Benefit na zuby od Union

20. jún 2023

Ahojte,
Stretli ste sa prosím s podobným odôvodnením zamietnutia žiadosti ?
V apríli som dostala termín konečne k zubarke, hneď mi zrobila aj preventívnu prehliadku. O 2 týždne som išla znovu. Následne som si nahrala žiadosť o preplatenie týchto 2 úkonov. Prišla mi odpoveď že neeviduju moju preventívku u obvodaka. Hneď som si to vybavila. Lekárka to poslala do poisťovne.
Obe žiadosti mi zamietli s odôvodnením že neeviduju preventívku u obvodaka. Pani na zákazníckej linke Unionu tvrdí, že ta preventívna musí byť ešte pred zubárom spravená. Tak nie je to snáď jedno ? Nepríde mi to logické.

nelca84
20. jún 2023

Vsak je to v podmienkach. Musis mat platnu aj preventivku u obvodneh, preco by ti pani na infolinke klamala, ked podmienky su verejne dostupne?

stormie
20. jún 2023

Ano je to tak 🤷‍♀️ musis mat preventivku u obvodneho aj u zubara aby ti preplatili ukon u zubara - a pozor zubar musi byt zmluvny a mne sa este stalo ze aj bol zmluvny ale na fakturu napisal ine kody vykonu ako pouziva poistovna, to ze tam bol ten vykon aj popisany slovne poistovnu nezaujimalo. Dotahovala som sa niekolko mesiacov medzi zubarom a poistovnou ktoru vobec nezaujimalo ze je to ich zmluvny lekar!! a ze to si maju oni medzi sebou dohodnut co bude na fakture, ja ako pacient to nemam ako ovplyvnit, nakoniec mi nepreplatili nic! Dieta som aj tak dala k inemu zubarovi a uz tie ich zubne benefity neriesim lebo cela rodina mame nezmluvnych. Volakedy preplatili este aspon dentalnu hygienu bez problemov, teraz u nezmluvneho ani to.

autor
20. jún 2023

Každý rok si do podmienok pridávajú niečo, človek aby stratil prehľad ... Predtým stačila preventívka u zubára a preplatili to. Ani zubárka, ani obvodná má neupozornili že už to bude zbytočne teraz..... Mea culpa.
Ale ešte aby som plánovala aj časy preventivok pred zubarkou...kašľať na nich

nelca84
20. jún 2023

VSZP ma este aj podmienku preventivky u gynekologa, tak sa nestazuj 😁 Mimochodom, preventivky su v tvojom zaujme predsa, preco nechodis?

missviolet
20. jún 2023

@nelca84 mna obvodna nechce zobrat pred uplynutim dvoch rokov a vychadza mi termin na december. to uz ma ta zubarka asi nevezme natesno pred sviatkami, ak je fakt dovodom zamienutia to, ze najpev preventivna u obvodnej a az potom zubarka 🧐

maris5
20. jún 2023

Urobili to preto, aby ludia nezanedbavali preventivne prehliadky. Pre mna je preventivna prehliadka u obdvodaka strata casu. Krvne testy mi robi specialista kazde tri mesiace, a nic nove mi obvodny nespravi. Ale chapem, ze su ludia, ktori neboli roky u lekara a pridu, ked uz je neskoro a liecba je nakladna.
Lekar nie je povinny ta informovat, ze ci mas splnene vsetky podmienky na preplatenie.
Inak tiez zmenili dlzku podania ziadosti z 90 dni na 30. Oj...la som sa o kopu penazi, co uz moja chyba. Poslali mail, len to necitam...

slniecko5
20. jún 2023

Áno, musí to byť PRED zubarkou absolvovane, stačí tuším 24 h. Tiež som vybrala minulý týždeň kvôli tomu🙂.

autor
20. jún 2023

Ale však ja zámer chápem, a chodím k lekárom. Dokonca aj nad rámec mám prehliadky cez zamestnávateľa. Mňa len zaráža tá podmienka ,,najneskôr 24 hod,, myslela som že to stačí aj dodatočne preukázať. Ale dobre to vymysleli... Takto vedia viac žiadosti odpinkať....

slniecko5
20. jún 2023

Bola som na Tom rovnako, mne prepláca firma prehliadku nad rámec a nebol dôvod chodiť na tie klasické k obvodnému, tak ale šla som tentokrát. Naposledy som bola v 2015 a tie od firmy mi neuznali. Jednu žiadosť o preplatenie mi neuznali a idem zase k zubárovi. Preto som šla.

nelca84
20. jún 2023

@missviolet preventivka ti plati nasledujuce 2 roky, nemusi ist k zubarke hned v decembri.

