Čo robiť, keď príde lepšia pracovná ponuka?
Ahojte. Síce blbá téma ale neviem čo mám robiť. Som živnostník pracujúci v zahraničí a momentálne som v robote a písali mi z 2 firiem že by som mohol nastúpiť. No problém je v tom že som sa sľúbil firme kde by to vychádzalo platovo tak isto ale práca je len na pár týždňov a je to oveľa ďalej. Firma do ktorej som chcel ísť tak mi ponúkla lepšie podmienky aj je to bližšie a robota je na dlhšie. No problém je v tom že som sa sľúbil prvej firme a je mi to blbo teraz zrušiť. Ako im to mám oznámiť ? Že mi prišla lepšia ponúka a preto nenastúpim ? Není to blbé ? V tej firme pracuje môj kamarát a asi sa pohneva ak to zruším. No zasa na druhú stranu chcem zobrať tu prácu na dlhšie keďže teraz v zahraničí je to ťažké 😕
zober druhú prácu. Je výhodnejšia. čo si pomyslia ostatní ti môže byť jedno. Na teba tiež nikto nehľadí keď hľadáš prácu .
ber dlhšiu prácu. Oni by na teba tiež nebrali ohľad keby ťa potrebovali vymeniť. Odchádzaj v dobrom, tak aby si mal dvere otvorené keby náhodou niečo sa stalo. Povedz, že nech sa nehnevajú, ale dostal si lepšiu ponuku na dlhšie obdobie a vzhľadom na situáciu by si preferoval dlhší kontrakt
Rozhodne to nie je blbe, netreba brat velmi ohlad na to, co si budu mysliet o tebe uuuplne cudzi ludia, ktorych uz nikdy v zivote nemusis stretnut. Povedz im pravdu, ale najskor sa poriadne rozhodni, co vlastne chces.
@hallka väčšina majiteľov firmy to zoberie dosť zle ak im oznámim že som našiel lepšiu ponuku
Ak by firma, v ktorej chcete pracovať, našla lepšieho uchádzača, tak ti oznámia, že ťa neberú, majú vhodnejšieho. Nemyslím, že by im to bolo "blbé" . Ty si tak isto vyberieš prácu, ktorú chces viac. Nemá čo ti byť "blbé".
@hallka väčšina majiteľov firmy to zoberie dosť zle ak im oznámim že som našiel lepšiu ponuku
@anonym_autor skús napísať kamarátovi, že si našiel lepšiu ponuku a či to bude blbé nenastúpiť tam, kde robí on. Takto bude vedieť, že máš inú ponuku a možno ti dá aj dobrú radu, keď to tam pozná
ozvala by som sa osobne alebo telefonicky s tym, ze je mi to velmi luto, nakolko o tu ponuku som mala seriozny zaujem, ale dostala som 2 vyborne ponuky (vratane tej ich) a musela som sa rozhodnut. Toto som riesila tiez ked ma vzali do 2 prac. Dala som si tu namaju a kontaktovala som to druhu firmu nielen strohym napisanim emailu ze mam inu ponuku ktoru beriem, ale som volala priamo s pani z HR a vysvetlila som jej, ze ma to skutocne mrzi, pretoze o ich ponuku som mala velky zaujem, zial musim si vybrat. Snad pochopia ze doba je zla, takto budes mat menej dochadzania a na dlhsie pracu. Normalny clovek to pochopi, aj ked ho to nepotesi.
Ak by firma, v ktorej chcete pracovať, našla lepšieho uchádzača, tak ti oznámia, že ťa neberú, majú vhodnejšieho. Nemyslím, že by im to bolo "blbé" . Ty si tak isto vyberieš prácu, ktorú chces viac. Nemá čo ti byť "blbé".
@anonym_171b23 no to hej len keď sme sa dohodli a zrazu to budem rušiť 😕
@anonym_autor skús napísať kamarátovi, že si našiel lepšiu ponuku a či to bude blbé nenastúpiť tam, kde robí on. Takto bude vedieť, že máš inú ponuku a možno ti dá aj dobrú radu, keď to tam pozná
@anonym_70cae1 neviem či to zoberie dobre keď to bolo cez neho riešené
@anonym_autor Oznam, ze z osobnych dovodov bohuzial nateraz nemozes nastupit a nevies zatial ani presne kedy budes opat moct. Z tychto dovodov tuto pracu - na ktoru si sa tak velmi tesil z tazkym srdcom musis odmietnut. Lahke ;) este nejake otazky? ...este ak sa ta spytaju na osobne dovody (co sa nerobi), tak im povedz, ze o tom by si nerad hovoril....Sprav to vsetko co najskor ako sa da...good luck
Ponúkli ti prácu na trvalý pracovný pomer, alebo máš tam robiť na "živnosť"?
