Odporúčania na dobrého onkológa v Topoľčanoch, Nitre a Bratislave
Zeny prosim vas viete mi niekto doporucit dobreho onkologa oblast TO,NR, BA? Mamine nasli nador v prsniku 1x1.5 G2 , ta agresivita neviem ako sa oznacuje HERZ ci ako to je negativne , percento to kde je i to mala pri biopsii prvej 10% ale uz z nadoru pri operacii okolo 30% aj ked jej brali dalsie 3 uzliny a tie chvalabohu boli negativne tak este jej dali pre istotu spravit genetiku a doktor sa tak vyjadril ze teda uvidi sa podla genetiky ze ci iba oziare a hormonalna alebo aj chemo ...viete mi niekto vysvetlit teda ze co ju asi tak caka pripadne dat recenzie na dobreho onkologa? Dakujem velmi pekne a pekny den 🙏🌹
liečba sa nestanovuje podľa genetiky, ale podľa nálezu z vyšetrení a po operácii. liečba rakoviny sa realizuje podľa rovnakých procesov a štandardov platných na celom Slovensku a vo svete, čo sa samozrejme prispôsobuje pacientovi. svokra mala po operácii ožiare a iba tabletkovu chemoterapiu.
Kde a u koho sa liečila doteraz ? to nie je onkológ ? Pľúcny alebo ortopéd ju asi nelečili...
Keď po operácii prišla histologia.. Z výsledkov museli zvoliť nejaký postup.
MUDr. Kristína Hodál Lepeyová a MUDr. Katarína Lepeyová, Pavlovova 17, Topoľčany; MUDr. Anna Rabeková, Onkomed, Čajkovského 46, Nitra; MUDr. Michaela Miškovičová, MUDr. Rastislav Gura, MUDr. Juraj Detvay, MUDr. Ján Solčiansky, MUDr. Zuzana Pribulová a MUDr. Jana Ďurková, Fakultná nemocnica, Špitálska 6, Nitra; v Bratislave Národný onkologický ústav, Klenová 1; Onkologický ústav sv. Alžbety, Heydukova 10; Nemocnica Bory, I. Kadlečíka 2.
@cacianka jej genetiku brali davnejsie teraz saco ine neviem.on to nazval genetika ale ide skor o dake doplnkove vysetrenie bo testy z punkcie vysli inak ako testy z histologie po operacii on to nazval genetika alw tie geny z genetiky sa davali pozriet u pred 2 mesiacmi to budi vysledky budu v decembri ale toro je skor dake doplnkove vysetrenie leen ze ci by ste mi vedeli dakeho dobreho onkologa doporucit
@mk22 viem viem jej robili aj genetiku ktora bude jasna az v decembri on sa tak vyjadril ze este da robit daku rychlu genetiku aby si cosi overil...lebo ze z punkcie vyslo daco 10 % a z nadoru pri OP 30% tak sama nevie co si ma mysliet ci sa ma obavat ..je taka zmatena z toho ze o co ide....ale tak jej sa rana zapalila a daku tekutinu jej z toho este vytiahol tak ma znova antibiotika ale ze noo asi ju uz posle onkologovi tak ze ci nemate dake dobre recenzie na daleho fajn onkologa
@cacianka operovali ju 16.9 v NOU po tyzdni sla na kontrolu dake prevezy jej uz odlepili ale hlavnu ranu este minuly stvrtok odlepli a ze sa zapalila tak este z nej vytiahli vodu a dali antibiotika a teraz ideme vo stvrtok zase k vam a uvidime co povie chirurg ci iz je rana ok zahojena alebo este sa musi doliecit a dal minuly stbrtok este dale dodarocne testy porobit ci daxo podrobnejsoe bo zopakovat to Ki 67 ze ked pred mesuacom a daxo bolo 10 % ze preco z nadpru vyslo 30% ze asi si chce byt isty bo ze tych 30 je hranicnych ze vredy sa zvazuje aj chemo ze keby bolo zase tych 10 asi by iba ozoare a hormonalnu tak neviem ale presne toto vravela mamina ze ona by asi bola najradsej aby ju alobu nastavili na liecbu i vas a pripadne potom poslali na najblyzsi rajon lde uz ti liecbi bude brat abu neceatovala zbutocne bo aj chripkove obdobie ode aj bude vycerpana z liecby a my byvame ozaj hodku a pol autom od Ba plus ja vo svajci braslo zamestani ocino tak isto cpovel ju samu pustat moc nechce bo nevie alo bude reagovat tal no zistujeme moznosti a kedze skusenosti( nastastie) nemame ani netusime ako to chodi ...takze viac menek u vas sa naordinuje liecba a podla toho postupuje uz onkolog na rajone ...len proste chce mat spravne nastavenu liecbu ...
