Je žiadosť o skrátenie úväzku o 30 minút riziková?
Bola som minuly tyzden na pohovore, hned mi povedali ze som favoritka..vsetko by sa mi pacilo, ale som mama samozivitelka aj ked uz s vacsim dietatom, ale velmi by mi pomohlo skratit prac. dobu z 8 hodin na 7,5..myslite ze si znizim sance ked o to poziadam? Alternativou by bolo mat variabilny pracovny cas, lebo robia 8-16:30 a v dni ked ma dieta kruzok by som.potrebovala o pol hodinu skor a ked nema viem si nadrobui..
@anonym_autor na druhej strane rozmyslam ci si zbytocne neznizim mzdu, lebo ta praca uz nejak nastavena je (je to zaskok na matersku dovolenku)
Veď sa skús dohodnúť, že ten deň, kedy potrebuješ skôr skončiť, prídeš o toľko skôr do práce.
@anonym_b5df4a nemozem prist skor, lebo veziem syna do skoly na 7:30.. mne by vyhovovalo zacat 7:45 - 16:15 a dni ked nie je kruzok potiahnut a naopak..teraz mam cas variabilny, ale zarobim o 600 v hrubom menej..
Zalezi od charakteru prace.Len aby nezobrali druhu v poradi,lebo " nevymyšľa".
@janinah ved samozrejme.. len zas na druhej strane, budem ticho a potom nebudem vediet zosuladit pracu a rodinu?
@anonym_b5df4a nemozem prist skor, lebo veziem syna do skoly na 7:30.. mne by vyhovovalo zacat 7:45 - 16:15 a dni ked nie je kruzok potiahnut a naopak..teraz mam cas variabilny, ale zarobim o 600 v hrubom menej..
@anonym_autor koľko rokov má syn? Nemôže ísť sám, alebo byť v škole už od 7.00?
Ja som bola tiez favorit na pohovore a ked som o skratenie o pol hod požiadala, zial, viac sa neozvali..
@anonym_autor koľko rokov má syn? Nemôže ísť sám, alebo byť v škole už od 7.00?
@anonym_b5df4a v skole byt nemoze a byvame trochu daleko, sam moze ist ale trosku komplikovane..kazdopadne nehovorili ani ze sa moze zacat skor hovorili 8:30 -16..praca je hned vedla skoly..
Ja som bola tiez favorit na pohovore a ked som o skratenie o pol hod požiadala, zial, viac sa neozvali..
@623gabulienka jasne..no to mi asi nik nepovie ako zareaguju..
@anonym_b5df4a v skole byt nemoze a byvame trochu daleko, sam moze ist ale trosku komplikovane..kazdopadne nehovorili ani ze sa moze zacat skor hovorili 8:30 -16..praca je hned vedla skoly..
@anonym_autor pardon 8-16:30
@anonym_autor nasla by som si pani / studentku, ktora by syna na kruzok doprevadzala a o posunutie prac. doby by som poziadala ked sa nejako zabehnem a nieco v tej praci ukazem.
ja som na pohovore hned povedala ake mam poziadavky a ocakavania, aby som hned videla reakciu a vedela sa podla toho zariadit, nebudes sa zbytocne stresovat a hned vies na com si 👍 kazdopadne, je lepsie si to vyjasnit eate pred podpisom zmluvy, ze ci je ta pracovna doba trochu flexibilna aby si vedela vyzdvihnut deti vcas, a tiez by som povedala ze si ochotna si to iny den nadbehnut
Kolko ma syn rokov? Asi si prehliadla otazku.
Osobne, zariadila by som si to aspon na prve tyzdne tak, aby som nevymyslala (a hlavne ak ide o takyto "detail"). Potom ked sa zapracujes, budete aj v trosku inom vztahu, skusila by som sa opytat (ak to inak nejde).
@anonym_autor pardon 8-16:30
@anonym_autor ja to tak mám, ale to som sa dohodla na začiatku.Musim si odrobiť mesačný fond (8h denne).Ja chodím domov o 15 hod, a niektoré dni taham aj 10 hodín..robím v administratíve.Pracu si dokážem poposuvat..
Toto isté som zažila u mojej asistentky, najprv končiť skôr o pol hodinu, nie o 16.30, ale o 16.00. Tak sme posunuli príchod na 7.30. Samozrejme, na tento čas nikdy neprišla. Potom už aj 16.00 bolo dlho a žiadala o 15.30, čiže skrátiť úväzok. Mimo toho v jednom kuse OČR, PN. Len ráno som so strachom zobrala mobil, či tam bude zase správa. Aj sme skrátili úväzok, aj sme sa vytrápili, bol to boj.
@janinah ved samozrejme.. len zas na druhej strane, budem ticho a potom nebudem vediet zosuladit pracu a rodinu?
@anonym_autor hovoríš o krúžku, nič vážne. Bežne ľudia nemôžu kvôli práci. Vôbec nie si v situacii že môžeš klásť požiadavky.
Buď rada, že budeš úspešná v pohovore. Požiadavky ries po dvoch odpracovaných rokov.
Uzivenie rodiny je dôležitejšie ako kruzok
@anonym_autor mala si sa pýtať hneď na pohovore, ako to je a ci to je možné. Kvôli pol hodine by som ale nevymyslala. Skus poprosiť susedu, kamosku a pod.ci keď pôjde po svoje dieťa, nemôže vziať aj to tvoje.
