Zvýšenie plynu od Západoslovenská energetika o 100 %
Ahojte,
dnes nam prisli rozpis novych preddavkov na plyn a zvysili nam takmer o 100%.
Min. rok sme platili 58 eur, v januari nam zvysili na 67 eur, a teraz od februara na 131 eur.
Mal niekto tiez take obrovske zvysenie?
diky
@anonym_autor však to hovoria už polroka, že po 2 rokoch už nebude plyn ani elektrina dotované štátom
AJ PZP,... slo skoro o 50% hore. Vitaj vo ficolande. Teba skonsoliduju, oni pojdu do Dubaia.
Cesi maju lacnejsi plyn. Preco je nas rusky plyn vyjednany Ficom drahsi?
@anonym_autor myslím, že väčšina z nás to pocíti na nových zalohovych platbách. Nám napr bytové družstvo zdvihlo predpis z 265e na 325e (mame ale veľký byt) ale tak aj sme to očakávali. Energosek sme dostali na necelých 100e.
hej, cakala som zvysenie, ale nie az taketo ...
@anonym_autor Kurite plynom vo vlastnom kotli a varíte na plyne?
https://www.aktuality.sk/clanok/BhvEqMd/ceny-pl...
V Česku je priemerná cena zemného plynu pre domácnosti 56,5 eur za megawatthodinu bez DPH, na Slovensku je to 71,1 eura za megawatthodinu, uviedol stranícky expert na energetiku a bývalý minister hospodárstva Karel Hirman. To isté SPP predáva v Česku plyn o takmer 15 eur lacnejšie,“ uviedol Hirman. Odberatelia v rodinnom dome na Slovensku v porovanní s Českom ročne preto preplácajú o 250 až 300 eur viac.
Dufam ze kazdemu Fico volicu aspon trosku dojde ze co to volia! Vsetko drahe, korupcia vraj na SR nieje. Bordel v dotaciach. Takze dakujeme.
@anonym_autor áno, ja mám tak...
My budeme mať teraz vo februári vyúčtovanie za elektriku, som zvedavá o koľko nám dajú hore zálohové platby.
@anonym_autor nam tak elektrina skocila :(
📌
@mentolka12 nám aj plyn aj elektrika. a niekto mi tu bude písať o 90% domácností…
https://www.aktuality.sk/clanok/BhvEqMd/ceny-pl...
V Česku je priemerná cena zemného plynu pre domácnosti 56,5 eur za megawatthodinu bez DPH, na Slovensku je to 71,1 eura za megawatthodinu, uviedol stranícky expert na energetiku a bývalý minister hospodárstva Karel Hirman. To isté SPP predáva v Česku plyn o takmer 15 eur lacnejšie,“ uviedol Hirman. Odberatelia v rodinnom dome na Slovensku v porovanní s Českom ročne preto preplácajú o 250 až 300 eur viac.
@anonym_145e0f to su take polopravdy a populizmus
v cechach sa plati za plyn viac ako porovnas celkovu cenu na fakture su tam vyssie ceny za fixne naklady a detto elektrika ta nasobne viac ako u nas
energie tam absolutne pre domacnosti nie su nizsie ako u nas a ani neboli predtym
netreba porovnavat jednu polozku ale celkovu sumu
My sme dostali energopomoc, no keďže ide o plyn a elektrinu, tak to zistíme až vo vyúčtovaní za pol roka. Takže my nevieme koľko, tak ja idem zvýšiť aspoň trochu zálohové platby.
@anonym_autor Kurite plynom vo vlastnom kotli a varíte na plyne?
@anonym_683a22 ano, kurenie aj varenie plynom
@anonym_683a22 ano, kurenie aj varenie plynom
@anonym_autor mne príde divné, že sa to zvýšilo v januári a aj vo februári
Vyúčtovanie máte ku koncu roka?
Vsetko ide hore,len platy dole vdaka novym,vyssim odvodom,kto nema stastie,ze sa nezvysi citelne plat tak to znizenie pociti.
@anonym_autor mne príde divné, že sa to zvýšilo v januári a aj vo februári
Vyúčtovanie máte ku koncu roka?
@anonym_683a22 myslim, ze v novembri chodi rocne vyuctovanie, a mali sme aj nejaky preplatok 40 eur, kt. nam poslali spat. Ale chodi to manzelovi, tak neviem presne, ako to ma nastavene
@mentolka12 nám aj plyn aj elektrika. a niekto mi tu bude písať o 90% domácností…
@biba_18 aj nam. A to sa mi zda, ze kvakali o zvyseni o 20-30% a ono to je viac ako 100%.
