icon

Ako prebieha odborný test na štátnozamestnanecké miesto?

27. mar 2026

Ahojte, ako vyzerá odborný test na miesto do štátnej správy? Kde sa vyžaduje ovládanie určitých zákonov a vyhlášok. Je to formou výberu z možností abcd alebo doplňovanie alebo nebodaj voľné písanie, čo tá legislatíva obsahuje?
Prečítala som si to už dvakrát, abcd by som asi dala, ale inak si to absolútne nepamätám.

Strana
z2
nelca84
28. mar 2026
@lilinka88

@sara07 ty musíš byť strašne frustrovaná z toho,že nemáš práve ak ty tie známosti, vďaka ktorým by si so to "teplé" miesto v kancli našla aj ty. Píšeš,že 99% miest je takto obsadených, to je blbosť a nemôžeš to povedať, keď tam sama nepracuješ a nevieš ako sa tam tí ľudia dostali. Či každý ti príde oznámiť,že je tam po známosti? A keď aj, tak tie miesta na úrade práce, kde nedosahuje plat pomaly ani minimálnu mzdu a denne robia s kadejakými ľuďmi, im teda fakt nemusíš závidieť, možno je to teplé miesto, ale psychicky neskutočne vyčerpávajúce

@lilinka88 ona hlavne vôbec nehovorí o statnozam. miestach, ale vidíš, že sa s ňou nedá. Kde nie je kapacita...

sara07
28. mar 2026
@lilinka88

@sara07 ty musíš byť strašne frustrovaná z toho,že nemáš práve ak ty tie známosti, vďaka ktorým by si so to "teplé" miesto v kancli našla aj ty. Píšeš,že 99% miest je takto obsadených, to je blbosť a nemôžeš to povedať, keď tam sama nepracuješ a nevieš ako sa tam tí ľudia dostali. Či každý ti príde oznámiť,že je tam po známosti? A keď aj, tak tie miesta na úrade práce, kde nedosahuje plat pomaly ani minimálnu mzdu a denne robia s kadejakými ľuďmi, im teda fakt nemusíš závidieť, možno je to teplé miesto, ale psychicky neskutočne vyčerpávajúce

@lilinka88 čo sa do mna obuvaš vlastne
ja som diskusiu uzavrela tak čo tu ešte vyštekavate
dovolila som si prečitat od teba len prvy riadok
😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂🐶🐶🐶🐶🐶🐶🐶

lilinka88
28. mar 2026
@nelca84

@lilinka88 ona hlavne vôbec nehovorí o statnozam. miestach, ale vidíš, že sa s ňou nedá. Kde nie je kapacita...

@nelca84 hej, presne ten typ,že keď nemám argumenty, budem aspoň všetkých okolo seba urážať,aby si nevšimli,že točím o niečom úplne inom a ešte si myslí aký je macher 🙈🙈 tak aj dobre,že nemá miesto v štátnej správe, lebo s týmto vyjadrovaním radosť by bol kontakt s ňou

anonym_867074
28. mar 2026
@erikavesela

@anonym_867074 prepustanie je nutne, v st.sprave je brutalna prezamestmanost

@erikavesela áno vo vyšších postoch. Ale bude sa prepustat plebs takže ľudkovia na všetko si počkáte dlhšie. Lebo keď teraz ťa úradníčka mala 100 agendu za mesiac bude jej mať 200.
Takže kto si počká ten sa dočká..

erikavesela
28. mar 2026
@anonym_867074

@erikavesela áno vo vyšších postoch. Ale bude sa prepustat plebs takže ľudkovia na všetko si počkáte dlhšie. Lebo keď teraz ťa úradníčka mala 100 agendu za mesiac bude jej mať 200.
Takže kto si počká ten sa dočká..

@anonym_867074 prepustat sa musi...a prepustat sa bude musiet, bez ohladu na vladu...ine vychodisko nie je

anonym_867074
29. mar 2026
@erikavesela

@anonym_867074 prepustat sa musi...a prepustat sa bude musiet, bez ohladu na vladu...ine vychodisko nie je

@erikavesela to súhlasím ale prepustiť plebs sa nič nevyrieši, oni sú tá vykonna zložka. Za minimálne mzdy.

Strana
z2