icon

Má zmysel zašívať deravé oblečenie?

zuzulienocka78
17. jún 2025

Zašívaš? Zašívam. Zašívame? Alebo hádžete rovno do koša?
Vyhodila som deravé ponožky a skoro som pri tom prišla o svokru.
Vraj „to sa ešte dá zachrániť!“ 😅
Tak mi povedzte – zašívate deravé oblečko? Alebo ste už dávno v klube „ďakujeme, ďalej“?

Strana
z3
januska12323
17. jún 2025

Nezašívam, to by vyzeralo ako z pomocnej školy nakoniec.

veronikaszabova
17. jún 2025

@zuzulienocka78 vyhadzujem, nezasivam

zuzulienocka78
autor
17. jún 2025
@januska12323

Nezašívam, to by vyzeralo ako z pomocnej školy nakoniec.

@januska12323 Ale tak pri ponožke to nechce nejaké umelecké cítenie 🙂

biba_18
17. jún 2025

ponožky stoja 1,60… niť 0,80 … 🤷‍♀️ ponožky fakt nemienim štopkať. iné je zašiť malú dierku na obľúbenom kúsku…

jvasenka
17. jún 2025

@zuzulienocka78 záleží čo aká značka kvalita, či je nejaké obľúbené atd.. ale ponožky ani spodné prádlo nezasivam

dahra
17. jún 2025

jednoznačne zašívam 🙂, našívam aj záplaty, z dlhých legín robím krátke, prišívam gombíky, dlhé rukávy mením na krátke...

oriesocek
17. jún 2025

no podla toho na com. ak je to na dceriných oblubených satach, tak to manzel zaniesol aj opravit krajcirke, aj hoci by sme pomaly kupili aj nove 🙂, ponozky nezasivam, niektoré kusky oblecenia pre deti alebo pre mna - ano.

denkabemommy
17. jún 2025

Jedine čo robím tak z teplakov kraťasy, keď deti urobia dieru na kolene ale to preto, že u nás sú tepláky vysokospotrebný tovar. Inak nič nezašívam.

gejb
17. jún 2025
@zuzulienocka78

@zuzulienocka78 ponožky urcite nezasivam.
Pred mesiacom som ale zasivala natrhnute šaty, ktoré mam rada. Neboli drahé ale už také nezoženiem.
Zašila som nedávno aj prebalovaciu tašku - potrebovala som ju asap.
Takže treba mať doma ihlu a niť, ale tiež sa vedieť s vecami rozlúčiť

zuzulienocka78
autor
17. jún 2025
@oriesocek

no podla toho na com. ak je to na dceriných oblubených satach, tak to manzel zaniesol aj opravit krajcirke, aj hoci by sme pomaly kupili aj nove 🙂, ponozky nezasivam, niektoré kusky oblecenia pre deti alebo pre mna - ano.

@oriesocek Raz som si dala opraviť mikinu u krajčírky a veru - novú by som za to kúpila. Ale bola tiež obľúbená 🙂

ika02
17. jún 2025

Ahoj, zažívam deravé vrecko (vnútri), odpadnutú gombičku, .... ak je to na mieste, kde to veľmi nevidno. Ponožky, len keď sú nové a syn zatiahne o skrutku na prahoch.

marylinmary
17. jún 2025

Podla toho, o ake oblecenie sa jedna, co treba zasit, ci je ta diera velka atd. Ponozky isto neriesim.

sara07
17. jún 2025

malé dierky zašijem a ostava to na domace nosenie
štopkat viem ukažkovo ale to teraz fakt nemá zmysel ,a naposledy som tu otročinu robila v detstve , dakujem , neprosím
ale čo si ja pamätám tak ešte aj silonky sa chodievali dávat zašivat do takého obchodika
takže svokre rozumiem 😂

really8
17. jún 2025

Zasivam (ponozky zrovna nie). Z roztrhanych teplakov na kolenach robim kratase a celkovo sa vzdy snazim zachranit. Aj knizky lepim. Nejde mi o peniaze ale o nejake ekologicke zmyslanie.

nika23t
17. jún 2025

@zuzulienocka78 Ponožky by mi ani nenapadlo zasivat. No a tak všeobecne, pokiaľ nejaká zachovala vec, ktorá sa dá ešte vynosiť na behanie po dvore, tak áno. Napr som zasivala vetrovku, tepláky, vrecko na mikine... Keď niečo staršie, leti to do koša. Inak moje šitie vyzerá, akoby to šili prváci na ZŠ ...

