Kde mi dajú rýchly termín na magnetickú rezonanciu mozgu?
Ahojte, poradte prosim, kde davaju co najskorsie terminy na MR mozgu. Mam akutny zdravotny problem a vsade mi povedali, ze najskor koniec oktobra.
Kde vsade ti to povedali? Ak by islo naozaj o akutny problem, tak by ta davno hospitalizovali a MRko by si mala za par dni hotove.
Ak to inak nepojde tak potom ísť sukromne
@anonym_autor tu som dostala termín o 14dní a potom mi volali že sa uvolnilo skôr, bola som na 9.deň vyšetrena http://www.abdiagnostik.sk/nase-pracoviska/mr/p...
muža hospitalizovali a do 3 dní mu urobili všetko vrátane MR, skús ešte touto cestou ak máš ozaj akútny problém
Ja som to riešila nedávno, tiež akútny problém a všade termíny začiatok októbra. Potom mi tu poradili, že ak máš NN poistenie, tak prednostne sa dá objednať, dostala som termín o tri týždne.
a tvoj neurolog ti to nevie vybavit? ak tam da tusim CYTO ci ako to pisu alebo obtelefonuje tak sa da ist aj do 24 hodin aktualna skusenost z BA
@mamina7070 Neurologicka mi len poradila kde mam zavolat, ze kde beru skor, ale na jednej klinike mozog nerobia a ostatne az na konci oktobra mi dali termin, jedna az na konci decembra.
Ja som to riešila nedávno, tiež akútny problém a všade termíny začiatok októbra. Potom mi tu poradili, že ak máš NN poistenie, tak prednostne sa dá objednať, dostala som termín o tri týždne.
@mimimoje Ja mam Doveru a ked som sa pytala na prednostne, ze si aj priplatim, tak sa neda.
muža hospitalizovali a do 3 dní mu urobili všetko vrátane MR, skús ešte touto cestou ak máš ozaj akútny problém
@lucka_ke Ved toto, ze ja som mala taky skrat, ale asi po hodine to preslo, tak som sa objednala k neurologicke, ale tak cakala som cez tyzden za terminom. Mala som ist radsej na pohotovost. Ona ma teraz poposielala na rozne vysetrenia, len to MR je problem najst normalny termin no. Skusim asi tu Bratislavu, ked sa inde nebude dat.
Teraz som videla reklamu na nive mr na bezruvovej v ba, ze zadarmo v ramci poistenia a rychle terminy
Ano, na Bezrucovej v BA urobia rychlo,ale zadarmo to nebude,s tym rataj. Vysetrenie zadarmo ano,ale ale vsetko okolo toho/sluzby recepcie, to sa plati. Ale inak, ak ta videla neurologicka,tak ona vie zhodnotit,ci to je urgentne. Keby bolo,posle ta do nemocnice,alebo sama ti vybavi termin.
@lucka_ke Ved toto, ze ja som mala taky skrat, ale asi po hodine to preslo, tak som sa objednala k neurologicke, ale tak cakala som cez tyzden za terminom. Mala som ist radsej na pohotovost. Ona ma teraz poposielala na rozne vysetrenia, len to MR je problem najst normalny termin no. Skusim asi tu Bratislavu, ked sa inde nebude dat.
@anonym_autor ak by si aj isla na pohotovost, to by absolutne neznamenalo ze ta poslu na MRI odtial, tam su postupy, ale asi to neni take urgentne. Poslali ti vyssie linku da sa zaplatit ako samoplatca a ides rychlejsie
Ano, na Bezrucovej v BA urobia rychlo,ale zadarmo to nebude,s tym rataj. Vysetrenie zadarmo ano,ale ale vsetko okolo toho/sluzby recepcie, to sa plati. Ale inak, ak ta videla neurologicka,tak ona vie zhodnotit,ci to je urgentne. Keby bolo,posle ta do nemocnice,alebo sama ti vybavi termin.
@iwesska Tak za mna to je urgentne, ci za nu to neviem. Zastupovala moju neurologicku. Vsetky vysetrenie, ktore mi robila dopadli zle. Je tam podozrenie na vazne poskodenie mozgu, takze si myslim, ze je na mieste urobit vsetky vysetrenia co najskor. Cakam este na terminy od par klinik a ked vsetky budu neskore, tak skusim tu v BA. Dakujem za radu 🙂
a co ti robila ake vysetrenia?
a co ti robila ake vysetrenia?
@mamina7070 Zatial EMG, tam mi vysla tetania, potom som bola na eeg, ale to cakam na vysledky a z toho co ma ona vysetrila, tak babinskiho test mi vysiel pozitivny a kvadruhyperreflexia.
