ORL Centrum Kramáre. Aké máte skúsenosti?
ORL Centrum Kramare - jednodnova chirurgia. Mate skusenosti s tymto centrom a s konkretnymi lekarmi? Vraj teraz nabrali dost novych operaterov, tak by sme radi mali nejake referencie na lekarov aj centrum, kym sa rozhodneme.
Ahojte....tak aj nám musia vybrať nosné mandle a rozhodujem som sa pre Centrum Kramáre.....ak má niekto skúsenosť, budem rada ak sa dozviem niečo viac.Na zákrok máme ísť 8.júna hodinu nám ešte upresnia....Už nech to máme za sebou..... ☹
Este som chcela vramci "motivacie" - takto vyzeral nas Marek zhruba hodinu pred operaciou (uz prezleceny v pyzamku) - http://marek.balat.sk/images/gallery/marek/5-55... a takto zhruba 2 hodiny po operacii: http://marek.balat.sk/images/gallery/marek/5-55...
Ahoooj Gretka, ďakujem za info.....už som si to všetko prečítala včera ale chcela som sa asi viac uistiť, že moja voľba bude správna.Inak ďakujem aj za foto...vyzerá to, že to bude ok a nemusím sa ničoho báť.... 🙂 Určite aj ty si mala pred tým hroznýýý strach ale ako vidím dá sa to zvládnuť..... 🙂
12112006-urcite sa nemusis bat, moje dietaa to zvladlo uplne ssuper, a ja som sa strasne bala...asi ako kazda mamina....cize neda sa ti nebat....ale naozaj sa nie je coho bat... 🙂
a teda ako si gretka popisala tu fibroskopiu-nam ju urcite nerobili a mandlu mu vyberali....u nas bol dovod neustale sa opakujuce zelene sopliky...tak mozno ju nebolo potrebne robit... 🙂
No budeme to musieť zvládnuť, verím, že sa potom malinkej hrozne uľaví a hlavne jej tým pomôžem.Konečne budeme voľne dýchať a hlavne nebude v noci žiadne chrápanie, kašľanie a budenie zo sna. A to nehovorím o zelených, hustých soplíkoch které nám ani po dvoch týždňoch neprešli. ☹ Tak už len čakať kedy tam presne máme v tú stredu byť a ide sa na to..... 🙂 🙂 🙂 Zatiaľ som žiadny email od nich nedostala...tak snáď zajtra.....
Vidíte po zákroku zlepšenie????
Tak to je super....dúfam, že aj u nás bude výsledok pozitívny....zatiaľ si škôlky veľa neužila.... ☹ Dúfam, že aj u nás bude už konečne "normálne " dieťatko.... 🙂 🙂 🙂
my ideme vo stvrtok na prvu konzultaciu...vtedy sa robia aj vsetky potrebne vysetrenia?? alebo pred operaciou este nejake budu? gretka hracky co ma marek na fotkach si mu doniesla ci mali tam neico pre deti? teraz pozeram ze mal influzku...to mu kedy davali?
inak nasa homeo liecba 0bodov, teda aspon co sa mandle tyka.
ozik este ma napadlo, pisete ze sa vam deti v noci budia...akoze na kasel soplik? lebo janka sa mi teraz asi druhy tyzden budi zo spanku so strasnym krikom, normalne ju musim prebrat, aby prestala..dufam ze vyber mandle pomoze... 😔 a to nehovorim o vecne zlej nalade
chobotka, mne sa maly budil, lebo sa mu zle dychalo...mal plny nostek, teraz prespi celu noc, akaze pohodaaaa 🙂
aj nas maly mal zavedenu ihlu v rucicke, akurat mu nieco dotekalo, ked sa preberal z narkozy a potom to tam mal pre pripad nejakych komplikacii, aby ho nemuseli pichat znovu, na doplnane tekutin a tak podobne...ale asi po 2 hodkach mu to dali prec 🙂 🙂 ked zacal trosku pit a nevyratil to 🙂
nic sa neboj, vysetrenie u nastacilo jedno a uplne bezne 🙂
@chobotka My sme na prve vysetrenie prisli uz s vysledkom z fibroskopie, takze tam nam robili nejake doplnkove (moj hlavny ciel, kvoli comu som tam sla bolo, aby mi povedala, ze mandlu vyberat netreba 😉 - nevyslo 😉). Pred operaciou ho len pozreli a popytali sa vselico (niekolko krat). Hracky, co mal Marek na fotke boli odtial - teda ta garaz - pred operaciou na fotke mal ipad, ten bol nas vlastny prineseny. Ale hraciek tam bolo vselijakych dost, aj papiere a pastelky. Kanylku do ruky mu davali pri operacii a ostala mu v rucke do odchodu, hlavne keby mu nieco bolo treba podat alebo sa nieco skomplikovalo, aby ho nemuseli znova pichat (davali mu este cosi na ukludnenie, lebo sa velmi zle preberal z narkozy = vyvadzal, ale to je skor nestandardne).
