icon

Rekvalifikačný kurz Python po štyridsiatke. Ako na to?

26. jún 2026

Mám 42 rokov a čoraz viac premýšľam nad zmenou práce. Zaujal ma rekvalifikačný kurz Python od ITnetwork, ale neviem, či nie je v mojom veku už neskoro začínať úplne od nuly.
Ak ste absolvovali kurz v ITnetwork alebo ste sa dostali do IT až po štyridsiatke, budem rada za vaše skúsenosti. Podarilo sa vám nájsť prácu?

anonym_9f859f
26. jún 2026

casy najdenia si prace v IT po kurze su daavno prec. odporucam kurz opatrovatelstva namiesto toho

lucik194
26. jún 2026

ktory z tych kurzov chces?

Za mna by som hladala uplne iny typ kurzu. Online, ale s lektorom. Maju aj taky? Lebo ak nebudes rozumiet, nikto Ti to nedovysvetluje. Tu len dostanes informacie a trap sa s nimi, ty potrebujes mat vysvetlene nieco a potom si to vyskusat, ak to nejde, opytat sa preco to nejde..... a tu sa nebudes mat koho opytat.

Takyto system ako maju oni je v pohode, ked uz mas nejake zaklady v Pythone.

suhlasim s tym, co je hore napisane, ze po tom, co absolvujes kurz si urcite pracu nenajdes, tie casy su davno prec, ale urcite by som nesla na kurz opatrovania......

datova analyza je v sucasnosti velmi popularna a tych miest je stale dost, len potrebujes k nej mat prax, aby Ta niekde zamestnali......
a to je to, co Ti bude chybat.

anonym_9f859f
26. jún 2026

nech si zmonitoruje, aka je situacia na trhu prace u nas. opatrovatelstvo a zdravotnictvo-jedine kurzy, kde ma pracu po ich absolvovani, ja chapem, ze to nie je velmi pritazlive, ale taka je situacia. este tak kurz gelovych nechtov

anonym_3fc202
26. jún 2026

nema to uz zmysel, opatrovatelsky alebo rovno bc osetrovatelstvo pripadne sanitar

autor
26. jún 2026
@lucik194

ktory z tych kurzov chces?

Za mna by som hladala uplne iny typ kurzu. Online, ale s lektorom. Maju aj taky? Lebo ak nebudes rozumiet, nikto Ti to nedovysvetluje. Tu len dostanes informacie a trap sa s nimi, ty potrebujes mat vysvetlene nieco a potom si to vyskusat, ak to nejde, opytat sa preco to nejde..... a tu sa nebudes mat koho opytat.

Takyto system ako maju oni je v pohode, ked uz mas nejake zaklady v Pythone.

suhlasim s tym, co je hore napisane, ze po tom, co absolvujes kurz si urcite pracu nenajdes, tie casy su davno prec, ale urcite by som nesla na kurz opatrovania......

datova analyza je v sucasnosti velmi popularna a tych miest je stale dost, len potrebujes k nej mat prax, aby Ta niekde zamestnali......
a to je to, co Ti bude chybat.

@lucik194 Ten online by mi vyhovoval najviac.

lucik194
26. jún 2026
@anonym_autor

@lucik194 Ten online by mi vyhovoval najviac.

@anonym_autor predpokladam, ze nevies do coho ides

ale ako som Ti napisala, hladaj online taky, ktory je s lektorom, aby si sa mohla pytat otazky a dostala hned spatnu vazbu.

nie taky, ze tu mate 50 hodin uciva a prejdite si ho sami, kedy mate cas, urobte ulohy a koniec. Python a vseobecne datova analytika je o tom, ze ked nieco riesis s datami sa musis pytat, ked tomu nerozumies, aby si mohla pokracovat do dalsieho kroku. ty musis rozumiet tomu, preco robit toto a preco nerobim toto......

a ked budes mat obycajny online kurz, otazky nikdy nepolozis, lebo nebudes mat komu. Preto hladaj kurz, ktory je online, ALE s lektorom, sedis doma, on Vam vysvetluje, ty robis to, co Vam kaže, ked sa vyskytne otazka, problem, tak dostanes odpoved.......

anonym_3db722
26. jún 2026

Presne tento kurz som si kedysi robil a nebol som moc spokojný 😀 do 5. kapitoly úplne jednoduché a potom skočili tak, že bez nejakých predtým skúsenosti nebola šanca. S budúcou prácou ti ten kurz absolútne nepomôže.

espritka29
26. jún 2026

Pri online kurzoch je aj priestor na polozenie otazky. Pri videu su zvycajne materialy na stiahnutie a moznost otazok. Ked to nie je “online live”, ale predtocene videa, tak tvoju otazku zodpovie lektor neskor. Ja som si napr. zastavila video a skusala, prip. vyuzila aj AI.

espritka29
26. jún 2026

Je ale pravda, ze pri live je to omnoho lepsie, pretoze napr. ak budes potrebovat stiahnut, nainstalovat a nastavit rozne programy - napr. pri datovej analyze je ich celkom dost, robis to live spolu so skupinou. Co pri predtocenych fajn nie je, pretoze video moze byt stare aj niekolko rokov a nastavenia programov su uz uplne ine, lebo vo videach su starsie verzie programov, ako su napr. teraz.

anonym_692ed6
26. jún 2026

@anonym_autor v tvojom veku, aktualnou situaciou v it a nastupujoucou AI sa s kurzom Pythonu nezamestnas

bomba36
26. jún 2026

Tvoja profesia je pôvodne aká? Má to aspoň niečo spoločné s IT? Zaujímaš sa o túto oblasť? A nemyslím tým generovanie obrázkov cez ChatGPT