Tetania je dnes velmi bezna, zvysit prijem mineralov horcik vapnik a psychoterapia
a hyperflexia je spajana s tetaniou beries nejake lieky ?
toto absolutne nie je urgentny stav
Tetania je dnes velmi bezna, zvysit prijem mineralov horcik vapnik a psychoterapia
a hyperflexia je spajana s tetaniou beries nejake lieky ?
toto absolutne nie je urgentny stav
@mamina7070 Tetania ma vobec netrapi, tam skor ide o to, ze som mala vypadok zorneho pola, trpnutie koncatin a poruchu zraku a tym, ze mi vysiel aj babinskiho zle aj ta hyperreflexia, tak je podozrenie na sklerozu alebo ine poskodenie mozgu. Tak ja neviem, mne to nepride ako nieco nad cim teba mavnut rukou a tvarit sa, ze si dam magnezko a pohoda a cakat par mesiacov na vysetrenie, ktore mi dokaze najviac pomoct. Preto hladam a obvolavam. Ale dostala som tu rady, takze velka vdaka vsetkym. Este mi maju volat z inych klinik a ked nie, tak volam tu Bratislavu.
pozri ak by mali vazne podozrenie (napr zapal ocneho nervu ) a pod tak by to riesili urgentne
to co popisujes su aj priznaky tetanie, sak si vyries termin ak chces surne zaplat si rad tu mas dost
Ja mam cerstvu skusenost ocna poslala na neurologiu ako CITO a este v ten den bolo vysetrenie MRI ale teda zavazny dovod (pareza a pod)
@mimimoje Ja mam Doveru a ked som sa pytala na prednostne, ze si aj priplatim, tak sa neda.
@anonym_autor NN je súkromná poisťovňa a vôbec nesúvisí so zdravotnou poisťovňou. Ja tam mám životné poistenie a je to ako benefit. To je samozrejme len typ, nie každý má takéto poistenie ani túto poisťovňu.
pozri ak by mali vazne podozrenie (napr zapal ocneho nervu ) a pod tak by to riesili urgentne
to co popisujes su aj priznaky tetanie, sak si vyries termin ak chces surne zaplat si rad tu mas dost
Ja mam cerstvu skusenost ocna poslala na neurologiu ako CITO a este v ten den bolo vysetrenie MRI ale teda zavazny dovod (pareza a pod)
@mamina7070 Chapem, ja mam tiez termin u ocneho a u endokrinologicky, kedze ma neurologicka poposielala vsade. Len vsetko trva. Nevedela som, ze aj ocna moze poslat na MR.
@anonym_autor NN je súkromná poisťovňa a vôbec nesúvisí so zdravotnou poisťovňou. Ja tam mám životné poistenie a je to ako benefit. To je samozrejme len typ, nie každý má takéto poistenie ani túto poisťovňu.
@mimimoje Jaaj jasne, prepac, splietla som sa. Janmam zivotku v Generali, ale pozriem ci tiez nieco nemaju
Nemala si migrenu s aurou? Ta sa prejavuje takto takymto migrenoznym zachvatom aj
@iwesska Tak za mna to je urgentne, ci za nu to neviem. Zastupovala moju neurologicku. Vsetky vysetrenie, ktore mi robila dopadli zle. Je tam podozrenie na vazne poskodenie mozgu, takze si myslim, ze je na mieste urobit vsetky vysetrenia co najskor. Cakam este na terminy od par klinik a ked vsetky budu neskore, tak skusim tu v BA. Dakujem za radu 🙂
@anonym_autor A CT ti nerobili ak je v podozreni poskodenie mozgu? To vedia spravit aj akutne.
Ak máte niečo poistené v nn, tak cez nich by sa mal dať vybaviť prednostne
@anonym_autor neviem, odkiaľ si, ale my sme dostali na mr mozgu termín do mesiaca v Zdravomak BB
Nemala si migrenu s aurou? Ta sa prejavuje takto takymto migrenoznym zachvatom aj
@andrea2323 Zatial neviem. Bodaj by to bolo len toto.
@anonym_autor A CT ti nerobili ak je v podozreni poskodenie mozgu? To vedia spravit aj akutne.
@iwesska CT nie, neviem preco. Ekg, emg, eeg mam zatial a este MR, ocne, endokrinologia. A potom sa uvidi podla vysledkov.
@anonym_autor neviem, odkiaľ si, ale my sme dostali na mr mozgu termín do mesiaca v Zdravomak BB
@janka1011 Pojdem do tej Bratislavy nakoniec. Obvolala som pol Slovenska, ale vsade dlhe cakacky alebo sa neozvali a v BA sa da do 10 dni, tak uz to riesime a cakam na termin.

a tvoj neurolog ti to nevie vybavit? ak tam da tusim CYTO ci ako to pisu alebo obtelefonuje tak sa da ist aj do 24 hodin aktualna skusenost z BA