Neurochirurg zaoberajúci sa trojklanným nervom
@dadkkkka Ahoj, tak ten trojklanny nerv uz upne pominul a riesil som za posledny rok zaludok. Bol som na vsetkych vysetreniach a samozrejeme nic nezistili. Beriem teraz CBD a CBG kvapky a to pomaha :D ... Takze je to zdravotne lepsie... Aj zacal som pracovat konecne po roku tu v Poprade. Takze sa to pomaly zlepsuje. Dakujem za opytanie. A ty ako sa mas ?... ako sa to u teba vyvija ?
@martin2018 a zuby prestali uplne?
@dadkkkka Ano, uplne.... ono sa to ako keby zacalo prelinat s bolestaami zaludku az zuby odozneli a zaludok naplno sa ukazal.. az som skoncil u gastroentologa a podobne. Samozrejme doteraz neviem co to bolo. Mozno to bol nerv ktory sa takto dlho hojil.. kto vie.. :/ .... Ako bolo to asi aj psychicke z casti.... ale zas tak dlho a sustavne.. neviem... no...
@petra158 ahoj, tiež beriem pregabalin ale 75mg a 2x denne. Mne sa to všetko začalo v zubarskom kresle. Pri obyčajnej prehliadke. Mala som nejaké medzizubne kazy. Tak stale opravovali, čistili, vrtali, vytahovali nervy. Postupne ma zacali bolieť zuby a nehladala sa príčina, alr začalo sa ťahať. Prišla som o 4 zdravé zuby. Potom už začala bolesť sánky, spánkov, oka, ucha. Šlahy neskutočne. Potom som sama sla za neurologickov a ta hned diagnostikovala zápal trojklanneho nervu. Som veľmi nešťastná. Je to už vyše roka a ja to mám stále.
@lamadea ahoj, prosím ťa, ak smiem vedieť ako si na tom s odstupom času, pomohlo niečo? Stala sa mi rovnaka vec u zubára.
@lamadea ahoj, prosím ťa, ak smiem vedieť ako si na tom s odstupom času, pomohlo niečo? Stala sa mi rovnaka vec u zubára.
@momo1980 Ahoj, ano pomohla mi psychiatricka. Predpisala mi lieky ktoré mi okamžite pomohli. Bral som ich rok. Po liekoch som nemal žiadne vedľajšie účinky a postupne som znižoval dávky a po roku úplne ich prestal brať a nemal som žiadne abstinenčné príznaky. Problém nebol ani v ústach so zubami ani so žalúdkom ale proste bolo to psychosomatické. Hneď po dvoch dňoch brania liekov mi okamžite zmizli problémy a mohol som nornalne fungovať. Každý mesiac som chodil na kontrolu kde mi doktorka znižovala dávky a nakoniec úplne som ich prestal brať a problém sa nevratil.
@momo1980 Ahoj, ano pomohla mi psychiatricka. Predpisala mi lieky ktoré mi okamžite pomohli. Bral som ich rok. Po liekoch som nemal žiadne vedľajšie účinky a postupne som znižoval dávky a po roku úplne ich prestal brať a nemal som žiadne abstinenčné príznaky. Problém nebol ani v ústach so zubami ani so žalúdkom ale proste bolo to psychosomatické. Hneď po dvoch dňoch brania liekov mi okamžite zmizli problémy a mohol som nornalne fungovať. Každý mesiac som chodil na kontrolu kde mi doktorka znižovala dávky a nakoniec úplne som ich prestal brať a problém sa nevratil.
@martin2018 ďakujem za odpoveď. Áno aj ja som skončila u psychiatra. Dal mi amitriptylín. Čiže teraz beriem lyricu+ad a tajne dufam v taky scenar ako u teba, ze to zaberie🙏Tiež začínam mať pocit, že to je skor atypická tvarová bolesť spôsobena vplyvom ťažkých stomatologickych zakrokov, keďže bolesť je stale, nie ako pri trojklannom nerve v epizodach počas dňa. Psychika, stresove situacie u mna veľmi zhoršujú stav.

@petra158 mne opiaty ani velmi nepomahaju...iba som malatna a akoby tak nevnimam bolest...ale je tam...teraz ked ma silno pali davam si tea Tree olejcek...troska pomozr