icon

Zrušenie účtu SLSP kvôli novým podmienkam

zuzinka888
11. feb 2026

Ahojte, zaujima ma ci tu niekto zrusil učet v SLSP- kvoli novym podmienkam k uctu zadarmo. Lebo mna uz naozaj seru- mam 3 trvale prikazy, platim cca mobilom 600€ mesacne no aj tak mi stiahli poplatok

Strana
z3
chrobak7
Autor odpoveď zmazal
anonym_6b5b18
12. feb 2026

@zuzinka888 Aj mne teraz v januári strhli 7 eur poplatok za vedenie účtu. Platím kartou mesačne za 500 eur, mám 8 trvalých príkazov a mám aj sporenie v slsp.
To vážne preto že neplatim mobilom ale plastovou kartou??
Ja nechcem sťahovať banku do mobilu, neverím tomu, keď náhodou stratím mobil alebo mi ho ukradnú a budú mať prístup do mojej banky.

anonym_0d3bf0
12. feb 2026
@anonym_6b5b18

@zuzinka888 Aj mne teraz v januári strhli 7 eur poplatok za vedenie účtu. Platím kartou mesačne za 500 eur, mám 8 trvalých príkazov a mám aj sporenie v slsp.
To vážne preto že neplatim mobilom ale plastovou kartou??
Ja nechcem sťahovať banku do mobilu, neverím tomu, keď náhodou stratím mobil alebo mi ho ukradnú a budú mať prístup do mojej banky.

@anonym_6b5b18 je to presne naopak
Ak ti ukradnú kartu, môžu ju použiť
Ak ti ukradnú telefón, zaplatiť ním nevedia - na aktivovanie karty potrebuju tvoju tvar
V podstate tá banka núti do bezpečnejších platieb

Denne riesia niekoľko tisíc podvodov cez karty
Prú platbe telefónom nemôže nikto skopírovať tvoju kartu a zneužiť ju, funguje to inak ako cez kartu klasickú

anonym_466a22
12. feb 2026
@chrobak7

@anonym_466a22 Nie vždy je to hovadina. Napr. Fio stále nemá virtuálnu kartu. V SLSP mám 2, ktoré používam na internetové nákupy, kde nemám overeného predajcu. Zadám limit, nakúpim a zase znížim limit. Tým predchádzam zneužitiu karty.

Minulý týždeň sa mi vo Fio stalo, že niekto cez Paypal si kúpil z môjho účtu Fio darčekovú kartu za 25 AUD. Hneď som pomenil heslá aj na Paypal, aj vo Fio a limit na kartu som dal 10 €.

@chrobak7 tak ja som hlavne chcela reagovať na tie poplatky za vedenie účtu.. nechcem to veľmi analyzovať ale v zahraničí, ekonomický vyspelá krajina kde je len v hlavnom meste 2x viac obyvateľov ako má SK dohromady, nemá ani jedna jediná banka poplatky za vedenie bežného účtu. Prečo sa to niekde dá a u nás na SK majú banky poplatky? Ja si myslím že keby sa len pokúsili to tam zaviesť, tak ich tam obyvatelia roztrhaju. Načo mám vlastne platiť za vedenie účtu 🙄?
Potom jasné sú aj všelijaké "strieborné" a "platinové" a neviem aké karty kde nejaký malý poplatok je, ale tam sú už asi aj nejaké iné benefity. Bavíme sa o bežnom účte ktorý má väčšina ľudí.

maranco
12. feb 2026
@anonym_466a22

@chrobak7 tak ja som hlavne chcela reagovať na tie poplatky za vedenie účtu.. nechcem to veľmi analyzovať ale v zahraničí, ekonomický vyspelá krajina kde je len v hlavnom meste 2x viac obyvateľov ako má SK dohromady, nemá ani jedna jediná banka poplatky za vedenie bežného účtu. Prečo sa to niekde dá a u nás na SK majú banky poplatky? Ja si myslím že keby sa len pokúsili to tam zaviesť, tak ich tam obyvatelia roztrhaju. Načo mám vlastne platiť za vedenie účtu 🙄?
Potom jasné sú aj všelijaké "strieborné" a "platinové" a neviem aké karty kde nejaký malý poplatok je, ale tam sú už asi aj nejaké iné benefity. Bavíme sa o bežnom účte ktorý má väčšina ľudí.

@anonym_466a22 v minulosti návšteva zo zahraničia nevedela pochopiť prečo by mala platiť banke poplatok, keď banke požičia svoje peniaze veď za to že im zverím moje peniaze musí banka platiť mne

anonym_466a22
12. feb 2026
@maranco

@anonym_466a22 v minulosti návšteva zo zahraničia nevedela pochopiť prečo by mala platiť banke poplatok, keď banke požičia svoje peniaze veď za to že im zverím moje peniaze musí banka platiť mne

@maranco presne tak 🙂 ty svoje peniaze na účte vidíš ale kto vie čo sa s nimi "za oponou" reálne deje. A vieme, že deje.. banky s tými peniazmi pracujú , zarábajú a ešte im za to máme platiť? :D zatiaľ som za svoj život ešte nikdy neplatila za vedenie účtu.

anonym_befcd8
17. feb 2026
@baskustek

Od nového roka sa menili podmienky, nestačí platiť obyčajnou kartou. Treba platiť mobilom, hodinkami, Apple Pay alebo google Pay. Sporenie už nie je podmienka

@baskustek to už sme len krocik od povinného platenia čipom pod kožou. Pekne pomaly nenápadne. Najprv nakydat na hotovosť, že fuj bacily, fuj naťahovať sa s peňaženkou, fuj podvody. A teraz už nestačí ani platba kartou?!

anonym_f275af
17. feb 2026
@anonym_befcd8

@baskustek to už sme len krocik od povinného platenia čipom pod kožou. Pekne pomaly nenápadne. Najprv nakydat na hotovosť, že fuj bacily, fuj naťahovať sa s peňaženkou, fuj podvody. A teraz už nestačí ani platba kartou?!

@anonym_befcd8 možno ajk tomu dôjdeme. Raz možno bude stačiť zažmurkať pekne na predavačku a bude zaplatené 🙂

anonym_4c70d3
17. feb 2026
@anonym_f275af

@anonym_befcd8 možno ajk tomu dôjdeme. Raz možno bude stačiť zažmurkať pekne na predavačku a bude zaplatené 🙂

@anonym_f275af žmurknutím sa platí keď vychádzaš z čínskeho samoobslužného obchodu bez predavačiek

biometrické kamery rozoznávajú tvoju tvár a sledujú čo si dávaš do tašky aký tovar vyberáš z police

Strana
z3