icon

Asistentka na súde: Plat a pracovné podmienky

Dnes o 18:15

Ahojte, prebehla som predošlé diskusie na túto tému, ale chcelo by to aktuálnejšie informácie. Premýšľam nad touto prácou kvôli tomu, že právo ma odjakživa veľmi bavilo, život to však zariadil inak a študovať som ho neišla, tak by som sa k nemu chcela skúsiť priblížiť aspoň touto cestou. Tiež by mi vyhovoval pracovný čas kvôli dieťaťu. Zaujímali by ma aj negatíva tejto pracovnej pozície. Čítala som, že veľa práce, nizky plat, ale nájde sa tu medzi vami aj taká, ktorú tuto práca baví/bavila? Vo výberovom konaní je písané, že nástupný plat 865€, čo nie je ani minimálna mzda, no ďalej je uvádzané, že garantovaný osobný príplatok po odrobenom mesiaci je 100€ a po 3 mesiacoch 450€. Je to pravda alebo to v praxi funguje “inak?” Ďakujem za všetky postrehy a názory

anonym_a9b1f8
Dnes o 18:24

@anonym_autor prosím ťa s kde si našla taký inzerát? Tiež by ma to celkom bavilo, ale v živote som nevidela pracovnú ponuku na súd...

bubka157
Dnes o 18:34

momentálne je taká ponuka na OS v BB - 4 miesta

autor
Dnes o 19:06
@anonym_a9b1f8

@anonym_autor prosím ťa s kde si našla taký inzerát? Tiež by ma to celkom bavilo, ale v živote som nevidela pracovnú ponuku na súd...

@anonym_a9b1f8 ja to pozerám tuto:
https://www.justice.gov.sk/sudy-a-rozhodnutia/s...

1sally12
Dnes o 19:14

No veľa práce...záleží v akej agende skončíš, akého máš sudcu, vsú. Áno nástupný plat je uvádzaný ešte po starom, neviem prečo si to neaktualizujú🤷‍♀️ áno po mesiaci dostaneš osobný 100e, po skúšobnej ešte niečo prihodia, ale určite nie 450😃No a potom čakaj až po pár rokoch zvýšený osobný.

1sally12
Dnes o 19:14
@anonym_a9b1f8

@anonym_a9b1f8 justice.gov.sk tam sa treba preklikať cez súdy

bubka157
Dnes o 19:16
@1sally12

No veľa práce...záleží v akej agende skončíš, akého máš sudcu, vsú. Áno nástupný plat je uvádzaný ešte po starom, neviem prečo si to neaktualizujú🤷‍♀️ áno po mesiaci dostaneš osobný 100e, po skúšobnej ešte niečo prihodia, ale určite nie 450😃No a potom čakaj až po pár rokoch zvýšený osobný.

@1sally12 Vy pracujete? pracovali ste na súde?

1sally12
Dnes o 19:18
@bubka157

@1sally12 Vy pracujete? pracovali ste na súde?

@bubka157 áno