Aké je uplatnenie po štúdiu biológie a chémie?
Ahojte,
chcela by som sa opytat absolventov tychto odborov/skol ako sa im dari s uplatnenim. Ja momentalne studujem doktorat, a mam z uplatnenia hrozu. Hladam stipku optimizmu.
Dakujem
@smutnaskumavka Ahoj, mam VSCHT biochemia/biotechnologie. Uplatnenie mimo akad. pody je 0.0000, ak nemas mega stastie. Platy smiesne. Sorry, nemam dobre spravy.
@anonym_af123f A posobis teda dalej v akad sfere?
@smutnaskumavka nuž ja mám doktorát z molekulárnej biológie a máš pravdu. Sťahoval som sa do Košíc, lebo tam mali zrovna voľne miesto na postdoca. Biologické firmy venujúce sa biológii tu takmer nie sú. Jedna kolegyňa je v korporate a druha robí nejakú admistrativu na projekty eu a ďalší na SAVke. Odporúčam ti posielať životopisy už rok pred skončením phd
@anonym_af123f A posobis teda dalej v akad sfere?
@smutnaskumavka Ee, musel som sa prerobit na ITckara.
Keď si išla na túto školu a na doktorát, tak si mala nejaký úmysel a cieľ. Neviem, čo bol ten tvoj. Ale máš možnosť ostať na fakulte, ísť učiť na SŠ/ZŠ alebo do výskumu na SAV.
Som absolventka chemickeho odboru na PrifUK skončila som vo farmaceutickej firme za plat, ktorý citujem profesora a môjho školiteľa na phd ,,nikdy bez doktorátu mat nebudeš” a to robím zatiaľ len krátko….Z doktorátu som odišla aj z tohto dôvodu, že na Slovensku je zbytočný a neohodnoteny. V labaku som nechcela zostať pracovať a na fakulte tiež nie.
Som absolventka chemickeho odboru na PrifUK skončila som vo farmaceutickej firme za plat, ktorý citujem profesora a môjho školiteľa na phd ,,nikdy bez doktorátu mat nebudeš” a to robím zatiaľ len krátko….Z doktorátu som odišla aj z tohto dôvodu, že na Slovensku je zbytočný a neohodnoteny. V labaku som nechcela zostať pracovať a na fakulte tiež nie.
@brrunetkaa Ahoj, a prečo si nechcela zostať na Prif UK ? To ma zaujíma. Pracujem tam už 10 rokov.

@smutnaskumavka Ahoj, mam VSCHT biochemia/biotechnologie. Uplatnenie mimo akad. pody je 0.0000, ak nemas mega stastie. Platy smiesne. Sorry, nemam dobre spravy.