Prečo môj šijací stroj zrazu nefunguje?
Ahojte žienky tie ktore doma šijete mohli by ste mi prosim poradit? Ja som šička začiatočník a ked šijem zo zaciatku je vsetko v poriadku a potom mi to začne takto blbnut a neviem preco. Poraďte mi prosim vas uz som v koncoch.

Vrchnu nit nemas spravne navlecenu. Skotroluj ci ide tadial kade ma
@zuzanazu85
@viestta ale ako je možné ze sijem a stane sa mi to počas sitia? a vrchná nit sa mi dost casto trha
Napätie nite je zlé,ale môže to robiť aj taká somarinka,ako zle založená ihla,či vlákna z nití,látok v spodnej časti,kolo chapaču. Tam je veľa toho,čo môže vadiť. Skús si to len pozerať,či ponastavovat. Dakedy aj nekvalitné nite sú problém 😉.
@zuzanazu85
@viestta dakujem vam velmi moc žienky🙂
Rado sa stalo 😊
Mne toto robila nekvalitna ihla. Odvtedy pouziva iba Schmetz
Tam toho môže byť viac,
Zle navlecena nit
Zla nit (mala som ten istý problém, pri nitiach ntf - vymenila som za amann/hagal a stroj síl ukazkovo)
Zla ihla
Zle nastavene napätie nití
🙏
Nite z lidla su hrozneeee, taktiez uz spomenute ntf,, strasne sa chlpia a trhaju.. najlepsie su Hard, Amann, Hagal ako bolo spomenute.. a stroj odporucam napriklad Janome Juno ;)
@060106 určite je to zlým napätím hornej nite. ja mám na stroji také prítlačné koliesko,kadiaľ ide niť a keď je príliš na voľno niť je taká ako tvoja a keď je príliš pritiahnuté, niť sa trhá. Ešte skontroluj spodnú niiť v clnku a či je správne vyvlecena smerom von,aj vtedy sú problémy s niťou. No dobre nastuduj návod, ktorý určite bol pri masine.

Nastav správne napätie spodnej,či vrchnej nite. Skúšaj odvtedy,kým nebude steh ok 😁. Alebo správne navlečenie vrchnej nite, či dobre založená spodná niť v chapači... Ja že už ma krajčírina prešla 🤣