icon

Ako začať kariéru po kurze projektového manažmentu?

matsoo
Dnes o 10:31

Ahojte, rada by som sa informovala u tých, ktorý si robili kurz projektového manažmentu, bez predchádzajúcich skúseností a VŠ, či sa vám podarilo nájsť v obore prácu- možno ako koordinátor, alebo podobné pozície a posúvať sa ďalej? Možno aký, prostredníctvom koho, ste kurz absolvovali, či ste sa cítili vďaka kurzu dosť kvalifikovaní? Mám rôzne pracovné skúsenosti (áno, aj s riadením, organizáciou, vedením tímu), rada by som si rozšírila obzory a zamestnala sa možno v nejakom nezisku. Vopred krásne ďakujem za odpovede od tých, ktorí majú osobné skúsenosti a za nekomentovanie ľuďmi, ktorých sa to netýka! 🙂
Prajem pekný deň! 🙂

anonym_cfc44b
Dnes o 10:59

Si to zle pochopila, kurz projektový manažment je určený na posúvanie sa projektový manažérom, nie na rekvalifikáciu.

matsoo
autor
Dnes o 11:12
@anonym_cfc44b

Si to zle pochopila, kurz projektový manažment je určený na posúvanie sa projektový manažérom, nie na rekvalifikáciu.

@anonym_cfc44b ani by som nepovedala, keďže sa dajú nájsť rôzne kurzy, od základov až po tie s certifikáciou 🙂 na prvé spomínané, stačí maturita, nie sú potrebné žiadne predchádzajúce skúsenosti 🙂 takýto kurz ponúka napríklad vav academy 🙂

emjee
Dnes o 13:29

Ak sa chces venovat projektovemu manazmentu, isla by som do kurzu s certifikaciou - IPMA, PMI, PRINCE. S nimi by si nemala mat problem sa zamestnat ako PMO, junior projektak, koordinator v hocijakej spolocnosti.

anonym_d227af
Dnes o 14:51

mozes zacat ako administrator projektu, miesto hladaj skor oslovenim znamych, nastuduj si riadenie projektov legislativu co sa uplatnuje najma na EU projekty (financovane zo zdrojov EU) program MS Project od Microsoftu by si mala super ovladat a potom certifikacia PRINCE2 Foundation

tu pozri https://mirri.gov.sk/sekcie/informatizacia/riad...

zacni zivotnym cyklom riadenia projektov pozri aka dokumentacia sa riesi co je PID a tak

anonym_c211df
Dnes o 14:59

@matsoo to je ten z víta academy a využila si preplatenie upsvar?

emjee
Dnes o 16:38

Vita academy neodporúčam, lebo
1/ neexistuje, aby jeden človek bol expert na taký rozsah tém (hocijaký kurz pozrieš, stále ten istý pán)
2) katastrofálne spracované - kurz (ten, čo som absolvovala ja) je viacero nahrávok z prezenčného kurzu spred x rokov, nahraté bez mikrofónu, často sa pýta publika a odpoveď už nepočuť, alebo opačne dostane otázku, ktorú nepočuť a odpovedá na ňu.