Joj, neznášam takéto situácie 🥺. Rozum ti vraví jedno a svedomie druhé. Nedá sa dohodnúť s firmou c 2,že by si nastúpil neskôr? Či myslíš, že dovtedy niekoho nájdu? Ja som dosť zasadity človek a asi by som vzala prácu c.1, keďže som sa tam už sľúbila a ešte to išlo aj cez kamarata. Veď možno sa ti naskytne potom ponuka c.3, keď dokončis c.1. Ale tak by som sa rozhodla ja, každy premýšľa inak....
Odmietnut pracu je normalne, nasiel si nieco lepsie. Keby oni nasli niekoho lepsieho a za menej, alebo ked budes stary a nebudes stihat pracu, nebudu mat problem ti zakyvat a povedat dovidenia. Trh prace je o dohode a spokojnosti oboch stran. Ovela horsie a neprofesionalne je cakat na poslednu chvilu, ze sa problem vyriesi sam. Potom ta prva firma ma ozajstny problem najst rychlo nahradu, ked uz s tebou pocitala. Ak im povies co najskor a odmietnes = ziaden problem. Pre HR je to bezna situacia a proste hladaju dalsieho cloveka. Maju to v naplni prace. Ak im odmietnes na poslednu chvilu = problem a vtedy budu nasrati.
Snad nechces pracovat za menej, ak mas lepsiu ponuku, lebo sa hanbis povedat nie ..... Ak budu chciet, mozu ti ponuku dorovnat.
Vzdy sa mozes vyhovorit na zdravotne, ci rodinne problemy. Vsetci budu vediet, ze je to vyhovorka, ale lepsie sa to akceptuje.
Ponúkli ti prácu na trvalý pracovný pomer, alebo máš tam robiť na "živnosť"?
@anonym_5e5304 robiť na živnosť. Problém je len v tom že ta druha ponuka je lepšia ale sľúbil som sa prvej firme😕
Vzdy sa mozes vyhovorit na zdravotne, ci rodinne problemy. Vsetci budu vediet, ze je to vyhovorka, ale lepsie sa to akceptuje.
@anonym_b4ee70 áno ale není lepšie povedať pravdu ? Tie rodinné dôvody sú dosť blbé výhovorky
Joj, neznášam takéto situácie 🥺. Rozum ti vraví jedno a svedomie druhé. Nedá sa dohodnúť s firmou c 2,že by si nastúpil neskôr? Či myslíš, že dovtedy niekoho nájdu? Ja som dosť zasadity človek a asi by som vzala prácu c.1, keďže som sa tam už sľúbila a ešte to išlo aj cez kamarata. Veď možno sa ti naskytne potom ponuka c.3, keď dokončis c.1. Ale tak by som sa rozhodla ja, každy premýšľa inak....
@7miriam77 no veď to. Nenávidím tieto situácie
@anonym_autor no ale ved tak to v zivote chodi.
Zivot je neustaly boj o prezitie
Kazdy normalny clovek vezme vzdy lepsiu ponuku.
V otazkach existencnych sa velmi nepouzivaju emocie a kto si co pomysli....
Hlavne si ty premysli dobre,co tebe vyhovuje.
Dneska,zajtra sme na svete....a nikto ti neda nic zadarmo
Po skúsenostiach, rob to, co chces Ty. Oni by brali ohlad na Teba? Prosim Ťa, vymenia Ta ani nebudes vediet ako.
Normálne povedz, že si dostal lepšiu ponuku. Mne sa to stalo a prvá firma potom dorovnala podmienky, lebo fakt chceli, aby som nastúpila k nim.
Normálne povedz, že si dostal lepšiu ponuku. Mne sa to stalo a prvá firma potom dorovnala podmienky, lebo fakt chceli, aby som nastúpila k nim.
@janinque on nenastupuje nikde, bude robiť načierno švarcsystém cez živnosť prácu zamestnanca a firma sa ho môže kedykoľvek zbaviť
@anonym_70cae1 ja by som kamarátovi do predu nič nepísala.

Rozhodne to nie je blbe, netreba brat velmi ohlad na to, co si budu mysliet o tebe uuuplne cudzi ludia, ktorych uz nikdy v zivote nemusis stretnut. Povedz im pravdu, ale najskor sa poriadne rozhodni, co vlastne chces.