Podeľte sa o skúsenosti zo štúdia biológie na Prírodovedeckej fakulte
Ahojte, našiel by sa tu niekto, kto študuje alebo študoval biológiu na Prírodovedeckej fakulte?
Zaujímali by ma vaše skúsenosti so samotným štúdiom, náročnosťou predmetov, prístupom vyučujúcich aj celkovou atmosférou na fakulte. Rovnako by ma zaujímalo, aké sú možnosti uplatnenia po skončení školy. Často sa totiž stretávam s názorom, že absolventi biológie napokon pracujú v úplne iných oblastiach, a rada by som vedela, aká je realita.
Budem vďačná za každú skúsenosť alebo názor. Ďakujem!
Na tejto fakulte už zopár rokov pracujem. K celkovej atmosfére na fakulte poviem asi toľko, že odkedy je vo vedení súčasný dekan, tak sa atmosféra aj vzťahy veľmi zhoršili. Samá faloš a pretvárka. Skrátka, treba "držať hubu" a plniť príkazy vedenia, inak dostaneš výpoveď... veľa ľudí z fakulty za posledné roky odišlo. Ale čo sa týka študentov, tak celá fakulta sa prispôsobuje ich potrebám a my bežní zamestnanci aj vyučujúci sa k nim musíme za každých okolností správať čo najúctivejšie, lebo ak nie, môžu to napísať do ankety a potom máme problém. Akurát biológia je dosť náročný odbor a aj študentov - biológov je na fakulte najviac. Tak asi to s tým uplatnením nebude až také zlé... ide o to, akú konkrétnu špecializáciu si vyberieš.

áno uplatniteľnosť na Slovensku je mizerná. Buď robiť dílera laboratórneho vybavenia - veľa cestovania alebo PhD a následný výskum na univerzite. Žiaľ veľké biologické firmy na Slovensku nie sú. Jedine za hranice.