icon

Zvýšenie odvodov pre živnostníkov. Prišli vám už nové sumy?

3. feb 2025

Ahoj živnostníci už vám prišiel list zo SP z ZP kde je nová suma poistného za január? Už sa blíži 8 február ( deň splatnosti) a stále mi nič neprišlo

autor
•
3. feb 2025

Či listy chodia len tym co platili minimálne odvody ?

tinuskaaaa
•
3. feb 2025

Ahoj. Zo stránky poistovne: Sociálna poisťovňa už nebude informáciu o novom poistnom posielať SZČO listom, dotknuté subjekty ju nájdu na jej webstránke: Nové vymeriavacie základy pre platenie poistného od 1. januára 2025 sú známe. SZČO, ktoré majú aktivovanú e-schránku na doručovanie, dostanú všetky dôležité informácie o tejto zmene v elektronickej podobe priamo do e-schránky.

autor
•
3. feb 2025

@tinuskaaaa e-schranka je co prosím vás?

zmrzlinka8
•
3. feb 2025

keď nevieš, tak ju zrejme nemáš aktivovanú.

autor
•
3. feb 2025

@zmrzlinka8 nie to je ako slovensko.sk ? Alebo E schránka zo sociálnej poisťovne? Lebo keď som.bola na sociálne v januári musela som si vytvoriť nejaký účet poistenca

autor
•
3. feb 2025

@zmrzlinka8 a prosím vás čo keď chcú poslať list ale nemá schránku? Tak sa k tomu listu už nedostanem?

lenkakravcova
•
3. feb 2025

Ak si SZČO všetko máš komunikovať cez e-slovensko elektronický. Choď si to pozrieť, prihlas sa. Správy so sumou poistného tam posielali približne 2 týždne spätne.
List ako SZČO nedostaneš. Chodí to už len elektronicky.

autor
•
3. feb 2025

@lenkakravcova to už každý szoc musí mať Slovensko.sk ? Ja to veru nemám ani moja mama. To je povinné?

zmrzlinka8
•
3. feb 2025

ani ja to ešte nemám

maranco
•
3. feb 2025

Pozri si https://schranka.slovensko.sk či ti neposlali tam

autor
•
3. feb 2025

@zmrzlinka8 a není to tak ze keď si dana osoba nepozriem správu v daňovej schránke až vtedy dana institucia posiela list ? Véd pochybujem ze každý ma e schránku a Slovensko.sk .. ci ?

autor
•
3. feb 2025

@zmrzlinka8 a co je to ta eschranka?

zmrzlinka8
•
3. feb 2025
lenkakravcova
•
3. feb 2025

@zmrzlinka8 pozerám na to ešte raz a teda nie je povinnosť pre SZČO ešte v platnosti. Ale sociálna poisťovňa to posiela len tam. Takže inak si pre to musia ísť asi osobné ostatní alebo žiadať nejako samostatne?
Neviem.
Ale najjednoduchšie je si zriadiť tu e-schránku a človek nemusí riešiť papierovačky, obehavat veci osobne.
Aj daňové priznanie sa cez to ľahko podáva (je tam formulár ktorý to počíta viac menej samé po nahodení súm príjmu a zaplateného poisteného..).
Určite doporučujem si to zriadiť.

autor
•
3. feb 2025

@zmrzlinka8 elektricky účet positenca mam

autor
•
3. feb 2025

Elektronicky.. to mi v januári pani na sociálne zalozila že to sa už musí mi vtedy hovorila... ale slovensko.sk nemám
A vzsp list mi tiež nepošle list ?

autor
•
3. feb 2025

@lenkakravcova sociálna poisťovňa posiela už len tam ako pisete ale čo vszp .. ta mi tiež nepošle list ?

sweet20
•
3. feb 2025

Ja mam union a na stranke vsetko pise.. staci si len precitat.. vsade v mediach na to upozornovali po novom roku

autor
•
3. feb 2025

@sweet20 ja na VŠZP nič také nevidím

zmrzlinka8
•
3. feb 2025

@lenkakravcova daňové podávam už roky cez web finančnej správy, kde mám elektronický účet. ako SZČO bolo zriadenie povinné

zmrzlinka8
•
3. feb 2025

VšZP mi už posielala list

autor
•
3. feb 2025

@zmrzlinka8 list normálne domov do schránky? Lebo mne ešte nie a to už je 3tieho

autor
•
3. feb 2025

@zmrzlinka8 a kedy prosím vas

zmrzlinka8
•
3. feb 2025

neviem to teraz dohľadať. ale mám aplikáciu VšZP v mobile a tam je napísané tiež, aká je nová výška preddavku

lenkakravcova
•
4. feb 2025

Z VSZP som žiadala cez ich aplikáciu - tam vypísalo aj výšku upraveného preddavku aj mi tam prišlo rocne zúčtovanie k daňovému priznaniu za rok 2024

mogaa
•
4. feb 2025

a čo tak zájsť na najbližšiu pobočku SP a vyžiadať si list ak ti zvýšenie zaslali, lebo nie je problém že ti to tam vytlačia.....prípadne ti len povedia novú sumu a zmeníš si TP....

petronelag
•
4. feb 2025

Nám Dôvera poslala list, už si muž aj bol zmeniť odvody, lebo platí každý mesiac šiesteho.

luskacik32
•
8. feb 2025

Už všetko chodí iba elektronicky. Ten kto Vám robí účtovníctvo vás má informovať, alebo sa informujte u svojich účtovníkov- na to ich máme 🙂