lindous
17. jún 2025

Aj u mňa záleží o aký kus oblečenia a aké poškodenie ide 😊 ponožky veru neštopkám, ale veľa vecí som zašila, pripadne úplne prešila a dala im druhý život

kavasmliekom
17. jún 2025

Ponožky a spodné prádlo nie. Ostatne keď sa dá, tak sa snažím zasit. Niekedy prerobiť na krátke, ale z dvoch veci urobiť jednu.

kavasmliekom
17. jún 2025

A odkedy chodia deti do škôlky, záplaty, ihla a niť sú moji kamaráti

unicornlady
17. jún 2025

Ponožky nezažívam, ale inak bežne si zašijem veci. Hádam nevyhodím tepláky kvôli dierke (mne sa to medzi stehnami pri tom zošitom zvykne deraviť).

cacianka
17. jún 2025

selektujem čo sa zašiť opraviť dá a je to efektívne, a čo nie.
tepláky a tričká do záhrady neriešim, donosím a vyhodím.
bežné veci podľa ceny, kvality a poškodenia.

ivanakal
17. jún 2025

Ako čo. Ked potrebujem niečo skrátiť, zašiť, alebo vymeniť gumu, tak áno. To robím, všetky potrebné veci k tomu mám doma (nite, ihly, nášivky atď). Ale ponožky nezašívam, lebo vačšinou sú také vyšúchané diery a to sa zašiť nedá/neoplatí..

ajka10000
17. jún 2025

@zuzulienocka78 Podla mna ten kto si nemoze dovolit kazdu chvilu nove veci ten zasiva vsetko a kto ma na nove vyhadzuje.

mamamasama
17. jún 2025

Podla toho čo. Synovo obľúbené tricko? Ano. Boxerky, nie.

lenka2710
17. jún 2025

@zuzulienocka78 no ako co, ale naposledy som kúpila malému záplatu na koleno za 2€ a o týždeň prišiel s dierou na druhom kolene ako svet, takže keď si to tak vezmem, už ma lacnejšie vyjdu nové tepláky z Pepca 😅 Inak spodné prádlo nezasivam, ani ponožky deťom, mužovi pokiaľ je malá dierka, tak zašijem a ponosí ešte do roboty 🙈 do pracovných topánok ešte dobre 😂 ale v podstate skôr nie ako áno

anjelicek26
17. jún 2025

Kedze mam stroj tak pohoda, ked sa rozijde nejaky sev, tak to prebehnem... nejake roztrhnute derave veci proste vyhodim...

btus
17. jún 2025

malú dierku na ponožkách zašívam, aj na pančuškách. Na 95 % je vždy tá dierka na palci. 🙂. Legíny aj nohavice pomedzi nohy zašívam, aj odtrhnuté vrecko na rifliach, rifle plátam a ostávajú na doma, ale niektoré veci vyhadzujem. Snažíme sa doma nekupovať lacné, nekvalitné. Ak sa napr aj roztrhne nejaký švík na sukni, blúzke, šatách, tak zašijem, je to škoda vyhodiť , keď to iné poškodenie nemá.

silvike
17. jún 2025

@zuzulienocka78 Ano, zasivam to, co ma zmysel. Ak poderavi nejake perfektne nove bavlnene teplaky tak zasijem alebo dam nazehlovacku. Ponozky uz minimalne. Ale ak mam nejake oblubene, ktore dobre sedia, dobry material tak tiez zasijem dierku ale 90% ponoziek nezasivam, detom teda vobec, tie vyhadzujem.

mameha7
17. jún 2025

@zuzulienocka78 Ako ktoré. Ak je to drahšie oblečenie, napríklad kabátik a je dierka vo šve, tak zašijem. Ale ak sú to tepláky s dierou na kolene, alebo ponožky, tak vyhodím.

ema229
17. jún 2025

@zuzulienocka78 ponožky určite nie. Nestojí mi to tie nervy😃a nakoniec to bude ešte aj vidno 🤣. Max dcére na doma deravé kolená na teplákoch

januska12323
17. jún 2025
@zuzulienocka78

@zuzulienocka78 ihlu som naposledy držala na základnej škole takže ani neviem ako by to držalo 😁

Strana
z3