Zrušenie rekreačných poukazov
Postrehli ste, ze chcú rušiť rekreačné poukazy? Využívali ste ich? Ako sa vas to dotkne? Veľa žien to využívalo na detske tábory a podobne. Aký máte názor?
Ja som vyuzivala, ale nemam problem keby sa zrusili. Myslim ze su nespravodlive, firiem co maju nad 50 zamestnancov je malo, resp menej ako tych mensich, tym padom vela ludi nemalo narok ale ich zavedenim rapidne stupli ceny sluzieb v turizme. Tym ze stupli ceny tak aj ked poukaz pouzijem tak nas pobyty na slovensku vychadzaju velmi draho nehovoriac o tom ze ked ho miniem tak uz mi neostava nic ine len nechodit na slovensko. Ak ich zrusia a ceny v turizme sa neupravia tak turizmus na slovensku ma velmi zle vyhliadky. Uz teraz volime radsej zahranicie kde to je nepomerne lacnejsie. Ak chcem detom ukazat nieco na slovensku tak bud ideme na otocku alebo velmi zvazim konkretny pobyt.
Rekreacne poukazy su dovod preco na slovensku su ubytovania o dost drahsie ako v okolitych krajinach. Ked s tymto prisiel Danko tak vsetky hotely, penziony, atd skokovo zdrazeli. Teraz zrusia poukazy ale vysoke ceny zostanu. Tlieskam 👏
@anonym_d3948d Ano, presne, teraz ale ceny ostanu...
Nás bolo vo firme 48, u manžela v práci ich je 8 takže nám ani nárok nevznikol. Myslím ze to bolo v tomto ohľade nespravodlivé voči ľuďom ktorí pracujú v menších firmách takže keď sa zrušia mi je úprimne jedno
@4stanka4 Uplne s tebou suhlasim. O co su horsi zamestnanci vo firme kde je ich 48 od tych kde je ich 50? To, ze hotely hned po zavedeni podvihali ceny, je pravda. A ak tie poukazy zrusia a ceny ostanu take ake su teraz, tak este horko zaplacu, pretoze ludia im tam prestanu chodit. Teraz chodili preto lebo cca polku zaplatil zamestnavatel. Za tie ceny pojdu radsej do zahranicia.
@anonym_7c5359 az na to, ze tento naklad znasaju zamestnavatelia a nie stat 😉
Dost podstatny rozdiel s 13.dochodkami, vsak ano
@anonym_3bdcc4 zamestnávateľ si to dá do výdavkov a hups ten štát co nič neznáša ma o to nižšiu vybratu daň, lebo firma mala viac výdavkov.
Ale pokryvilo to trh, v jednom rade to bolo fajn Slováci míňali peniaze doma. Ale v druhom rade ubytovanie šlo tak rapídne hore v prvom roku keď sa rozbehli rekre, že Slováci zase viac trávia dovolenku v zahraničí lebo vyjde lacnejšie.
Presne ten istý efekt mali strávenky ak ich ľudia dostali chodili na obedy, tie papierove... Teraz si môžu vybrať hotovosť alebo stravné na kartu a zase menej chodia po podnikoch, lebo ceny sa zdvihlo už skrz infláciu a iné vplyvy.
@anonym_autor este k tomu zaviest autobusovu dopravu na dopyt a na Slovensku je vymalovane, tento stat zdochne a posledny nech(tu) zhasne.
áno využívala, hlavne na detské tábory 🤬🤬🤬
@4stanka4 Uplne s tebou suhlasim. O co su horsi zamestnanci vo firme kde je ich 48 od tych kde je ich 50? To, ze hotely hned po zavedeni podvihali ceny, je pravda. A ak tie poukazy zrusia a ceny ostanu take ake su teraz, tak este horko zaplacu, pretoze ludia im tam prestanu chodit. Teraz chodili preto lebo cca polku zaplatil zamestnavatel. Za tie ceny pojdu radsej do zahranicia.
@anonym_b59ec7 uplne suhlasim, chodime fakt len zato tu v SR nech vyuzijeme poukazku... deti do tabora pojdu aj ked nebudu... Spolu ideme radsej do zahranicia. Ak niekto nebaziruje na top sezone, zahranicie vyjde ovela ovela lacnejsie. Nepamatam sa ze by som tu v SR zvladla dovolenku na tyzden pod 2 tis E. (podotykam v zahranici v tom boli aj letenky aj prenajom auta, doma pouzivame vlastne auto ktore neratam, max diesel). Ziadny all inclusive, jedli sme v restauraciach, z obchodov, kdekolvek, vstupy sme platili, tankovali, ubytko, suveniry domov.
Nebolo to nastavene spravodlivo...takze za mna dobre, že to chcú zrušiť...
@rachel36a suhlasim s nespravodlivym nastavenim, zaroven to nie je prorastove opatrenie ako si zas mylne myslia...
neda zamestnavatel poukazky (nedoplati), ludia proste nepojdu v SR na rekreacie... jednoduche
Ja súhlasím. Nikdy sme to nevyužili len z princípu, lebo ma hneva, ako sa v tejto republike safari s peniazmi.
za mňa môžu zrušiť. Nevyužili sme ani raz, máme dieťa s diagn.
