Kresťanský psychológ - Pezinok a okolie
Ahojte hladam krestanskeho psychologa / psychologicku v Pezinku (najlepsie detskeho ale moze byt aj dospel.), prip. v blizkom okoli. Musi byt krestan a musi pracovat cez poistovnu. BA kontakt mam, ale je to daleko, kedze som na MD. Dakujem!
@moni244 moze ist vobec krestan k psychologovi ....? ? ?
rozlisujeme dusevne a duchovne problemy. dusevne riesi psycholog /psychiater, dusevne - knaz pripadne autorita vodca prislusneho vierovyznania, prip clovek sam prostrednictvom motivacie, vhodnych aktivit. hladat riesenie svojich dusevnych problemov u knaza pretoze som krestan je ciry blud -tu by mal usmernit aj samotny knaz...a spoved nie je "vyrozpravanie sa" .... to len na objasnenie ... 🙂
je to velky rozdiel ... 🙂 ... prepac, no stale ma fascinuje vnimanie krestana v spolocnosti.
@kkristinka ak by si nikoho nenasla napis mi ip.
@katussska24 ... a preco by nemohol? nevidim v tom problem, ak je sam psycholog veriaci a praktizujuci krestan a nehanbi sa za to, tak je zivot s Bohom prenho prirodzenou a neoddelitelnou sucastou existencie aj pri rieseni existencialnych otazok druhych ludi (psychiater nerobi terapie, takze tam je to v podstate jedno...)
a preco Ti mam pisat do IP? si snad krestanska psychologicka? :D
@kkristinka ale ved ja som to pisala presne v tom zmysle ako to vnimas ty ... ja som reagovala na moni, ...
ja osobne nie, poznam osobu, ktora nou je - ak by si teda mala zaujem. bud by sa Ti venovala ona, alebo by Ta nasmerovala, kedze posobi v BA, nie priamo v PEzinku. ak som spravne pochopila -detska psychologicka / psycholog, zaroven krestan.
@katussska24 aha prepac 🙂 dakujem, ale v BA mam kontakt, ta vzdialenost je pre mna momentalne problem, lebo chodim aj do skoly a kedze si nemyslim, ze by to bolo na jedno dve sedenia, rada by som, keby to bolo co najblizsie. Ale ako to tak vidim PK takeho/taku ako hladam asi nema... zeby som sa dala este aj na studium psychologie? :D ...
@kkristinka
prislo mi to len luto, ze sa to takto vnima... pretoze fakt zamienat dusevno a duchovno je velmi zle...bola som a som svedkom viacerych pripadoch. ked ma clovek dusevne problemy, casto to zasahuje telo aj fyzicky (zavrate, odpadavania, zvracanie, bolesti, pokrivene vnimanie reality ...) ... viera mu vie byt oporou aj akymsi "zriedlom"sily ...ale nevylieci jeho dusevne problemy.... mozno preto som na tuto temu aj zareagovala, ze vidim osobu, kt odbornu pomoc odmieta, pretoze ma pocit, ze bude "zlym krestanom" ..... ked poziada o pomoc inde....to je hrozny blud a hrozna skoda.....akosi chyba osveta v tomto smere asi ....."Zly krestan" neexistuje.....iba zly clovek...a to sa tiez vzdy da zmenit 🙂
v tomto smere je mi luto aj mnohych knazov ... chodia za nimi rozne chori ludia a cakaju, ze oni to vyriesia ... knaz nie je psycholog ....a casto potom chudak knaz potrebuje toho psychologa sam 🙂 🙂 🙂 pred par rokmi tiez 90perc pripadov, kt navstivili exorcistu boli psychicky chori ludia a urazili sa na dotycneho exorcistu ked ich poslal k doktorovi .... inak prepac, lebo tu polemizujem o tejto teme a ty sa nato vobec nepytas 🙂 🙂 🙂
@kkristinka vies, ono vtipne je, ze naopak to mnohym vadi, lebo si myslia, ze vlastne krestan bude pretlacat svoju filozofiu do terapie 🙂 no ta kamoska robi v navrate, par krat som s nou riesila pomoc pre par osob - ona mi len posunula kontakty, kedze sa v tomto "odveti" pohybuje uz nejaky cas..
Knazi maju vramci studia predmet psychologiu, ale urcite nie do hlbky odboru psychologia na filozof.fakulte. Plus, rozhodne nie su primarne psychologmi, ale knazmi s ich ulohami vramci povolania. Ak by islo len o nejaku potrebu sem-tam sa vyrozpravat a hladat orientaciu alebo nasmerovanie pri rieseni nejakeho problemu, tak tam knaz moze pomoct (byt k dispozicii). Ale ak by napr. malo ist o nejaku dlhodobejsiu "pracu" na rieseni napr. traumy, na to bezny knaz asi nema takpovediac aprobaciu. Moze povzbudzovat duchovne, ale nie hladat s dotycnym krok po kroku cestu ako psycholog. (Iny pripad je dlhodoba praca s konkretnymi ludmi napr. u M. Kuffu alebo nejakych komunitnych knazov, ti zrejme plnia aj ulohu psychologov.)

@kkristinka skus sa spytat v materskom centre, respektive napisat na: mamatataja@pezinskerodiny.sk mozno tam Ti budu vediet niekoho odporucit.