icon

Vyšívate v dnešnej dobe?

5. sep 2025

Keď dom bola 13-18 ročná, starká na naučila vysivať. Veľmi ma to vtedy bavilo. Bol to super relax. Máte niektorá takú záľubu? Síce ja na obrúsky ako dekorácie nie som, ale dobre mi to vyvetralo hlavu...

Strana
z2
viestta
5. sep 2025

Uz nevysivam, uz len strikujem a hackujem.

janinah
5. sep 2025

Už na to nemám zrak,ale vyšila som niekolko obrazkov.

guiseppinka
5. sep 2025

Mam navysivanych kopec veci, ale stoji to v skrini. Nemam to kam dat. Vysivat aj hackovat viem, strikovat zaklad zvladam, ale to ma nebavi... neviem co by som robila s vysivanymi vecami. Ale par obrazov doma mam.

autor
5. sep 2025
@viestta

@viestta strikovala som rada ale iba šály a ponožky som vedela. Háčkovat neviem zial...

autor
5. sep 2025
@janinah

Už na to nemám zrak,ale vyšila som niekolko obrazkov.

@janinah no to tiež či by som už videla vobec

autor
5. sep 2025
@guiseppinka

Mam navysivanych kopec veci, ale stoji to v skrini. Nemam to kam dat. Vysivat aj hackovat viem, strikovat zaklad zvladam, ale to ma nebavi... neviem co by som robila s vysivanymi vecami. Ale par obrazov doma mam.

@guiseppinka veď tiež neviem čo by som s tým robila. Len hľadám niečo na reset hlavy..

thereisabear
5. sep 2025

Nevišívam, lebo to neviem, ale náhodou sa dajú nájsť aj rôzne moderné vzory, nemusí to byť zastarané.

viestta
5. sep 2025
@anonym_autor

@guiseppinka veď tiež neviem čo by som s tým robila. Len hľadám niečo na reset hlavy..

@anonym_autor ked vies strikovat ponozky, strikuj pre charitu. Vlani som na charitu odniesla fusakle z viac ako 3 kil zvyskov vln. Aj som zvysky minula a ten dobry pocit, ze sa to nevyhodilo nebol od veci, aj som hlavu resetla a aj to bolo uzitocne. Fusaklu zo zvyskov nakombinujes v pohode. Ked to nebudu ponozky na nosenie, aspon na ponozky "k telke" sa daju pouzit.

anonym_0964ee
5. sep 2025

Tiež rada vyšívam a aby to nestálo v skrini, tak vyšívam kroje. V súbore sme si odjakživa vyšívali všetko sami, plus ja som vyšívala chlapcom. Po rokoch som znova v súbore a opäť vyšîvam.

autor
5. sep 2025
@viestta

@anonym_autor ked vies strikovat ponozky, strikuj pre charitu. Vlani som na charitu odniesla fusakle z viac ako 3 kil zvyskov vln. Aj som zvysky minula a ten dobry pocit, ze sa to nevyhodilo nebol od veci, aj som hlavu resetla a aj to bolo uzitocne. Fusaklu zo zvyskov nakombinujes v pohode. Ked to nebudu ponozky na nosenie, aspon na ponozky "k telke" sa daju pouzit.

@viestta wau to je perfektný nápad.

autor
5. sep 2025
@anonym_0964ee

Tiež rada vyšívam a aby to nestálo v skrini, tak vyšívam kroje. V súbore sme si odjakživa vyšívali všetko sami, plus ja som vyšívala chlapcom. Po rokoch som znova v súbore a opäť vyšîvam.

@anonym_0964ee no teda klobúk dole... To musí byť nádhera... A teda kým človek vysije kroj,to musí trvať riadne dlho...

btus
5. sep 2025
@anonym_0964ee

@anonym_0964ee ja som vyšívala veľa, ale najcennejšie, čo som vyšila je detvianska deka . Nie je na zamate, ale "iba" na tesile, ale vyšívala som ju 2 roky. 1,2x1,2m. Veľmi podobná tej, čo je na obrázku. Prestretú som ju mala asi 2x. Krivou ihlou vyšívať viem, ale už nemám rám, kedysi som vyšívala veľa aj krížikmi a tie obrusy používam dodnes. Aj obrázky - v kuchyni a v detskej. Kroje - len na zemplínske blúzky sme si niečo málo vyšili na rukávy, lebo boli len biele.

anonym_0964ee
5. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_0964ee no teda klobúk dole... To musí byť nádhera... A teda kým človek vysije kroj,to musí trvať riadne dlho...

@anonym_autor no áno, je to časovo veľmi náročné, preto je problematické pre subory dávať si to vysivat a platiť za to niekomu. Potom sa niektoré súbory uchyľujú k strojovyn výšivkam a aj keď to chápem z hľadiska financií, nesúhlasím s tým, pretože sa stráca to, čo sa má zachovať v tom pôvodnom, čiže aj tá ručná výšivka. Ja si za to platiť nedávam, lebo mne ide presne o ten proces vysivania, že ja vypnem hlavu a zároveň spravím niečo užitočné, čo nebude stáť v skrini.

autor
5. sep 2025
@anonym_0964ee

@anonym_autor no áno, je to časovo veľmi náročné, preto je problematické pre subory dávať si to vysivat a platiť za to niekomu. Potom sa niektoré súbory uchyľujú k strojovyn výšivkam a aj keď to chápem z hľadiska financií, nesúhlasím s tým, pretože sa stráca to, čo sa má zachovať v tom pôvodnom, čiže aj tá ručná výšivka. Ja si za to platiť nedávam, lebo mne ide presne o ten proces vysivania, že ja vypnem hlavu a zároveň spravím niečo užitočné, čo nebude stáť v skrini.