@anonym_913deb Jamkaty ktory ma 18 000€ mesacne a vynarokoval si 2x vetsi rozpocet pre kancelariu prezidenta SR, energopomoc trapit nemusi a keby uz ano, pride kmotor Náhlik a zrazu sa oteplí...
@anonym_autor ja som toto presne cakal ze sa tak stane, ludi o j e :: l i smeraci ako sa patri a teraz este len uvidia co je to skutocna chudoba, nudza a prezivanie zo dna na den, aj ucast statu na doplatkoch za lieky sa znizila od noveho roka o 1/3 o com vsak zlodej Šaško mlčí ako had, na konci roka odhadujem nezamestnanost medzi 8 - 10%, pri 11% by som sa rad mylil ale realne je aj toto cislo, vlada dobre vedela preco zoskrta podporu v nezamestnanosti po 3 mesiacoch, toto jej malo zlomiť krk!
@anonym_145e0f to su take polopravdy a populizmus
v cechach sa plati za plyn viac ako porovnas celkovu cenu na fakture su tam vyssie ceny za fixne naklady a detto elektrika ta nasobne viac ako u nas
energie tam absolutne pre domacnosti nie su nizsie ako u nas a ani neboli predtym
netreba porovnavat jednu polozku ale celkovu sumu
@anonym_a22d3e A je populizmus, ze vsetci sa hrnu studovat a robit do Ceska a do Prahy, ale nevidno to mracno cechov, ktori by chceli robit na sk v uzasnom ficolande. Cim to je? To bude asi tym ze slovenske skoly su lepsie, platy vyssie, dane nizsie a ceny nizsie ako tie v Prahe. Alebo zeby to bolo naopak?
@biba_18 my olyn nemame ale isiwl by aj ten hore…tazko sa zije a este žˇtazaie bude
@anonym_autor ja som toto presne cakal ze sa tak stane, ludi o j e :: l i smeraci ako sa patri a teraz este len uvidia co je to skutocna chudoba, nudza a prezivanie zo dna na den, aj ucast statu na doplatkoch za lieky sa znizila od noveho roka o 1/3 o com vsak zlodej Šaško mlčí ako had, na konci roka odhadujem nezamestnanost medzi 8 - 10%, pri 11% by som sa rad mylil ale realne je aj toto cislo, vlada dobre vedela preco zoskrta podporu v nezamestnanosti po 3 mesiacoch, toto jej malo zlomiť krk!
@wiliam3royal vsetkych vyhodia z uradu prace a budu sa tvarit,ze nezamestnanost klesa a klesa,naschval budu davat take prace,co ludia budu odmietat a tym skoncia na urade,a cisla budu opät krasne.
@biba_18 ale v tom je prave ten oj... drb... Ze v Bonaparte dostali energopomoc, ale nedostali ludia kuriaci drevom (predpoklad, ze to budu ti najchudobnejsi z chudobnych / v chudobnych oblastiach)... Dalej nedostanu urcite domacnosti, co maju deti v BA, ale trvaly pobyt u nich... TAk isto tie deti nedostanu energopomoc, lebo byvaju v najme a zaroven asi zarabaju "nadstandardne" v nejakom korporate (dost na to, aby "zrusili" energopomoc v rodicovskom dome... Prespekulovali to 🙂 🙂
Jaj a po "konsolidacii" im akosik chybaju 2 mld eur...
@biba_18 ale v tom je prave ten oj... drb... Ze v Bonaparte dostali energopomoc, ale nedostali ludia kuriaci drevom (predpoklad, ze to budu ti najchudobnejsi z chudobnych / v chudobnych oblastiach)... Dalej nedostanu urcite domacnosti, co maju deti v BA, ale trvaly pobyt u nich... TAk isto tie deti nedostanu energopomoc, lebo byvaju v najme a zaroven asi zarabaju "nadstandardne" v nejakom korporate (dost na to, aby "zrusili" energopomoc v rodicovskom dome... Prespekulovali to 🙂 🙂
Jaj a po "konsolidacii" im akosik chybaju 2 mld eur...
@anonym_212618 Spravaju sa ako lupezni feudali. Ked im dojdu prachy, zvysia poddanym dane, poplatky a sami si uzivaju. A tym dole nedoslo, ze v 21 storoci nename feudalizmus, ale volbami sa daju zli vladcovia vymenit za rozumnejsich.
Tiež rátam,že o 30%hore a nie 100. Ešte neviem,.ešte nemám výmer

No keď nemáš nárok na energopomoc tak je to tak.