icon

Energopomoc od januára 2026

27. dec 2025

Dobrý deň viete mi poradiť? Zadala som.si číslo q toto mi vyskocilo dakujem.. dala som si udaj pri elektrike

Energopomoc od januára 2026
Strana
z2
anonym_e507b9
27. dec 2025
@anonym_d8db98

u nas v rodine co sme to skusali, tak kazdemu vyslo na plyn ano, na elektrinu nie, alebo naopak. pritom vraj tak to nema byt... dufam, ze si to este prepracuju, lebo im to zjavne nefunguje.

@anonym_d8db98 nám to vyšlo tak tiež, plyn áno, elektrika nie

miro25
28. dec 2025
@anonym_32116c

@anonym_54bb90 tak si over na mestskom urade ci tam niesu hlaseny napr este predchadzajuci majitelia

@anonym_32116c ani overenie na mestskom úrade nemusí byť postačujúce. Napr. my máme situáciu, že po zmene trvalého pobytu v rámci obce pred dvoma rokmi sme sa dostali do stavu, že ja s manželkou máme prihlásený pobyt na novej , ale naše dve deti nie a ostali na starom trvalom pobyte. Pričom na obci máme karty trvalého pobytu všetci na novej adrese. Zistil som to až cez slovensko.sk a tam je nejaká služba overenie pobytu. Tam mali deti starý. Teda chyba niekde medzi obcou a políciou alebo na polícii.

anonym_8ea137
29. dec 2025
@anonym_54bb90

Prosim vas, vie mi niekto vysvetlit logicky, ako jw mozne, ze staci zadat cislo odberneho miesta, ked vsade sa rozpravalo, ze to bude zavisiet od vysky prijmu, prijem sa nikde nezadava, ako to teda funguje?
A druha vec, ak je v panelaku jeden dodavatel tepla pre ludi rozne prijmovych, to sa ako bude rozpocitavat, ked je to individualne podla domacnosti?
Logiku mi to nedava, ale nesledujem to, nestudovala som si veci, len mi to vrta v hlave.

@anonym_54bb90 príjem zistia zo Sociálnej poisťovne

anonym_8ea137
29. dec 2025
@anonym_32116c

@anonym_54bb90 a ten prijem je stabilne takyto? normalny TPP?

@anonym_32116c nikto iný tam nemá trvalý pobyt, manžel, partner, deti?

anonym_54bb90
29. dec 2025
@anonym_8ea137

@anonym_32116c nikto iný tam nemá trvalý pobyt, manžel, partner, deti?

@anonym_8ea137 nikto, nemam partnera ani deti. Som slobodna.

peter720
29. dec 2025

Všetko z tou Ficovou energopomocou je obyčajna komedia ako aj z tranzakčnou daňou.
Len ožobračuju narod a robja na vystrašuju ľudí.
Žiadne zvyšovanie energii by nemalo byť keďže ceny plynu na svetovych trhoch išli rapidne dole iba na Slovensku je to naopak??? Vlada vytvara dojem aby sme im dakovali ako pomahaju ludom. SMIEŠNE.
Ludia su vystrašeny a oočuvaju ako ovečky.
A taka energopomoc by v praxi ani v žiadnom pripade spravodlivo rozdelena nebola. To sa neda tak jednoducho vypočítať kto ma na nu narok.
Tie vypočty by stali viac penazi ako ta energopomoc.

bbwwoman
29. dec 2025

@anonym_autor máš nárok na energiu pomoc
Otec má trvalý pobyt v byte a energiu pomoc dostal na chatu kde býva celý rok

anonym_32116c
29. dec 2025
@anonym_54bb90

@anonym_8ea137 nikto, nemam partnera ani deti. Som slobodna.

@anonym_54bb90 ak mas eID tu si vies overit pobyt osob na adrese https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/...

anonym_daa821
29. dec 2025
@anonym_54bb90

@anonym_32116c v tomto som si ista, ze tam nikto iny nie je zapisany na trvaly pobyt.