@btus
@anonym_0964ee wau žienky naozaj klobúk dole pred takou nádherou a prácnou prácou

vilma7
5. sep 2025

Ja som sa naučila ako takmer 50 r.hačkovat z YouTube. Moja dcérka sa ako 5 ročná naučila, nie je to ťažké.
Vyšívať som vedela ale nerobím to. Čo by som chcela je, naučiť sa šiť na šiacom stroji. Ten uz čaká par rokov v skrini.

hederamonstera
5. sep 2025

Ja nie, ale milujem diamantove malovanie. A ked sledujem nejake videa z tejto komunity, tak dost casto spolu s tym aj vysivaju. Takzefici si to aj v dnesnej dobe🙂

nevenka
5. sep 2025

Ja som kedysi vysivala, aj mam doma este sady, hlavne obrazy, krizikovu vysivku. Viac som hackovala. Nemam cas, ale bud si to na mna pocka alebo to vude bavit dcery, synov. Uvidime. Teraz sem tam spichnem nieco, na stroji, hlavne daco pekne pre deti, tricko, saty...

tenerifka
6. sep 2025

Viem vysivat, hackovat aj strikovat, ale nikdy som to nerobila, teda ked som sa naucila asi v 12-tich, tak chvilu ano, ale pre mña su galeje aj prisit si gombik na koseli, neznasam to, mam k tomu odpor. Manzel sa z toho smeje (ked si prisiva gombiky a ja mu podam aj nejaku moju vec a ja mu na oplatku navleciem nit do ihly).
A celkovo venovat dlhe hodiny rucnym pracam mne osobne pride ako neskutocna strata casu, radsej sa vzdelavam, alebo nieco citam

janulik2008
6. sep 2025

Ja si ujizdim na diamantovom malovani a tiez ma bwvi vysivat 😀

moni_ka99
6. sep 2025

Ja som pred pár mesiacmi začala po večeroch vyšívať 🙂 mám to na odreagovanie, potrebovala som niečo "vymýšľať" 🙂

autor
6. sep 2025
@moni_ka99

Ja som pred pár mesiacmi začala po večeroch vyšívať 🙂 mám to na odreagovanie, potrebovala som niečo "vymýšľať" 🙂

@moni_ka99 krásne. Kde si kúpila tie predlohy?

moni_ka99
6. sep 2025
@anonym_autor

@moni_ka99 krásne. Kde si kúpila tie predlohy?

@anonym_autor nakreslila som si

autor
6. sep 2025
@moni_ka99

@anonym_autor nakreslila som si

@moni_ka99 tak to si mega sikovna

senta_sofia
6. sep 2025

@anonym_autor akakolvek cinnost, pri ktorej dokazes vypnut, je super, takze neries, ci to robia ini, vysivaj. Moj otec vysival obrazy, ktore sme mali po dome. Za byvaleho rezimu bol problem s dekoraciami, takto sme mali originalne.

drobcek100
6. sep 2025
@btus

@anonym_0964ee ja som vyšívala veľa, ale najcennejšie, čo som vyšila je detvianska deka . Nie je na zamate, ale "iba" na tesile, ale vyšívala som ju 2 roky. 1,2x1,2m. Veľmi podobná tej, čo je na obrázku. Prestretú som ju mala asi 2x. Krivou ihlou vyšívať viem, ale už nemám rám, kedysi som vyšívala veľa aj krížikmi a tie obrusy používam dodnes. Aj obrázky - v kuchyni a v detskej. Kroje - len na zemplínske blúzky sme si niečo málo vyšili na rukávy, lebo boli len biele.

@btus Výšivky robené krivou ihlou sa mi vždy páčili,mala som takú výšivky na šatách na promócie,boli z čierneho zamatu a farebná výšivka na živôtiku.Ach, tento rok bolo tomu už 50 rokov,ale stále sa mi páči, mám ešte obrus čo budovala moja mama

lalu_sk111
6. sep 2025

Vysivam rada, momentalne obrovsky projekt realistického majáku pre bývalého partnera na chatu, ktorý majáky má rád.. Ale dohoda bola uz predtym a viem, ze on toto oceni. Ja sama nemam rada krizovu vysivku ako obraz a nechcem robit nieco, co nebude mat vyuzitie..ale ked ma, super. Praktickejsie by bolo naucit sa strikovat a robit naozaj pekne veci. Nie haraburdy z nudy ale nieco, co potesi

maya_hi
6. sep 2025

@anonym_autor teraz nemám čas. Ale áno. Vyšívala som kedysi. Krížikovú výšivku a ešte ma bavila ažúrová výšivka. Dúfam že sa k tomu ešte vrátim. Tiež rada pletiem, háčkujem, šijem ak sa dá

autor
6. sep 2025
@maya_hi

@anonym_autor teraz nemám čas. Ale áno. Vyšívala som kedysi. Krížikovú výšivku a ešte ma bavila ažúrová výšivka. Dúfam že sa k tomu ešte vrátim. Tiež rada pletiem, háčkujem, šijem ak sa dá

@lalu_sk111
@maya_hi joj ustrikovat si nejaký sveter, to by muselo byť super, ale to by som nedokázala .. pamätám si, ako nám starká strikovala svetre,papuče,rukavice...

margotka17
6. sep 2025
@viestta

@viestta ja som rada strikovala, len teraz už nejako strikovane veci sa nenosia už.

viestta
6. sep 2025
@margotka17

@viestta ja som rada strikovala, len teraz už nejako strikovane veci sa nenosia už.

@margotka17 nosit sa nosia, ale mam tolko co potrebujem, mozno aj viac. Nebudem plnit skrinu tym co mi netreba, takze uz druhy rok ponozkujem, ale len vtedy ked je na nich poziadavka

Strana
z2