@lenka1209 viem lúštiť 🤩
Takže je to ešte čerstvé, pozbieraju všetky výsledky a hádam už vo štvrtok vám povedia viac a postup. Možno ju hospitalizuju na začiatok, na interné odd, asi D, nastaviť a začať. Aby nemusela behať hore dole a unavovať sa. Aj kvôli veku, asi nemá 40, že ? Potom už sa uvidí. Možno ju rovno odporučía na rajon.
Asi idete na prízemie č 45. 😉
Ak pôjdem okolo, zakývam ti.
Držte sa.
@cacianka dakujem si zlata si nas upokojila no ide o to aj babka toto mala a tiez bola tak na tom ze zvazovali aj chemo na rajone ako sla k vam tqm povedali ze chemo vobec netreba iba oziare a hormonalnu preto je taka ze joj dufa ze ak bude mat vysledky ze ozaj nebude treba chemo ze jej ju niekto aj tak predpise vies akotak preto ma napadlo sa spytat ci tu niekto nepozna dakoho odbornika ktory sa ozaj vyzna ci ta chemo je naozaj potrebna bo nie nechce sa tej chemo vyhnut silou mocou len no nie je to fanta ze ozaj ak by nebola potrebna ...ved chapes isto na co narazam...preto ta otazka ze ci dakto pizna dakoho kto je ozaj ze profik a vie teda co ozaj clovek nastopro potrebuje ...mamina ma 60 v novembri ...a ze ona chodi chirurgovu zatial na cislo 3 volakde 🤔 ale ked chces mozes ja tam nam prist zakyvat dame kaveju a zakusok 😉
@lenka1209 ja zdravotník nie som, ale už som čo to pochytila, ,,behám,, po celom Nou, či skôr belhám (kríze a klby). Dosť som pochytila u svokry, prsník, uzliny, mala mať 25 ožiarov, stačilo 18 či 20. Chemo jej dali iba tabletky na doma, inak nebolo treba. Bolo jej po nich trochu zle, tak si ich dávala večer a prespala 😉. Každý deň cestovala 30km busom, a potom MHD, a späť, slapala z domu 30 minút na stanicu a späť, alebo ju svokor bral autom, vtedy ešte šoféroval. A to mala vyše 70, tesne pred 80 jej robili hrubé črevo. Má 83. Ale už dávno má svoje diagnózy a tie ju trápia viac ako rak.
@lenka1209 nádych, výdych, neboj...bude to tak, ako má byť... MUDr. Malejčíková je podľa mňa super...chodím k nej vyše 2 rokov, podstúpila som mastektómiu, 20 ožiarov, mám za sebou 30 dávok chemo, medzitým ešte aj abláciu MTS v kľúčnej kosti......stále žijem, chodím do práce....do BA každé 3 týždne...a som od BA cca 120 km
@suve99 jooj moja dakujem ako ja citam ze kazda 10 zena si tymto na svk prejde a bwriem to tak ze ma stastie ma to HER2 negaticne uzliny ciste tak no snazim sa to brqt tak ze o nic nejde ziadna tragedia ze to bude ok len ona este aj srdciarka jej tlak strasne skace posednu dobu onak rana sa jej stale nalieva dnes ideme.zase a ked aom jej prsnik chytila celkom ma to zase nelaiate tak uvidime co jej povedia ty mas perfektny pristup na to com vsetlym.si ai preslq alo zatial sme aj my v ramci moznosti v pohode..len ma obavy z tej chemo...uvidime ako dnes dopadne ....drzime aj tebe palce verim ze s takymto postohom sa bobuje o trosku lahsie vela zdravicla ❤️💪🏻
@lenka1209 ďakujem pekne... vieš, beriem to fakt tak, že to prišlo...a to mi na začiatku pred operáciou nádor praskol, rana v prsníku a 1,5 mesiaca som chodila skoro každý deň na čistenie... Teraz beriem chemo, je to náročné na čas, lebo celý deň strávim v NOU...ak by si dačo potrebovala poradiť, porozprávať sa..kľudne napíš SS..
Riadim sa heslom - "čo Ťa nezabije - to Ťa posilní" - a kto ma nepozná, nik mi neverí, že som onko pacient v liečbe 😉
@suve99 fuha a aky velky si ho mala? Tak a teraz beries chemo ci oziare ? My ideme od tadial takze voda v prsniki uz cira a menej ale budico stvetok zase kontrplq to Ki 67 sa potvrdilo 30% tak uz ju poslal aj onkologicke dakej Budajovej poznaa? Dnes mala vela pacoentov tak ma termin na piatok...ze ma to take hranicne ze bud radio alebo aj chemo ze uvidi co povie onkologickq

Odporúčam Dr Chválny v ba ousa.
Je to onko chirurg.
A liečba sa neurčuje podľa vysl z genet testov.
Na tie sa čaká niekedy aj 3 mesiace.