@anonym_54bb90 len aby si nebola prekvapená. My sme sa práve vrátili z úradu, pretože podľa pravidiel by sme pomoc mali mať, no keď sme si to overovali na nete, tak nám nič nevyšlo. Sme doma 2 dospelí a 2 deti, deti majú aj normálne občianske s fotkou. V našom byte bývame už 8 rokov, platíme všetky dane mestu a vôbec všetko a pani na úrade nám povie, že nás štát neeviduje s trvalým pobytom v našom byte?? a kde dofrasa máme podľa nich trvalý pobyt? už len dane za smetie sa viažu na TP a tie nám vedia poslať každý rok. Čo je toto za bordel zase? normálne som naštvaná.

anonym_54bb90
29. dec 2025
@anonym_daa821

@anonym_54bb90 len aby si nebola prekvapená. My sme sa práve vrátili z úradu, pretože podľa pravidiel by sme pomoc mali mať, no keď sme si to overovali na nete, tak nám nič nevyšlo. Sme doma 2 dospelí a 2 deti, deti majú aj normálne občianske s fotkou. V našom byte bývame už 8 rokov, platíme všetky dane mestu a vôbec všetko a pani na úrade nám povie, že nás štát neeviduje s trvalým pobytom v našom byte?? a kde dofrasa máme podľa nich trvalý pobyt? už len dane za smetie sa viažu na TP a tie nám vedia poslať každý rok. Čo je toto za bordel zase? normálne som naštvaná.

@anonym_daa821 nemyslis vazne. Tak to je fakt bordel.

anonym_54bb90
Autor odpoveď zmazal
anonym_daa821
29. dec 2025
@anonym_54bb90

@anonym_daa821 nemyslis vazne. Tak to je fakt bordel.

@anonym_54bb90 veru. Pri druhom okienku nám pani povedala, že adresa síce sedí, ale ja so synom som priradená do bytu o poschodie vyššie a dcéra oproti 🤦🏻‍♀️ manžel zahlásil, že dnes sa teda kúpem u suseda 😃 no nič, pani to opravila. Zároveň žiadala poplatok o vystavení zmeny TP. Akože haló. Ja mám platiť za chybu niekoho na úrade? hej a ešte si o to všetko musíme požiadať na ministerstve, aby si vôbec všimli zmenu v systéme. Takže sme ešte rýchlo písali žiadosť a posielali ju prvou triedou, aby došla do konca roka.....

anonym_54bb90
29. dec 2025
@anonym_daa821

@anonym_54bb90 veru. Pri druhom okienku nám pani povedala, že adresa síce sedí, ale ja so synom som priradená do bytu o poschodie vyššie a dcéra oproti 🤦🏻‍♀️ manžel zahlásil, že dnes sa teda kúpem u suseda 😃 no nič, pani to opravila. Zároveň žiadala poplatok o vystavení zmeny TP. Akože haló. Ja mám platiť za chybu niekoho na úrade? hej a ešte si o to všetko musíme požiadať na ministerstve, aby si vôbec všimli zmenu v systéme. Takže sme ešte rýchlo písali žiadosť a posielali ju prvou triedou, aby došla do konca roka.....

@anonym_daa821 tak toto mi vybilo poistky, ak je to naozaj pravda 🤣

anonym_daa821
29. dec 2025
@anonym_54bb90

@anonym_daa821 tak toto mi vybilo poistky, ak je to naozaj pravda 🤣

@anonym_54bb90 no chápeš? pre mňa čisté scifi. Ako vôbec k tomu mohlo dôjsť?? ako mohli rozhádzať deti po susedoch? 🤦🏻‍♀️ otázkou je, ako a či vôbec teraz vyjde pomoc tým susedom. Obaja žijú sami, systém ich posudzoval s deťmi 🤷‍♀️

anonym_5c1327
30. dec 2025

@anonym_autor Jasne napísané, že máte nárok na energopomoc

Strana
z2