manžel tam za ňou bol, že to ide písomne zrušiť a ona tvrdila, že to netreba, že je zmluva neplatná, takže za ňou zájdeme, ona si bude dobre pamatať manžela aj mamu. Aj keď jej to nedokážeme, ale vedieť bude a pripomenúť jej to ako môže spáva´t s takým svedomím. Tí poisťováci sú ako jehovisti ! Len sa vynukujú , potom odrbávajú a šklbú o peniaze!!

diana70
12. jún 2014

Bohužiaľ, v každom prípade, keďže ste nepodali písomnú výpoveď, musíte hradiť dlžné poistné. Plynula totiž vaša poistná ochrana. Zaplaťte to, aby ste predišli problémom. Do budúcna odporúčam všetkým komunikovať vždy písomne najmä pri výpovediach, najlepšie doporučene.