Je žiadosť o skrátenie úväzku o 30 minút riziková?
Bola som minuly tyzden na pohovore, hned mi povedali ze som favoritka..vsetko by sa mi pacilo, ale som mama samozivitelka aj ked uz s vacsim dietatom, ale velmi by mi pomohlo skratit prac. dobu z 8 hodin na 7,5..myslite ze si znizim sance ked o to poziadam? Alternativou by bolo mat variabilny pracovny cas, lebo robia 8-16:30 a v dni ked ma dieta kruzok by som.potrebovala o pol hodinu skor a ked nema viem si nadrobui..
@anonym_c50a45 tie ktoré majú malé deti si určite nájdu adekvátnu prácu, ale nie u mňa. Mám vo firme viac ako 100 zamestnancov, na niektoré práce sú vhodnejšie ženy, ale mám právo si vybrať, koho zamestnám. Rovnako ako kandidát si má právo vybrať, kde pôjde a kde nie. Nemám povinnosť zamestnať matku s malými deťmi.
@anonym_d5c5e1 suhlasim s tebou, niektore tu proste nepochopia, co si tym chcela povedat. Tu ide o to, ze naroky sa maju odkomunikovat na pracovnom pohovore, nie potom, ze toto chcem aj toto chcem a potom to aj tak nedodrzat. Ine je, ked behom pracovneho pomeru sa nieco zomele a je pozadovana zmena a vtedy sa treba dohodnut. Normalny zamestnavatel nechce len tak prijst o zabehnuteho cloveka. No tak ci tak, vzdy treba dodrzat dohodu.
@anonym_d5c5e1 suhlasim s tebou, niektore tu proste nepochopia, co si tym chcela povedat. Tu ide o to, ze naroky sa maju odkomunikovat na pracovnom pohovore, nie potom, ze toto chcem aj toto chcem a potom to aj tak nedodrzat. Ine je, ked behom pracovneho pomeru sa nieco zomele a je pozadovana zmena a vtedy sa treba dohodnut. Normalny zamestnavatel nechce len tak prijst o zabehnuteho cloveka. No tak ci tak, vzdy treba dodrzat dohodu.
@zelenykvet to preto, lebo niektoré si myslia, ze som predsa matka, kto je viac. A iné ich nezaujíma. Ale keď jej niekto da napiť jej vlastnej medicíny a povie, že jeho nezaujímajú zase jej deti, to uz ohen na streche

@anonym_c50a45 tie ktoré majú malé deti si určite nájdu adekvátnu prácu, ale nie u mňa. Mám vo firme viac ako 100 zamestnancov, na niektoré práce sú vhodnejšie ženy, ale mám právo si vybrať, koho zamestnám. Rovnako ako kandidát si má právo vybrať, kde pôjde a kde nie. Nemám povinnosť zamestnať matku s malými deťmi.
@anonym_d5c5e1 ja nerozumiem, prečo hneď odpisujete matky s deťmi. Veď nie každá je taká, že chodí na očr. Ja som napr potrebovala kvôli financiam ísť do práce, keď mi deti 2 a 1 rok. Manžel pracoval denne od pol siestej minimálne do štvrtej. No vďaka Bohu som natrafila na zamestnavateľa, ktorý ma hneď neodpísal a dal mi šancu. Pracovala som tam rok a pol na zástup a teda ani raz som nebola na OČR, PN. Ak som mala priepustku, tak vždy len takú, že som odbehla a vráila sa. Takže netreba hneď odpisať človeka.. v súčasnej práci som tak isto na očr nebola ani raz, ale dovolila som si raz odmietnuť zástup, lebo obe deti boli choré a rodičia, ktorí mi vedia pomôcť tiež. Nechcela som ísť na očr, zariadila som si stráženie deti na potrebný čas a aj tak som bola zlá, lebo som odmietla zástup. Podotýkam jedinýkrát, lebo na 10 hodín som ku chorým deťom nikoho nezohnala. Hneď mi vyhodili na oči, že načo mám deti, keď si to neviem zariadiť.. pritom mám slobodné kolegyne a najviac zástupov, lebo som nastavená tak, že prácu potrebujem a zamestnávateľovi sa snažím vyhovieť.. ale ani to nestačí..