Pre mňa by malo väčší význam keby sa zvýšili opatrovateľský, rod. prídavky a daňový bonus na deti vo veku 15+.
Majú riešiť to, aby sme na to jednoducho mali, teda vyššiu životnú úroveň. Kto chce, pôjde aj bez rekreačného poukazu. Aspoň sa ceny konečne prispôsobia. A keď nie, nevadí, stále je tu zahraničie.
nevyuzival som to. Je to rovnaky nezmysel ako 13, dochodky alebo autobusy zadarmo. Nikdy to ani nemalo vzniknut. Cim skor sa to zrusi, tym lepsie pre ekonomiku, ktora je uz aj tak v prdeli.
@anonym_autor v prvom rade nechapem, ako zrusenie rekreacnych poukazou pomoze statnej kase. Mozno pri statnych zamestnancoch to bude uspora pre stat velka, kedze ich je cca 400tisic (?) , cize je ot na zvazenie. Inak to platia firmy zamestnancom.
Nemame povinnost ich my vyplacat, ale davame ich dobrovolne, ja osobne si z toho taham detsky tabor dcere (resp 2x som to teda pouzila za tie roky), a zamestnanci chodia na predlzene vikendy sem tam ale ani to nie kazdorocne.. plati to len v sr a to su mladi ludi, povedali, ze za tie peniaze sa im to neoplati ist na silu niekam, lietaju radsej do zahranicia na predlzene vikendy atd.
V podstate toto ma ani nezaujima, zrusia zrusia, nezrusia nezrusia. V mojom okoli je xy statnych zamestnacnov, ti stihaju chodit po vyletoch :DDD a dovolenkach a statnych chatach a kadecom... my nestihame :D Vnimala som to ako podporu ubytovania v SR, ale podla mna to slovenskych hotelom nepomoze velmi, bonitna klientela, ktora by chodila a minala penaize si aj na ine veci potrpi.
@anonym_autor za mna určite zrušiť. A to som zamestnanec, nie zamestnavatel. Je uplne zcestne, aby ti zamestnavatel platil ešte aj dovolenku, keď ti plati už za to, ze vôbec nie si v práci. Tiez aj rôzne iné poplatky za deti a podobne blbosti. Co všetko ti ma ešte akoze platit?
@anonym_autor v prvom rade nechapem, ako zrusenie rekreacnych poukazou pomoze statnej kase. Mozno pri statnych zamestnancoch to bude uspora pre stat velka, kedze ich je cca 400tisic (?) , cize je ot na zvazenie. Inak to platia firmy zamestnancom.
Nemame povinnost ich my vyplacat, ale davame ich dobrovolne, ja osobne si z toho taham detsky tabor dcere (resp 2x som to teda pouzila za tie roky), a zamestnanci chodia na predlzene vikendy sem tam ale ani to nie kazdorocne.. plati to len v sr a to su mladi ludi, povedali, ze za tie peniaze sa im to neoplati ist na silu niekam, lietaju radsej do zahranicia na predlzene vikendy atd.
V podstate toto ma ani nezaujima, zrusia zrusia, nezrusia nezrusia. V mojom okoli je xy statnych zamestnacnov, ti stihaju chodit po vyletoch :DDD a dovolenkach a statnych chatach a kadecom... my nestihame :D Vnimala som to ako podporu ubytovania v SR, ale podla mna to slovenskych hotelom nepomoze velmi, bonitna klientela, ktora by chodila a minala penaize si aj na ine veci potrpi.
@simca06022011 Veď to, Danko vymyslel a firmy to musia platiť. Tak keď musia platiť, nezvýšia plat, lebo s týmto výdavkom musia počítať. A kto nevyužije ani, jeho smola.
@simca06022011 Veď to, Danko vymyslel a firmy to musia platiť. Tak keď musia platiť, nezvýšia plat, lebo s týmto výdavkom musia počítať. A kto nevyužije ani, jeho smola.
@gribka1 ale tak to zase nie je taka suma, aby sa niekto ohanal tym, ze "nezvysime" plat, lebo rekreacny poukaz je 275EUR rocne a to nas zrujnuje.. to je mesacne 23EUR a este k tomu sa z toho neplatia odvody, dane, okrem toho nie kazdy zamestnec ot vyuziva. Za mna by to bol celkom fajn benefit, keby mal vyznam/zmysel.. cokolvek. Ale stat ma kopu zamestnancov, tak tam uz je uspora z rozpoctov dost...
