icon

Energopomoc od januára 2026

Dnes o 13:09

Dobrý deň viete mi poradiť? Zadala som.si číslo q toto mi vyskocilo dakujem.. dala som si udaj pri elektrike

Energopomoc od januára 2026
sisa_s
Dnes o 13:10

Co potrebujes poradit? Mas narok na energopomoc

maca1984
Dnes o 13:10

A s čím potrebuješ pomôcť ?
Máš tam napísané že bola priradená energopomoc...

autor
Dnes o 13:14

A.co ďalej? Nerozumiem tomu

maca1984
Dnes o 13:15

Ďalej nič. Nikam nemusíš ísť, o nič žiadať.

pinkgirl
Dnes o 13:26

Viac sa nedozviemš. Je to len na zistenie nároku. A ten máš.

andrejka1974
Dnes o 13:29

Uvidíš v januári aká ti vyjde výška a to dostaneš 25 percent z celkovej sumy najnižšia je 5 EUR takže v januári sa všetci zasmejeme kolo dostaneme ak vôbec

tundra
Dnes o 13:34
@maca1984

Ďalej nič. Nikam nemusíš ísť, o nič žiadať.

@maca1984 ja som pochopil,ze musis podat ziadost....Nezijem na Slovensku,nemam trvaly pobyt a podla toho webu,mame narok...Kedze je to viazane na trvaly pobyt,nic nedostaneme,ale ani nepotrebujeme.

autor
Dnes o 13:38

Ale chcem sa opýtať. Sme druh a družka.. byt je písaný aj na mňa aj na neho. Mame dve deti. Ja a deti tu máme trvaly pobyt. On nie. Elektrika je písaná na jeho meno. Aj tak mam nárok na tu energopomoc?

autor
Dnes o 13:39
@anonym_autor

Ale chcem sa opýtať. Sme druh a družka.. byt je písaný aj na mňa aj na neho. Mame dve deti. Ja a deti tu máme trvaly pobyt. On nie. Elektrika je písaná na jeho meno. Aj tak mam nárok na tu energopomoc?

On musí mať trvaly pobyt v tom byte? Lebo ešte stále ma v rodičovskom.

maca1984
Dnes o 13:44
@tundra

@maca1984 ja som pochopil,ze musis podat ziadost....Nezijem na Slovensku,nemam trvaly pobyt a podla toho webu,mame narok...Kedze je to viazane na trvaly pobyt,nic nedostaneme,ale ani nepotrebujeme.

@tundra netreba. Teda ak to nezmenili.

anonym_9cdae3
Dnes o 13:49
@andrejka1974

Uvidíš v januári aká ti vyjde výška a to dostaneš 25 percent z celkovej sumy najnižšia je 5 EUR takže v januári sa všetci zasmejeme kolo dostaneme ak vôbec

@andrejka1974 Bude sa odpočítavať až pri vyúčtovaní, v januári nič nezistí

anonym_54bb90
Dnes o 14:07

Prosim vas, vie mi niekto vysvetlit logicky, ako jw mozne, ze staci zadat cislo odberneho miesta, ked vsade sa rozpravalo, ze to bude zavisiet od vysky prijmu, prijem sa nikde nezadava, ako to teda funguje?
A druha vec, ak je v panelaku jeden dodavatel tepla pre ludi rozne prijmovych, to sa ako bude rozpocitavat, ked je to individualne podla domacnosti?
Logiku mi to nedava, ale nesledujem to, nestudovala som si veci, len mi to vrta v hlave.

ivanaks
Autor odpoveď zmazal
anonym_54bb90
Dnes o 14:18
@ivanaks
Odpoveď bola zmazaná

@ivanaks ďakujem, este jedna otazka, ked mas jedno centralne ustredne kurenie plynom, tak panelaku dojde len 1 faktura za plyn s jednou sumou, nie? Ako sa to potom rozpocitava medzi domacnosti? (Spotreba domacnosti je jasna) ale ceny by mali byt rozne, nie?

ivanaks
Dnes o 14:20
@anonym_54bb90

@ivanaks ďakujem, este jedna otazka, ked mas jedno centralne ustredne kurenie plynom, tak panelaku dojde len 1 faktura za plyn s jednou sumou, nie? Ako sa to potom rozpocitava medzi domacnosti? (Spotreba domacnosti je jasna) ale ceny by mali byt rozne, nie?

A ako sa vám doteraz rozpočítavala spotreba? Presne tak isto.

anonym_54bb90
Dnes o 14:24
@ivanaks

@ivanaks ved ale cena za dodavku energie (plynu napr.) bola vzdy jedna, a rozpocitavalo sa podla spotreby domacnosti. Teraz budu ceny pre kazdu domacnost rozne. Budu 2 ceny. Takze sa s tym spravcovia natrapia pri vyuctovani? A co zvysok, napr. vykurovanie spolocnych priestorov 😅 .. no ja som zvedava ci sa spravcovia "neobesia" z toho bordelu rovnako ako my ekonomovia z novych danovych zakonov.

anonym_54bb90
Dnes o 14:27
@ivanaks

@ivanaks ja som popravde tuto temu vobec neriesila, lebo patrim k vyssie prijmovym skupinam, ale prave som zo srandy skusila nahodit elektrinu, odberne miesto a napisalo mi ze energopomoc bola priradena. To vazne ludia zarabajuci od 3500 do 4000 /osobu maju tiez narok? Cele mi to pride divne. Ale asi nejdem dalej riesit, som nastavena, ze ak zvysia ceny, budem musiet platit.

ivanaks
Dnes o 14:30
@anonym_54bb90

@ivanaks ved ale cena za dodavku energie (plynu napr.) bola vzdy jedna, a rozpocitavalo sa podla spotreby domacnosti. Teraz budu ceny pre kazdu domacnost rozne. Budu 2 ceny. Takze sa s tym spravcovia natrapia pri vyuctovani? A co zvysok, napr. vykurovanie spolocnych priestorov 😅 .. no ja som zvedava ci sa spravcovia "neobesia" z toho bordelu rovnako ako my ekonomovia z novych danovych zakonov.