A nas spal v noci v pohode, ani chory nebyval velmi, len furt dychal pusou a tym padom mal zle ulozeny aj jazyk v puse a zle rozpraval, co logopedicka povedala, ze je zrejme spojene s tou mandlou a tiez pediatrovi sa zdalo, ze velmi rozprava nosom = "fufne". No ale kedze ma z toho dychania pusou uz blby navyk, tak teraz sa v podstate nosom uci dychat nanovo (aj ked uz sa mu pekne da dychat).
V kazdom pripade drzim palce.
Tááák už to máme za sebou.....dnes sme boli na výbere nosnej mandle a maximálna spokojnosť.....starostlivosť aj prostredie super...detičky ani nevedia, že sú v nemocnici 🙂 🙂 🙂 Teším sa, že sme to zvládli a všetko prebehlo bez komplikácií.....keby som sa mala rozhodovať znova tak volím zasa takúto možnosť.....dúfam, že nám nestúpne teplotka...ešte nás trocha bolí v hrdle ale nič strašné.....ak niekto ešte stále váha tak hor sa do toho....odporúúúčam..... 🙂 🙂 🙂 Malá to zvládala na jednotku ale ja sa cítim ako by ma niekto poriadne vyžmýkal.....nervy pracovali, hlavne keď ju zobrali a bola v narkóze.... 😉 😉 😉
my ideme zajtra na vysetrenie...uz to chcem mat tiez za sebou. ale janka ma zas sopliky, chuchme chrape nemoze dychat...kym sa vylieci to zas bude trvat. posledne mala nadchu 5t, ani boh skoncit ☹
ozaj robili detom odber krvi pred operaciou?
ahojte, tak 23. ideme na to...strasne sa bojim. Janke musia aj uska precistit, lebo tympano mala na oboch stranach C...a tlak v usku 270...a norma je 50....inak pri vysetreni vobec nespolupracovala, co ona zvykne...uz sa tesim na odber krvi. ozaj neviete treba aj od kardiologicky nieco? janka bola ako dieta na vysetreni kvoli selestu,...asi mi povi pediatricka
Kocky, ako prebieha ta fibroskopia?
@marianne U nas bol na fibroskopii s malym manzel - on aj so sestrickou ho drzali z celej sily a druha sestricka mu pchala malinku kameru do nosa. (a marek samozrejme jacal na celu ordinaciu). Cele to trvalo chvilku - 5-10 minut, neplakal ani predtym, ani potom, ako mu ju z nosa vybrali. Samotne vysetrenie neboli, len je to samozrejme neprijemne.
janke pre nespolupracu fibroskopiu nerobili, ale na zaklade lekarskych zaznamov a popisani problemov bolo jasne co sa deje...mne sa na tom centre paci ze fakt tam dieta nasilim nevysetruju. ved janka mi plakala aj pri tympane 😖
prosím vás, kto ste absolvovali tu operaciu možte mi popísať priebeh? Tá anestéza je uplne celková, že dietatko uplne spinka? Mandlu odstranuju akým sposobom? Asi sa odstraneniu mandle nevyhneme ani my, moj 5 ročný syn má velmi stazene dychanie, fibro ukazala velku mandlu, boli sme sice objednaný na Kramare na odstranenie v lokálke, ale som si to rozmyslela, po prečítaní roznych skusenosti ....
