icon

Zubný benefit Union

10. sep 2023

Ahojte, je tu niekto kto ziadal v nedavnej dobe o preplatenie zubara a prisli mu peniaze? Uz cakam takmer mesiac a trochu sa obavam ci tam nie je nejaky iny problem lebo naposledy /v januari / mi to prislo do tyzdna. Dakujem vopred za odpoved 🙂

suzitok
10. sep 2023

Ahoj, mne vzdy pride o dva mesiace. V maji som ziadala, prislo az v auguste. Predtým januarove osetrenie vyplatili koncom marca. Dentalnu vyplacaju rychlejsie, to mi prislo za syna do tyzdna.

mondolina
10. sep 2023

áno prišli peniaze, majú tuším 90 dní na posúdenie .
Dentálna hygiena je rýchlejšie vybavená, nakoľko skenuješ priamo aj potvrdenie od lekára, nie len blok.

miamia04
10. sep 2023

Už máš v aplikácii vykazanú návštevu u zubára? Teda ti aj poisťovňa poslala email, že tvoja žiadosť bola schválená? Ak už bola schválená, prídu peniaze do pár dní, ale schvália, až keď lekár vykáže do poisťovne výkon, ktorý žiadaš preplatiť. Skontroluj si v aplikácii union, alebo v epobocke, či už lekár vykázal, že si tam bola na ošetrení. O čo sa jednalo konkrétne u zubára?

mima1608
10. sep 2023

Lekár musí najprv vykázať výkon do poisťovne. Niekedy to trvá aj mesiac-dva. Keď ho vykáže, následne poisťovňa schváli alebo aj nie preplatenie benefitu a do akej výšky. Majú na to 180 dní tuším. Keď ti príde mail o schválení žiadosti, tak peniaze väčšinou prídu o 3-4 dní.
Dentálnu hygienu preplácajú do týždňa, lebo tam si dávaš potvrdiť papier, ale s vyšetrením je to takéto komplikované 😁

autor
10. sep 2023

jaaj tak v tom bude problem, ten januar to bola hygiena preto to prislo tak skoro.. v appke nemam este ziadost schvalenu ale “ spracovava sa “ a lekar si myslim ze to uz vykazal lebo on hned dava aj papier, sam ma predtlacene tlaciva a hned ako som to v ten den davala do appky na preplatenie tak cez qr kod mi hned sako vypisalo aj sumu a udaje cize si nemyslim ze jemu by to tak trvalo… uvidime, vdaka za podelenie sa s Vasimi skusenostami 🙂

mima1608
10. sep 2023

@autorka, lekári to nerobia hneď, ale hromadne. Napríklad moja mi raz vravela, keď sme sa o tomto bavili, že to robí ku koncu mesiaca 🤷

ivana11155
14. sep 2023

dentalna mi vyplatili do tyzdna, zubara cca do 2mesiacov