Este dodam, ze to je ako stravne listky.. ako sa zvysovalo stravne, tak pekne s tym dvihali napr restiky ceny... nie na zaklade nakladov na zaciatku atd, ale pekne nech to vyjde aspon na cely listok :D a tu tize.. pekne nech vyjde hocijaky penzionik maly tak, aby sa minul poukaz u nich
@gribka1 ale tak to zase nie je taka suma, aby sa niekto ohanal tym, ze "nezvysime" plat, lebo rekreacny poukaz je 275EUR rocne a to nas zrujnuje.. to je mesacne 23EUR a este k tomu sa z toho neplatia odvody, dane, okrem toho nie kazdy zamestnec ot vyuziva. Za mna by to bol celkom fajn benefit, keby mal vyznam/zmysel.. cokolvek. Ale stat ma kopu zamestnancov, tak tam uz je uspora z rozpoctov dost...
Este dodam, ze to je ako stravne listky.. ako sa zvysovalo stravne, tak pekne s tym dvihali napr restiky ceny... nie na zaklade nakladov na zaciatku atd, ale pekne nech to vyjde aspon na cely listok :D a tu tize.. pekne nech vyjde hocijaky penzionik maly tak, aby sa minul poukaz u nich
@simca06022011 No, tak nezvýšia napr. 100 eur, iba 77 eur, win win? Nemyslím.
Uz to vidim ako ceny klesnu v slovenskych hoteloch ked vezmu tie poukazy 🤣🤣🤣🤣
@simca06022011 No, tak nezvýšia napr. 100 eur, iba 77 eur, win win? Nemyslím.
@gribka1 no ak myslis, ze takto to ratame :D tak dobre.. ale tak urcite, ak maju firmy desiatky stovky zamesntancov, mozno takto preratavaju. V kazdom pripade, je to pre firmy dobry benefit, kedze nemaju s nim dalsie naklady.
Uz to vidim ako ceny klesnu v slovenskych hoteloch ked vezmu tie poukazy 🤣🤣🤣🤣
@katuskamala1 Bude nižší záujem, budú musieť, alebo dovi dopo.
@gribka1 no ak myslis, ze takto to ratame :D tak dobre.. ale tak urcite, ak maju firmy desiatky stovky zamesntancov, mozno takto preratavaju. V kazdom pripade, je to pre firmy dobry benefit, kedze nemaju s nim dalsie naklady.
@simca06022011 Možno si to len myslím, ak nie, nič im nebude brániť tie benefity udržať, aj keď budú tieto poukazy zrušené. No myslím si, že skôr nie.
@anonym_autor Áno, využívala som každý rok, ak nie plnú sumu, tak aspoň väčšiu časť. A nielen v hoteloch, aj niektoré chaty či apartmány vystavili faktúru a po lete sa mi aspoň niečo refundovalo a potešilo to.
@simca06022011 Možno si to len myslím, ak nie, nič im nebude brániť tie benefity udržať, aj keď budú tieto poukazy zrušené. No myslím si, že skôr nie.
@gribka1 brani, lebo ak sa to zrusi, tak to bude zdanitelny prijem. A vtedy uz bude fakt jedno ci dostane clovek +200EUR na pasku alebo sa mu preplati pobyt.
Tym samozrejme netvrdim, ze to nemaju zrusit atd. Len toto je schodny sposob ako dostat na nieco financie, a neplatit dane a odovdy, to je vsetko.
@gribka1 brani, lebo ak sa to zrusi, tak to bude zdanitelny prijem. A vtedy uz bude fakt jedno ci dostane clovek +200EUR na pasku alebo sa mu preplati pobyt.
Tym samozrejme netvrdim, ze to nemaju zrusit atd. Len toto je schodny sposob ako dostat na nieco financie, a neplatit dane a odovdy, to je vsetko.
@simca06022011 Ja len z pohľadu zamestnanca, že horko ťažko niečo od zamestnávateľa dostať. Ja som to využila, veď prečo nie, len tiež chápem, že to môže byť zrušené.
@katuskamala1 Bude nižší záujem, budú musieť, alebo dovi dopo.
@gribka1 tiez si myslim, ze ked neupravia hotely ceny, budu mat menej klientov. Lebo predsa len ked si chces dat vikend v dobrom wellness hoteli raz za rok a zaplatis pre dvoch namiesto 500€ iba polovicu, je to rozdiel. Lebo uprimme, za 500€ das uz aj letecky s Ryanair niekde v Atenach, Malage alebo Rime.
@anonym_autor za mňa by mohli zrušiť, lebo nie všetci zamestnanci dostávajú. Prečo majú nárok len, keď je viac zamestnancov. Nás je v práci o 1 menej a bum nemáme nárok. Je to nespravodlivé ... pritom rovnako odvádzam dane
@anonym_cd2cb6 ale tu nejde vôbec o dane,
rekreačny poukaz to je zaležitost zamstnávatela, z danami to nema pre teba nič spoločne
Neverím, že to zrušia, na 100% nie, to Danko nedovolí, tým sa hrdí, spraví bu bu a nezrusia.nic

@anonym_autor za mňa by mohli zrušiť, lebo nie všetci zamestnanci dostávajú. Prečo majú nárok len, keď je viac zamestnancov. Nás je v práci o 1 menej a bum nemáme nárok. Je to nespravodlivé ... pritom rovnako odvádzam dane