halci
20. jún 2023

...a najlepsie jak zmenili ten benefit ze 50 na dentalnu hygienu a 100 na opravy zubov, predtym to bolo 100e a bolo jedno, kde to minies, ci na dentalnu ci na opravy. Kedze mam zubara sukromneho, tak mozem vyuzit jedine 50e na dentalnu (ma zmluvu s poistovnou) ale inak si mozem piskat...

halci
20. jún 2023

presne aby clovek stratil uplne prehlad a aby nic nemuseli preplacat. clovek by ich aj poslal dokelu, no ani inde to nie je lepsie.

janai1
20. jún 2023

Stratiť prehľad? Posielali o tom maily, všade na stránke sa to píše... Čo Vám osobne mali poslať kolkovanu žiadosť?

nelca84
20. jún 2023

@halci tak ale my co mame zazmluvneneho zubara mozme vyuzit 150 e, co je lepsie nez len 100e ako bolo predtym. Ja uz mam minute uplne vsetko 😁

janai1
20. jún 2023

@nelca84 akých 150€? Veď je 100€ na zubára a 50€ na dentalnu

nelca84
20. jún 2023

@janai1 no vsak spolu je to 150e, reagovala som na hlaci

nelca84
20. jún 2023

*halci

janai1
20. jún 2023

@nelca84 😂 tak mne to myslí dneska super... Ja, že píšeš ze zubár je 150€ 🙆‍♀️

mell27
20. jún 2023

Nabudúce si najskôr prečítaj podmienky a nebude problém. 😊 Mne všetko preplatili. 😊

autor
20. jún 2023

@mell27 áno pani, budem si čítať podmienky každý rok do konca života ....

halci
21. jún 2023

@nelca84 ano, rozumiem, ale kto nema zmluvneho tak 100e nemoze vyuzit...

nikolca
21. jún 2023

Mala si si zistiť podmienky naroku.samozrejme že treba najprv preventivku

zuzinabila
22. jún 2023

@slniecko5 @nelca84 @stormie tak z toho vyplýva, že tá UNION je riadne od veci. v DOVERE sa dá žiadosť podať PO návšteve zubára ešte niekoľko dní a rovnako doplniť preventívka u obvodného PO návšteve zubára do niekoľko mesiacov (tuším 3 mesiace). podávať žiadosť pred návštevou je nelogické,však ked clovek napriklad ochorie a nejde, tak zbytočne prieťahy, rušenie žiadosti.aj z mojich skúseností vychádzajú v DOVERE v ústrety v takých veciach, že som otvárala oči, že toto je v komerčnej možné...v podstate išli sami proti sebe , aby mne vyšli v ústrety (detaily nebudem hovoriť , aby sa toho niekto nechytil a nezneužil)

mondolina
22. jún 2023

ja som sa tiež takto obabrala v decembri, ale moja chyba, mala som si to overiť.
nebudem hádzať vinu na niekoho iného predsa.
teraz si vždy pre istotu zavolám na info Union a spýtam sa či spĺňam podmienky.

slniecko5
22. jún 2023

@zuzinabila čauko Zuzi, asi je to asi individuálne, každý si musí nájsť to svoje. Ja by som nemenila, mám na to svoje rôzne dôvody, okrem iného aj ten, že nám obom platia firmy členstvo vo VIP Union a to prináša veľa vecí.
Ale veď super, že si spokojná🙂
Poisťovňa sa dá meniť každý september, každý nech si vyberie podľa seba.

stormie
22. jún 2023

@zuzinabila ore mna je dolezite ci preplacaju ukon u nezmluvneho a to nema ani dovera

taminy
22. jún 2023

@slniecko5 a využívaš reálne to vip členstvo? Lebo ja som z toho použila maximálne dentálnu hygienu zdarma.

slniecko5
22. jún 2023

@taminy celkom hej. Snažím sa aspoň tú Skolu chrbta raz ročne, keď sa mi len trošku dá nájsť čas raz týždenne 9 týždňov. To mám veľmi rada.

Akože ja netvrdím, že Union je top top top, ale nemyslím si to ani o ďalších dvoch poisťovniach a každý si musí to nakombinovať podľa seba. Proste prečo by som menila niečo, čo mi funguje dobre..nemám potrebu Dôveru riešiť a hľadať v nej negatíva, aby som sa cítila v Unione lepšie🙂.

A kto spokojný nie je, v septembri má možnosť meniť to.

slniecko5
22. jún 2023

@taminy ale všetko určite nevyužívam, nemám čas 🤷🏼‍♀️.

zuzinabila
22. jún 2023

@stormie no, práveže má. ja mám síce zazmluvneného, ale pozri túto info:https://www.dovera.sk/poistenec/benefity/vsetky/prispev...