@jurky Rano sme prisli, odviedli nas hore na izbu, prezliekla som maleho do pyzamka a bol v posteli (my sme mali so sebou ipad, takze sa hral alebo pozeral rozpravky, ale bol tam aj TV, kde boli aj detske kanaly a boli tam aj hracky) - postupne prisli sestricky, anesteziologicky, doktor a popytali sa na vsetko mozne (v principe kazdy na to iste, ale pre istotu overovali 😉), deti sli na operaciu podla veku, od najmladsieho. Cca pol hodiny pred samotnou operaciou dostal oblbovaciu tabletku, potom ho brali na salu (ja som si ho tam mohla sama odniest, az vo dverach som ho podavala sestricke). Bol v celkovej anesteze, cize uplne spinkal, trvalo to cele cca 30 minut. Pani na recepcii mi zatial spravila kavu. Ako presne operacia prebieha neviem, ale isto to robia nejako s kamerou, ze vedia presne skontrolovat, ze mandla je vybrata cela. Este spinkajuceho mi ho priniesli na pooperacnu izbu, ktora bola hned vedla tej operacky, tam sa preberal (u nas dost komplikovane, reval, metal sa - ale ze to tam nemavaju casto - aj ked zrovna v ten den aj dalsi chlapcek tak reagoval), po cca hodine sme sa presunuli spat do povodnej "hornej" izby s hrackami. Kanylku mal v ruke pre istotu az kym sme neodisli. Sestricky boli stale k dispozicii, resp. som vedela, kde ich mozem najst, keby nieco. Niekolko krat deti potom kontrolovali sestricky, anesteziologicka a potom aj lekarka. Ked uz mohli pit, sestricka im priniesla caj. O cca 14.30 sme mohli ist domov. Plna spokojnost, keby som to musela absolvovat znova, znova by som sla tam.
@gretkab dakujem za večerpávajúcu odpoved 🙂 , aj tak by zaujimalo akým sposobom tu mandlu vyberaju, pocula som ze laserom???? ale neviem to isto, kazdopadne je to určite setrnejsi sposob, ako vyberanie v lokalke.... s mojim synom by tam siel manzel, nakolko mame doma male babo..... a ozaj neviete ci je to podobne s tymi Piestanmi, lebo nemali by sme problem aj do Piestan, nakolko ta cena je teda dost neporovnatelna 😨
@jurky Posli im e-mail, napisu ti podrobne (celkom boli promptni v odpovedani). Podla mna je to velmi podobne s Piestanmi (ale teda v Piestanoch som nebola, len z pocutia), takze ak to mas rovnako daleko, tak Piestany su urcite lacnejsie.
Pre mna inak bolo v prospech BA aj to, ze by sa nahodou nieco skomplikovalo, tak detska nemocnica je cez ulicu 😉. Ale mame ju aj blizsie, takze sa nam javila ako jednoduchsia alternativa, keby som bola blizsie Piestan, sla by som tam.
Ja si myslim, ze profesionalne rovnako by som spravili aj hocikde inde v beznej nemocnici, ja som to centrum volila kvoli tomu okolo (prostredie, sestricky, lekari, pristup...).
@gretkab no musim si to pozistovat, obtelefonovat, a uvidim a rozhodnem sa.....
ja som z ba, tak som rozmyslala nad Ba, ale nemame problem sa rychlo dopravit do PN (hlavne kvoli tej cene som chcela), ale vidis, tak to ma teda nenaplo, že by sa mohlo niečo stať 😒 dufam, že teda sa nič nestane
Ja som zo Senca, ale furt sa mi dlzka cesty do BA zdala lepsia, ako dlzka cesty do PN 😉. V kazdom pripade drzim palce a daj vediet, ako ste dopadli.
@jurky takym istym sposobom odstranuju mandlu na antolskej v bratislave, bez poplatku ale s inou cakacou dobou a je to teda klasika nemocnica...my ideme v pondelok na odber pediatricke, to bude cirkus...booozenko. ozaj gretka, moja janka nevie prehltnut tabletku, nakolko nikdy ziadnu tbl neuzivala, nevies davaju tu naladovku aj v sirupe?

Fibroskopia je vysetrenie, ked dietatu cez noc prestrcia taku malu kamerku a tou vedia tu mandlu presne skontrolovat. Nie je to vobec bolestive, ale je to samozrejme neprijemne, ale trva to len chvilku. Ja ked som zistovala, kde to robia, tak som sa nedopracovala k inemu pracovisku ako je detska nemocnica na Kramaoch (a obvolala som tych ambulancii fakt dost, ale je mozne, ze som sa netrafila do tej spravnej). V centre sme boli na ORL, tam mu len pozerali do nosa aj pusy a kontrlovali uska. Ale ja som v tom case uz papier z fibroskopie mala, takze netusim.
Marek bol uplne ok cca 10 dni po operacii, vtedy sa uz nestazoval ani na hrdlo ani na hlavu (on mal problem zdvihnut hlavu potom, na hrdlo sa nestazoval uz po tyzdni vobec).