@anonym_autor ja to tak mám, ale to som sa dohodla na začiatku.Musim si odrobiť mesačný fond (8h denne).Ja chodím domov o 15 hod, a niektoré dni taham aj 10 hodín..robím v administratíve.Pracu si dokážem poposuvat..
@anonym_36bb48 takto to ma teraz, v pondelok robim 10 hodin a ostatne 4 dni idem o pol hodinu skor a mi to vyhovuje..
ak je nova praca pre teba financne zaujimava... najdi studentku, ktora bude syna doprevadzat na kruzok, pripadne sa spoj s inou mamickou, ktorej dieta chodi na kruzok... zial takato poziadavka, moze byt hned redflag... nehovorila by som to na uvod... mozno ked navnimas firmu a jej kulturu to do buducna nebude vobec problem.. navyse buduci rok to s kruzkami moze byt uplne v ine dni a inak...
Keď zarobis o 600€ viac ako teraz, oplatí sa ti to zobrať a na tie dni kedy nemôžeš si nájsť opatrovateľku aby doprovodila syna. Aj tak budes vo veľkom pluse a keď sa zabehnes v práci, môžeš sa skúsiť dohodnúť
U nas vo firme skratit pracovnu dobu problem nie je, je to o dohode a nie, nebol by to dovod vyradit uchadzaca... v praxi realne? Musis si to spravit za kratsie, znizi sa ti chlp plat, pre zamestnavatela ziadna drama... jasne zavisi od typu prace, ked je to nejaky urad, tak to nejde... Neopytas sa - nebudes vediet.
@anonym_36bb48 takto to ma teraz, v pondelok robim 10 hodin a ostatne 4 dni idem o pol hodinu skor a mi to vyhovuje..
@anonym_autor
koľko má syn rokov, prečo na to neodpovedáš?
@anonym_autor
koľko má syn rokov, prečo na to neodpovedáš?
@mondolina nevsinla som si otazku..bude mat uz 11..roky to mame s kamoskou zabehnute 2 x do tyzdna ona a 2 x ja, treba ist autom..ja som zvyknuta cely zivot na flexibilny pracovny cas, samozrejme pracovny fond sedi..
@mondolina nevsinla som si otazku..bude mat uz 11..roky to mame s kamoskou zabehnute 2 x do tyzdna ona a 2 x ja, treba ist autom..ja som zvyknuta cely zivot na flexibilny pracovny cas, samozrejme pracovny fond sedi..
@anonym_autor
tak kvôli 11 ročnému a krúžku by som s úväzkom nešpekulovala.
@anonym_autor
tak kvôli 11 ročnému a krúžku by som s úväzkom nešpekulovala.
@mondolina ale ja nespekulujem chcem sa slusne opytat ci by to bolo mozne..pracu mam, keby nemam nie je o com..pomohlo by mi aj keby mozem zacat skor, lebo do skoly syna zaveziem na 7:30 a co budem cakat v aute do 8 kym mozem zacat? Len nemam skusenosti s takymito firmami, lebo vzdy som robila vo firmach kde som mohla prist do 9 ale zacat kludne aj 6:30..
Ja by som sa skúsila spýtať či by bolo možné prísť o polhodinu skôr tie dni kedy musíš odísť skôr, keď ma krúžok a ostatné dni tak ako udali pracovnú dobu oni, aj vieš že to neovplyvní chod firmy. Takisto môžeš skúsiť žiadať nižší úväzok, ale nižší úväzok znamená nižšie platy, a nie každá firma ho umožňuje
@mondolina ale ja nespekulujem chcem sa slusne opytat ci by to bolo mozne..pracu mam, keby nemam nie je o com..pomohlo by mi aj keby mozem zacat skor, lebo do skoly syna zaveziem na 7:30 a co budem cakat v aute do 8 kym mozem zacat? Len nemam skusenosti s takymito firmami, lebo vzdy som robila vo firmach kde som mohla prist do 9 ale zacat kludne aj 6:30..
@anonym_autor
veď spýtať sa môžeš. tak, ale 600€ je 600€, ja by som skúsila poriešiť krúžok.
@anonym_autor to nevychádza. Musia mať pružnú pracovnú dobu, keď takto pracujú ako si napísala. V pružnej to zvládneš zladiť.
@anonym_autor to nevychádza. Musia mať pružnú pracovnú dobu, keď takto pracujú ako si napísala. V pružnej to zvládneš zladiť.
@anonym_f0d7ec no mne povedali 8:00 - 16:30 ale napr maju aj home office tak si myslim ze by to nemal byt az taky problem ale neviem..potrebovala som si to premysliet tak dnes volam..
@anonym_autor
veď spýtať sa môžeš. tak, ale 600€ je 600€, ja by som skúsila poriešiť krúžok.
@mondolina ano su to pekne peniazky..ale uz som zazila dobre platene prace, ale zas sa to odzrkadlilo inde a niekedy to za to jednoducho nestoji..dakujem za rady kazdopadne 🙂

Veď sa skús dohodnúť, že ten deň, kedy potrebuješ skôr skončiť, prídeš o toľko skôr do práce.