Zvýšenie nájmu: Koľko zaplatíte viac?
Ahojte prosím ľudia čo bývate v prenajme - zdvihli vám za posledný rok a pol / dva najom ? Ak áno o koľko ? Práve to riešime
My sme sice vo vlastnom, ale zdvihli nam zalohy na energie a vodu, ak ich zdvihli majitelovi asi ich zdvihne aj najomnikom
My dvíhame nájomníkovi cca raz za rok dakych 10-20€ mesačne.
Tak zavisi, na akej cene ste boli doteraz, ci ste tam uz dlho a mate nizky najom, alebo ste tam od minuleho roka. Za posledny rok isli ceny dost hore, ja som zvysovala vyraznejsie v lete pri zmene najomnika a druha zmluva bude koncit v maji a tiez budem zvysovat min. o 80 eur maly jednoizbak. Pri vsetkych bytoch uz avizovali spravcovia navysenie mes.zalohovych platieb.
Bývame vo vlastnom, za posledný rok sa zvyšovali ceny vody aj tepla, podľa toho sa zvýšili aj zálohové platby. Na náš byt posledná rok a pol o 50 Eur
Podľa toho sa zvyšovali aj ceny nájmov
bývam vo vlastnom,predpis záloh za vodu a kúrenie sa nemenil
Ja prenajimam, zatial som 2 roky nedvihla ale uvidim po najblizsom vyuctovani kedze vsetko islo aj pojde hore.
Nájom som nezvyšovala, zvyšovala som energie o pár desiatok eur (mám v zmluve zvlášť nájom aj všetky energie). Ak by som mala hypotéku a zvýšila by sa mi výrazne splátka kvôli vyšším úrokom, tak zrejme by som zvýšila aj nájom. Takto zatiaľ neplánujem zvyšovať nájom ani tento rok.

Nájom nie (bývam tam od 1.1.2023)
Parkovné (osobitne) o 10€/mesiac.