icon

Poradíte ohľadom odchodu od pediatra?

jankasolcova
5. máj 2015

sme novorodenci a teda zmluva sa uzavrela na 6 mesiacov, mozeme prestupit aj skor - napr. pisomným odstupenim od zmluvy? dakujem

ivanya
5. máj 2015

Nie, az po uplynuti 6 mesiacov.

zuzka38
5. máj 2015

Ja som.odisla o trocha skor, mal 5 mesiacov

ivett1
5. máj 2015

@jankasolcova podľa mňa áno, dá sa to aj u novorodencov....veď, čo ak by ste sa presťahovali niekam mimo...to by ste akože dochádzali? ... alebo by ste sa nesťahovali pol roka, len aby ste dodržali zmluvu s detským lekárom?... ak máš vybratú druhú pediatričku, tak sa spýtaj tam, ona určite bude vedieť, či sa to dá, alebo nie a budeš to mať isté a z prvej ruky...

PS: aj my sme síce menili doktorku, ale deti už boli väčšie (mali 3 a 5r.) a menili sme ju v priebehu roka - niekedy vo februári, ale to bolo pred 4 rokmi ...a ja som urobila presne to, čo som ti poradila, teda osobne som bola za tou druhou dr. a ona mi povedala celý postup ako mám zrušiť zmluvu a ona si už po vlastnej línii vyžiadala zdravotnú dokumentáciu atď.

maria117
5. máj 2015

@jankasolcova my planujeme stahovanie cca 3 mesiace po porode, takze som si to preverovala v Dovere, kopirujem vyjadrenie:
Ak z nejakého dôvodu chceme zmeniť všeobecného lekára, či už z dôvodu presťahovania sa, alebo nespokojnosti musíme od uvedenej dohody odstúpiť. Toto odstúpenie musí mať písomnú formu. Dohoda zaniká prvým dňom kalendárneho mesiaca nasledujúceho po kalendárnom mesiaci, v ktorom bolo doručené písomné odstúpenie od dohody. S novým všeobecným lekárom podpisujeme novú dohodu o poskytovaní zdravotnej starostlivosti. Váš predchádzajúci lekár je povinný preukázateľne odovzdať Vášmu súčasnému lekárovi do siedmych dní od vyžiadania, zváčša doporučene poštou.

ateirneh
6. máj 2015

Ja som odisla po 5- tich m. a novy pediater to riesil za mna v pohode. Ziadny problem nemal.