Ako prezentovať materskú dovolenku v životopise?
Ahojte, bude mi koncit rodicovska dovolenka. Momentalne mam zmluvu na TPP ale nechcem sa tam vratit. V prvej firme mam odrobené skoro 2 roky. V druhej (terajsie TPP) mám reálne odrobený pol rok, potom riziková PN a následne mi dali zmluvu na TPP a sla som na materskú. Zaujima ma ako to mam zhrnut v CV, ci sa tam dava aj materska, alebo jednoducho napisem ze som od daneho roku zamestnana v tej firme. Pocula som aj tak aj tak a rada by som keby sa vyjadril niekto z tejto oblasti, kto pracuje s CV, na personalnom a pod. Aka byva realita, ci sa napr materska priznat nemusi, ani ze mam dieťa a pod. Ci toto vela zavazi. Dakujem
materska sa neuvadza, pokial mas tpp tak uved ten. Materska/Rodicovska je dobra len na pozicie ako napriklad aupair, v jasliach a pod ked chces ukazat, ze mas skusenost s detmi alebo ak si na UP nech zamestmavatel vie, ze 3roky si nesedela doma a nepozerala do blba ale malo to dovod. Kazdopadne ak nechces buduceho zamestnavatela klamat tak stale na pohovore mozes to uviest na pravu mieru ale pocas RD/MD pracovny pomer nekonci ani sa neprerusuje ale trva.
@anonym_54ed46 ano chapem, lenze je rozdiel ked som vo firme odrobila pol roka realne a v CV to bude vyzerat ze z daneho sektora mam 4 rocne skusenosti
@anonym_54ed46 ano chapem, lenze je rozdiel ked som vo firme odrobila pol roka realne a v CV to bude vyzerat ze z daneho sektora mam 4 rocne skusenosti
@anonym_autor tak ty to zhodnot. Su pozicie pre ktore prax je dolezitejsia a pre ktore menej, tym nechcem ziadnu profesiu zhadzovat ale myslim to tak, ze u takeho chirurga by to bol radikalny rozdiel 6m vs. 4roky ale u niekoho kde ide viac o sikovnost a osobnostne predpoklady kde niekto s nizsou praxou moze lahko tromfnut niekoho s dekadou skusenosti tak je to ine. Teraz mi nenapada ziadna profesia pre firmu ale trepnem inu oblast napriklad ucitelka, ktora ma lepsi vztah k detom a pracou s nimi moze byt lepsia a uzitocnejsia pre buduceho zamestnavatela ako ina, co ma oducenych 20rokov bez prestavky ale ten vztah k detom ma horsi, nedokaze poriadne vysvetlit ucivo, su na nu same staznosti... Snad chapes ako to myslim.
@anonym_autor Kym som uvadzala v CV aj rodicovsku a plat, nik ma nevolal. Ked som to prestala uvadzat, mala som.ponuky.
Mam tri rodicovske po 4 roky. Do CV som si ich nedavala. Sikovny persinalista si vypocital, ze mi tam “chybaju” roky prace a docvaklo mu. Ale na prvy pohlad to nebola vec, ktora by udrela do oci a hned by ma vyradila.
Ja som bola doma na md,rd 11r,a potom este rok,lebo od roka som uz isla do prace a na pohovore sa ma pytali,preco mam v 1 praci take dlhe obdobie a potom po 2r,po 1r.Povedala som normalne bola som na md,rd a potom som sa hladala.Zobrali ma bez problemov,hoci som stale mala inde tpp,ale tam som hned povedala,ze vratit sa nechcem.Pytali sa ma aj ocr.Tiez som odpovedala normalne nikdy sme boli,mame 4dni volna cez ktore vybavim vsetko,ked bude nutne dovolenku zoberieme.Ved aj tak ju mame hlavne na to.A tym,ze pracujeme v 1 firme obaja,na ine smeny.Tak ja mam 4dni volna buduci tyzden a muz zase dalsi tyzden po mne.
Ale je pravda,ze som prijatie mala vybavene inak by som sa tam opät nedostala,a len by mi napisali,ze dali prednost inym kandidatom.
@anonym_autor nie sú hlúpi, neboj sa. Pokial mas dieta, tak na 99% si bola doma. Ono.ci vieš ci nie, ukáže sa všetko. My sme tak vzali jednu co tvrdila, že ma 10 rokov! Z toho však 3 reťazovky. A letela. Nie za to, ale za klamstvo.
Urob si cez profesiu zivotopis,pekne to vyplnis,napln prace opises zbezne,mozes dat ciarku md,rd.Tak som to mala aj ja.Vsetky prace si vyplnis,a mozes menit vzhlad aky chces.Mozes si ho stiahnut a uz len prikladas k ziadostiam.Alebo ho spristupni zamestnavatelom.
Tak pisat sa to nepise. Ale keby pozvem niekoho na pohovor, co ocakavam ma 4 rocne skusenosti v obore a prijde na pohovor a vypadne z neho, ze je vlastne tri a pol roka doma, tak si poviem, ze zo mna robia debila...
@anonym_autor nedaj to tam ak tak uvesies, ze si bola na volnej nohe alebo si mala pauzu.
materska sa neuvadza, pokial mas tpp tak uved ten. Materska/Rodicovska je dobra len na pozicie ako napriklad aupair, v jasliach a pod ked chces ukazat, ze mas skusenost s detmi alebo ak si na UP nech zamestmavatel vie, ze 3roky si nesedela doma a nepozerala do blba ale malo to dovod. Kazdopadne ak nechces buduceho zamestnavatela klamat tak stale na pohovore mozes to uviest na pravu mieru ale pocas RD/MD pracovny pomer nekonci ani sa neprerusuje ale trva.
@anonym_54ed46
@autor
Tiez nerozumiem, naco sa tymto trapis. V zivote som to nikde nepisala, na rodicovskej som bola 5,5 roka. Vedeli, ze deti mam