icon

Cena handmade pre rodinu a blízkych

Včera o 15:28

Ahojte, keď tu už bola téma o handmade výrobkoch, tak na ňu trochu nadviažem, ale všeobecne.

Pre tie, ktoré tvoríte: Od rodiny a blízkych priateľov, keď majú záujem o kúpu, pýtate plnú cenu alebo dávate niekoľko % zľavu alebo pýtate iba cenu za materiál?

Pre tie, ktoré netvorite: Ak by ste o niečo mali záujem od niekoho z vašej rodiny, blízkych kamarátov, napríklad. handmade kabelku, hačkovanu bábiku, pletené oblečenie; očakávali by ste, že to budete mať za nižšiu cenu, než to ponúkajú na trhu?

Ďakujem za skúsenosti a názory, pomôže mi to 🙂

Strana
z2
anonym_da6d93
Včera o 19:34
@anonym_fba2b0

@anonym_da6d93 inak cez koronu, robila som z domu. A aj sila ruska. Cely panelak za mnou chodil, ze usi aj mne. Ale realne som nemala tolko casu, lebo ja som fakt pracovala cez pocitac 8 hodin a potom som az vytiahla sijaci stroj.... A uz ani material som nemala a potom vsetci len kritizovali, ze som chcela material, ze uz nemam z coho sit...

@anonym_fba2b0 presne toto je taký príklad. Ľudia čakajú všetko zadarmo a vôbec si neuvedomuju, že teba to stojí kopec času, úsilia a k tomu na prekvapenie aj materiálu. Za dobrotu na žobrotu.

sense
Včera o 19:39

Takto: ak mi niekto niečo ponúkol, tak to bolo zvyčajne zadarmo, alebo som ponúkla barter... Niečo za nieco. Ak som niečo chcela ja , tak som zaplatila koľko si vypýtala, neočakávam nič také ,že len suroviny/materiál a už vôbec nie zdarma.
Takisto keď chcel niekto známi pomôcť/info k daniam. Nemám problém , ale čo sa týka času ,musia sa prispôsobiť mne. Ak by chceli ho vyhotoviť resp spraviť kompletne ,nechala by som si zaplatiť.

rozculena
Včera o 20:10

dávala som vždy ako darček,či už rodine,alebo kamoškám

angeli121212
Včera o 22:58

Inak je obrovský rozdiel výrobok a výrobok ja vyrábam vždy niečo ale robím len pre seba a moje deti a manžela výnimočne blízka rodina a dôvod je jednoduchý zväčša mám tak časovo náročné výrobky, že by mi to.jednoducho nikto ani nezaplatil a času popri dvoch deťoch málo... Napríklad teraz vyrábam kostým pre syna a reálne by som ho ani nemohla predávať lebo bok tak časovo náročný, že by jednoducho stál veľa a teda takéto veci by som ja osobne nedávala len tak niekomu zadarmo lebo chcel

Strana
z2