@anonym_54bb90 Určite to budú riešiť "za pochodu". Už naznačovali, že prehodnotia pridelenie pomoci domácnostiam s vyššími príjmami, keďže sa novinári chytili toho, že pomoc vychádza aj samotným poslancom a tí majú iné zárobky ako bežné domácnosti. Takže ja to neriešim, počkám si na obdobie, až to bude aktuálne a uvidím, čo to bude za sumu (celá energopomoc). 😉

anonym_54bb90
Dnes o 14:33
@ivanaks

@anonym_54bb90 Určite to budú riešiť "za pochodu". Už naznačovali, že prehodnotia pridelenie pomoci domácnostiam s vyššími príjmami, keďže sa novinári chytili toho, že pomoc vychádza aj samotným poslancom a tí majú iné zárobky ako bežné domácnosti. Takže ja to neriešim, počkám si na obdobie, až to bude aktuálne a uvidím, čo to bude za sumu (celá energopomoc). 😉

@ivanaks suhlasim, ja tiez budem len cakat. Iba to teraz vyskakuje na mna z kazdej strany, mama sa pyta, tak reku zistim o com to cele je. Ale asi nema vyznam predbiehat.

anonym_32116c
Dnes o 14:46
@anonym_54bb90

@ivanaks ja som popravde tuto temu vobec neriesila, lebo patrim k vyssie prijmovym skupinam, ale prave som zo srandy skusila nahodit elektrinu, odberne miesto a napisalo mi ze energopomoc bola priradena. To vazne ludia zarabajuci od 3500 do 4000 /osobu maju tiez narok? Cele mi to pride divne. Ale asi nejdem dalej riesit, som nastavena, ze ak zvysia ceny, budem musiet platit.

@anonym_54bb90 kolki ste nahlaseni na pobyt na danom odbernom mieste? ak je napzaj prijem 3500€ na hlavu nemalo by vam to vychadzat

anonym_d8db98
Dnes o 15:03

u nas v rodine co sme to skusali, tak kazdemu vyslo na plyn ano, na elektrinu nie, alebo naopak. pritom vraj tak to nema byt... dufam, ze si to este prepracuju, lebo im to zjavne nefunguje.

anonym_54bb90
Dnes o 15:04
@anonym_32116c

@anonym_54bb90 kolki ste nahlaseni na pobyt na danom odbernom mieste? ak je napzaj prijem 3500€ na hlavu nemalo by vam to vychadzat

@anonym_32116c iba 1 osoba s tymto prijmom. Ved tiez sa mi to nezda.

anonym_32116c
Dnes o 15:19
@anonym_54bb90

@anonym_32116c iba 1 osoba s tymto prijmom. Ved tiez sa mi to nezda.

@anonym_54bb90 a ten prijem je stabilne takyto? normalny TPP?

anonym_54bb90
Dnes o 15:21
@anonym_32116c

@anonym_54bb90 a ten prijem je stabilne takyto? normalny TPP?

@anonym_32116c ano, posledne 2 roky takyto. Predtym okolo 3000.

rozculena
Dnes o 15:45

veď poslancom vyšlo a tí majú viac ako 3000.......

anonym_54bb90
Dnes o 15:48
@rozculena

veď poslancom vyšlo a tí majú viac ako 3000.......

@rozculena tak potom je to zvlastne, ze aj nad taky prijem sa priznava energopomoc, lebo kdesi som pocula ze nejakemu dochodcovi nevyslo, lebo cerstvo nastupil na dochodok a pocita mu to este z prijmu co mal pred dochodkom. Bohvie ako to maju nastavene, ale evidentne chyba spravodlivost...

rozculena
Dnes o 15:58
@anonym_54bb90

@rozculena tak potom je to zvlastne, ze aj nad taky prijem sa priznava energopomoc, lebo kdesi som pocula ze nejakemu dochodcovi nevyslo, lebo cerstvo nastupil na dochodok a pocita mu to este z prijmu co mal pred dochodkom. Bohvie ako to maju nastavene, ale evidentne chyba spravodlivost...

@anonym_54bb90 tiež nechápem,jedna neter dostane pomoc iba na plyn,druhá iba na elektrinu,nezarábajú horibilné sumy

anonym_32116c
Dnes o 16:01
@anonym_54bb90

@anonym_32116c ano, posledne 2 roky takyto. Predtym okolo 3000.

@anonym_54bb90 tak si over na mestskom urade ci tam niesu hlaseny napr este predchadzajuci majitelia

olga_hurajova
Dnes o 16:16

Ja som to tiež zadala naše odberné miesta a všade mi píše že mi bola pridelená energopomoc a pritom nespĺňam podmienky trvalého pobytu.
Máme dom č 1 v ktorom aktuálne bývame - nemám tu nahlásený trvalý pobyt ani ja ani manžel - obaja mne u svojich rodičov - energopomoc pridelená
Máme dom č.2 vo výstavbe - energopomoc pridelená
Máme viacero bytov ktoré prenajímame - nemá tam nahlásený trvalý pobyt nikto - energopomoc pridelená

Nesťažujem sa, len tomu nechápem

anonym_54bb90
Dnes o 16:40
@anonym_32116c

@anonym_54bb90 tak si over na mestskom urade ci tam niesu hlaseny napr este predchadzajuci majitelia

@anonym_32116c v tomto som si ista, ze tam nikto iny nie je zapisany na trvaly pobyt.