icon

Aký šijací stroj kúpiť?

22. okt 2023

Dcéra sa začala zaujímať o šitie. Zdá sa že ju to baví. Najbližší je však iba u babky, veľký skriňový asi 50 ročný. Rada by som jej kúpila niečo menšie spratné.
Zn. Nech mi nezruinuje rozpočet.
Ďakujem

autor
22. okt 2023

Dodám dcéra má 13r

marca12
22. okt 2023

Pozri znacku brother,su kvalitne a daju sa kupit aj v nizsej cene pre zaciatocnikov

autor
22. okt 2023

@marca12 aké funkcie by mal mať?

domireb
22. okt 2023

Čo sije alebo čo chce skúsať šiť? Od toho sa treba odražať

dorotenka333
22. okt 2023

Ahoj.budem predavat janome 423s.pouzivany malo,servisovany.ma par rokov.sijem vela,ale mam samostatny overlock a coverlock,tento som pouzivala iba na rovnosteh a gombik dierky a sem tam cik cak.kludne sa ozvi,este som ho nikde nedala na bazis,lebo este som nekupila nahradu zanho,ale uz mam vyhliadnuty asi🙂 druhy.

viestta
22. okt 2023

keby som dnes kupovala stroj, kupim najlacnejsiu Ladu. Celokovova konstrukcia, bohaty vyber stehov, za tu cenu 10x prekona znackove masiny v rovnakej cene. Ten stroj si vezme, ked pojde z domu

ckocka
22. okt 2023

Funkcie nie sú zas tak dôležité, tie si vie špecifikovať až keď bude chcieť šiť nejaké konkrétne veci. Kúpte hlavne stroj ktorý má kovové jadro, inak sa to za chvíľu rozšteluje a je to na vyhodenie.

aniele
22. okt 2023

@ckocka Tak niektoré funkcie sú (pre mňa aspoň) dôležité vždy. Napríklad navliekač, odstrih a polohovanie ihly.

ckocka
22. okt 2023

@aniele Ja zas navliekač a odstrih považujem za zbytné, na kvalitu šitia to nemá vplyv. Hoci s pokročilým vekom som ten navliekač u ďalšieho stroja chcela a mám ho, väčšinou ho aj tak nepoužívam, pripadá mi že sama navlečiem rýchlejšie.

oslo1
22. okt 2023

Brother a singer ani nekupuj, vyrabaju sa v cine a je to cely plast. V service mi povedali, ze sa Vela kazia
Za mna Janome a Bernina

ckocka
22. okt 2023

Brother má už v tej základnej rade celokovovú konštrukciu. https://www.raj-siti.cz/sici-stroj-brother-bq25...

betulinka1
22. okt 2023

Skus pozriet Brother NV 15. Ja som uplny laik a isla som na taky základný kurz šitia aby som sa naucila zužovať nohavice malemu, kedze je chudy a dlhy, Cize jemu nesedia koncekcne velkosti. Kupila som si tuto znacku a normalne na nej usijem zakladne nohavice sama, samozrejme po tom kurze 😉. Tam ma naucili co a ako. Za mna je top, ze ma viac druhov stehov a samonavliekaciu funkciu, Cize mi pekne navlečie niť.

marca12
22. okt 2023

@oslo1 To vobec nie je pravda. Brother ma kovove sucasti. Mne bol od opravara odporucany brother,takze ... Samozrejme aj Janome je dobra znacka,je to to iste,co brother.

ahhola
22. okt 2023

Na Bazosi kúpiš slušný stroj za bagatel, keď sa otrka, kúpi si kvalitu.

loliki
22. okt 2023

A ty vieš šiť? Budeš jej vedieť pomôcť, poradiť? Treba na to čas, možno aj krúžok šitia.

autor
22. okt 2023

@loliki nie, ucí sa od babky

autor
22. okt 2023

@domireb zatiaľ ušila iba obliečky na malý vankúš, obrus na stôl a také drobnosti

autor
22. okt 2023

@dorotenka333 približne v akej cene?

autor
22. okt 2023

Vlastne všetko čo je v našom okrese sú monštrá vekovo ako ja , či moja mama alebo aj viac cenovo niektoré aj cca za stovku , ale na také monštrum nemáme do miesto

dorotenka333
22. okt 2023

Budem predavat cca koncom novembra,cca 200e.najprv musim kupit novy a potom mozem.poslat do sveta Lucinku🙂

ahhola
22. okt 2023

Hľadať a sledovať ponuky.