Isli by ste samy do zahraničia za prácou?
Ahojte. Mam dilemu. Som slobodna deti a muza nechcem.. no mam depku z toho ako malo zarabam a neviem nic odlozit. Premyslam nad pracou v zahranici lenze akou ? Pracovala som raz v holandsku vo vyrobe a dali ma na ubytovnu s muzmi poliakmi. Nechcem takto na ubytovniach. Tak ako to riesit ? Plus orientaciu mam zlu tak sa bojim ze sa tam stratim :D neviete nieco viac o tom ? Dakujem.
Chod robit chyznu, ubytovana budes v izbe pre zamestnancov na hoteli s ostatnymi chyznymi ak zozenies take miesto, kde ponukaju aj ubytovanie. A nestratis sa, ked budes byvat tam kde budes aj robit.
@anonym_6f816c
Hlavne sa ako chyžná, či hocikde v gastre ani nebude mať čas stratiť pri Tom jednom dni v týždni voľná. Bude rada, že vyloží nohy bude mať v paži 🤣.
@anonym_autor
Jasne choď. Vieš nejaký jazyk? Pozri hogast Job stránku. Ponuky priamo z hotelov, žiadne agentúry či sprostredkovanie poplatky. Väčšinou poskytuje ubytko hotel a stravu občas tiež.
Potom môžeš ísť po kurze robiť opatrovateľku no to by som riešila skôr pokiaľ ivkadas veľmi dobre nj,aj. A výslovne len cez agentúry danej krajiny, kde po slovakoch niet chýru ani slychu. Odporúčala som Hilfswerk v AT aké že sa to tiež už k horšiemu zmenilo.
Hlavne si to prever aby si bola v pohode a nebol to v lepšom prípade žiadny odžub.
ty kolko mas dvanast rokov??? nevies co chces robit nevies sa orientovat nevies vlastne kam chces ist ... to tu cakas ze ti niekto povie ako mas zit svoj zivot?? vymysli si rozhodni sa a prestan fnukat je to tvoj zivot
ty kolko mas dvanast rokov??? nevies co chces robit nevies sa orientovat nevies vlastne kam chces ist ... to tu cakas ze ti niekto povie ako mas zit svoj zivot?? vymysli si rozhodni sa a prestan fnukat je to tvoj zivot
@purple_wolf
Ale veď nefnuka, aspoň chce ísť. Koľko ti povedia, nieee ja by som nikam nešiel lebo rodina, lebo jazyk a tí veru fnukaju inak. Ona tu aspom uvažuje zmenu keď je nespokojná. Ostatní len zamerajú a nemenia nič.
Neviem komko mas rokov, ale ja som sa v 18 po maturite zbalila a isla do GB sama … bez niecoho konkretneho, len par kontaktov … a tam, kde som mala ist som nedosla a nasla si inu pracu sama … samozrejme Aj nic moc a na cierno … a nejak som prezila. Ked sa mi znepacilo odisla som do DE a tam bolo super. Moj orientacny zmysel je nulovy … ked som sa stratila - opytala som sa. A to bolo pomaly uz pred skoro 30 rokmi … takze ani mobil, ani navigacia … papierova mapa a ides. Vychadzaj z toho ake jazyky vies a co dokazes robit. Podla toho vyber krajinu a hladaj pracu… agentury neriesia kde ta ubytuju … tym je jedno … chlap, zena, dobytok …. Co si nevybavis sama nemas… zalezi len na tebe a musis investovat cas do hladania … napis si CV a iniciativnr oslov napr hotely a pod … vsetko sa da
Prosim ta, uz chod na ten vychod za rodinou a nesnivaj tu. Nevies si najst pracu vo vyrobe v BA, tak urcite pojdes do zahranicia...jasne😏
@anonym_autor a ovládaš nejaký jazyk? Lebo to urobí sakra rozdiel v možnostiach…
@anonym_autor jasne chod. Hlavne sa nepýtaj, že kam a čo. Lebo to už asi vieš ty aké máš vzdelanie, jazyk a možnosti. Možno by som ťahala do severných krajín.
V zahranici budes mat ovela vacsiu konkurenciu. Cim budes nad celym svetom co sa tam stahuje vynikat? Ak nicim tak budes na tom ovela horsie ako di teraz na SK lebo tu mas aspon zazemie
Isla som tak ked som mala 29, do Anglicka, bez jazyka, sama. Mala som ist povodne cez agenturu, ale ta sa ukazala ako podvodna, tak som tesne pred odletom skoncila bez prace. Letenku som mala uz kupenu. Ubytovanie som si nasla cez pokec, ozval sa mi Slovak co prenajimal izbu v dome. Kazdy den som na pokeci v miestnosti Slovaci v Manchestri pisala, ci nevie niekto o nejakej praci. Pisali mi tam, ze takto si pracu nenajdem, ignorovala som to a pisala dalej. Den pred odletom sa mi ozval Slovak ze u nich na hoteli hladaju chyznu. Hned jak som priletela som tam isla a vzali ma. Mala som tu pracu cely cas mojho pobytu v Anglicku. Bolo to tam tazke, hlavne sprvoti, ale pomohli mi Slovaci vybavit na uradoch vsetko potrebne a tak. Chodila som tam na kurz anglictiny a aj v praci sa snazila pocuvat a pisala si slovicka. A dost som sa posunula v jazyku. Uz by som takto na blind nesla, ale som rada za tu skusenost.
Dá sa povedať, že aj situácia v zamestnaní v zahraničí sa rokmi dosť zhoršila, niekedy pred pár rokmi bolo dobre aj v Nemecku, ale teraz by som okrem Česka a Rakúska, Švajčiarska - ani nikde nešla. Záleží aj na ovládaní jazyka
Ano, najlepsie rozhodnutie v mojom zivote. Sice uz az tak dobre nazarobis ako kedysi, ale ak sa naucia jazyk a vydrzis, stoji zo za to. Hlavne ta socialna istota, ze ak by nieco, mas nejaku podporu od statu. Ak teda mame na mysli rovnake zahranicie.
Ahoj, ja tiež som sa rozhodla, že pojdem do zahraničia. Mám jasné ciele, teraz chodím do jazykovky, a plánujem Sá zamestnať v hoteliarstve chystám sa sama. Vačsina Ludi na SVK iba vyplakáva, ale zmenu nechce.
Skus dat na nete do kopy aspon 4 baby a najdite si pracu spolu v nejakom sklade. Aj ked niekto na poslednu chvilu odskoci, tak hadam zo 4 aspon 2 sa najdete, co tam budete kamosky.

Chod robit chyznu, ubytovana budes v izbe pre zamestnancov na hoteli s ostatnymi chyznymi ak zozenies take miesto, kde ponukaju aj ubytovanie. A nestratis sa, ked budes byvat tam kde budes aj robit.