icon

Je možná práca účtovníčky bez praxe?

7. máj 2026

Uchádzali by ste sa o prácu účtovníčky aj keď ste podvojné účtovníctvo nikdy nerobili? Mám skončenú obchodnú akadémiu pred 20.timi rokmi, ale nemám žiadnu prax v podvojnom účtovníctve. Obdivujem niekoho s kurzom, že ide do toho. Ja mám aspoň šajn zo školy, ale tú odvahu nemám. Myslíte, že by som to zvládla? Všade v inzerátoch chcú človeka s praxou, ešte aj program aby vedel presne ten ich...

denisa_deniska
7. máj 2026

@anonym_autor mne sa naskytla príležitosť - išla som na kurz, a už si ma zaúčali neskôr v práci na ich program. Možno skôr ide o to, či sú kolegovia ochotní byť trošku trpezliví s tebou (čo niekedy je isto problém). A to som skončila gymnázium, účtovníctvo som nikdy nemala 🙂

katica06
7. máj 2026
@denisa_deniska

@anonym_autor mne sa naskytla príležitosť - išla som na kurz, a už si ma zaúčali neskôr v práci na ich program. Možno skôr ide o to, či sú kolegovia ochotní byť trošku trpezliví s tebou (čo niekedy je isto problém). A to som skončila gymnázium, účtovníctvo som nikdy nemala 🙂

@denisa_deniska je niečo úplne iné pracovať v tíme kde je možnosť na niekoho sa obrátiť a iné robiť samostatnú účtovníčku z celú firmu, byť sama na všetko, ja som toho času nemala ani nikoho kto by ma zaučil aspoň do základov. Nebola som však 20rokov po škole s nulovou praxou

anonym_134a49
7. máj 2026

@anonym_autor je. Záleží od toho, kto pri tebe prvé týždne bude, aky ochotný kolektív. A tiež, ako rýchlo sa učis. Ale možné to je určite. Ja by som do toho šla, nemáš čo stratiť, môžeš len získať.

anonym_3d7767
7. máj 2026

Budeš pracovať v tíme? Či?
Nebolo by lepšie začať na juniorskej pozícii?

ivicatolic
7. máj 2026

@anonym_autor ak nájdeš prácu, kde by ťa zobrali, určite nám daj vedieť....👉👉👉

anonym_8261a3
7. máj 2026

@anonym_autor
Za 20 rokov sa vela, vela zmenilo

denisa_deniska
Včera o 06:00
@katica06

@denisa_deniska je niečo úplne iné pracovať v tíme kde je možnosť na niekoho sa obrátiť a iné robiť samostatnú účtovníčku z celú firmu, byť sama na všetko, ja som toho času nemala ani nikoho kto by ma zaučil aspoň do základov. Nebola som však 20rokov po škole s nulovou praxou

@katica06 to je v poriadku, ale prečo je odpoveď adresovaná mne? Ja som pridala vlastnú skúsenosť, vaša je iná, dobre. Rovnako som aj autorke napísala, že záleží od tímu, takže myslím, že pointu ste napísala rovnakú ako ja.

anonym_2585f3
Včera o 06:17
@anonym_134a49

@anonym_autor je. Záleží od toho, kto pri tebe prvé týždne bude, aky ochotný kolektív. A tiež, ako rýchlo sa učis. Ale možné to je určite. Ja by som do toho šla, nemáš čo stratiť, môžeš len získať.

@anonym_134a49 stratiť môže ten, kto ju v dobrej viere zamestná. Na toho nemyslíš?

anonym_2585f3
Včera o 06:24

Vôbec nechoď do toho. Pototo sa z toho a po pár týždňoch zutekas. Sa divím, že nemáš ani šajnu o agende a dávaš takúto otázku. Ty po 20 rokoch bez praxe v odbore nie si o nič múdrejšia, ako tá s kurzom.

anonym_134a49
Včera o 09:03
@anonym_2585f3

@anonym_134a49 stratiť môže ten, kto ju v dobrej viere zamestná. Na toho nemyslíš?

@anonym_2585f3 prosím ta, nebav dôležitú. To možno by pri tebe stratil. Keby tak rozmýšľali všetci zamestnávatelia, tak nikto mladý a bez praxe by sa nikdy nezamestnal. Možno by za pár týždňov v tejto práci bola ako doma. Mali sme v práci aj takých. A potom také, skúsené s odpracovanymi rokmi,.čo chceli v práci len vypiť tri kávy a odpletkovat celý den.

anonym_134a49
Včera o 09:06

Autorka, vôbec si nemala písať sem. Toľko zloby na jednom mieste ťažko inde nájdeš. Tu sa nedočkas podpory.

anonym_3d7767
Včera o 09:12
@anonym_134a49

Autorka, vôbec si nemala písať sem. Toľko zloby na jednom mieste ťažko inde nájdeš. Tu sa nedočkas podpory.

@anonym_134a49 nič v zlom ak zamestnávateľ hľadá na dané miesto človeka s praxou školou v odbore tak nehľadá absolventov na junior pozíciu?
Pracujem v odbore 30 rokov za tri roky materskej sa toľko pozmenili že až. Ona nieže nemá prax ale neovláda ani aktuálnu legislatívu. Ty by si zrejme zverila účtovníctvo svojej firmy niekomu kto neovláda legislatívu? Ja nie

anonym_2585f3
Včera o 09:22
@anonym_134a49

@anonym_2585f3 prosím ta, nebav dôležitú. To možno by pri tebe stratil. Keby tak rozmýšľali všetci zamestnávatelia, tak nikto mladý a bez praxe by sa nikdy nezamestnal. Možno by za pár týždňov v tejto práci bola ako doma. Mali sme v práci aj takých. A potom také, skúsené s odpracovanymi rokmi,.čo chceli v práci len vypiť tri kávy a odpletkovat celý den.

@anonym_134a49 nie som mudra, len som z fachu. A kiksov, ake porobili samozvane uctovnicky, poznam niekolko. Zistil az danovy urad. Ona odisla bez postihu robit uctovnictvo inemu. Zakladatelka je 20 rokov po skole, je s vedomostami na tom horsie, ako cerstva maturantka OA.