icon

Ako vyrobiť mozaikový stolík z dlažby?

zuzulienocka78
Včera o 09:40

Ahojte, mám stolík kovový - podobný ako na fotke.
Chcela by som si na vrch urobiť mozaiku z dlažby - nerobil niekto niečo podobné?
Na vrch sa dáva betón? Alebo do čoho sa ukladajú tie mozaikové dlaždice?
Ďakujem krásne 🙂

Ako vyrobiť mozaikový stolík z dlažby?
anonym_1baeb8
Včera o 09:43

nie betón, to je príliš ťažké, používa sa flexibilné lepidlo na dlaždice a potom medzery vyplníš škárovacou hmotou
návod napr. tu (alebo na youtube ich nájdeš viac) https://www.moebelix.sk/c/ako-si-vyrobit-mozaik...

zuzulienocka78
autor
Včera o 09:45
@anonym_1baeb8

nie betón, to je príliš ťažké, používa sa flexibilné lepidlo na dlaždice a potom medzery vyplníš škárovacou hmotou
návod napr. tu (alebo na youtube ich nájdeš viac) https://www.moebelix.sk/c/ako-si-vyrobit-mozaik...

@anonym_1baeb8 Ono ja mám taký fakt poctivý železný stolík - myslím, že je to starý lekársky stolík na nástroje, má aj 30 kíl 🙂 Ani ten by to neudržal?

anonym_1baeb8
Včera o 09:49

možno áno, ale aj betón je ťažký aj dlaždice, či tým potom pohneš keď to budeš chcieť niekam premiestniť

zuzulienocka78
autor
Včera o 09:52
@anonym_1baeb8

možno áno, ale aj betón je ťažký aj dlaždice, či tým potom pohneš keď to budeš chcieť niekam premiestniť

@anonym_1baeb8 Tiež pravda, keď už teraz s tým mám problém pohnúť. S tým lepidlom to môže ísť do exteriéru? Chcem to na kvety vonku.

anonym_1baeb8
Včera o 09:55

to sa poraď v obchode, nie som si istá

viestta
Včera o 12:33
@zuzulienocka78

@anonym_1baeb8 Tiež pravda, keď už teraz s tým mám problém pohnúť. S tým lepidlom to môže ísť do exteriéru? Chcem to na kvety vonku.

@zuzulienocka78 ked to chces do exterieru musi mat aj mrazuvzdornu dlazbu aj lepidlo pre exterier. Aj sparovacku exterierovu

maddie1711
Včera o 14:19

Keď to chceš mat trvácne a nechceš aby sa ti cez sparovačku a jej mikrotrhliny dostala voda, následne urobila korózia pod mozaikou a začalo to cele opadavať tak odporúčam použiť epoxidové lepidlo a epoxidovu škárovaciu hmotu. To je top riešenie. Ak to chceš lacno a funkčne použi flexibilne lepidlo ale nečakaj dlhoročnú životnosť.