icon

Kde nájsť prácu na rannú zmenu?

31. mar 2026

Ahojte, moje dieťa nastupilo v januári do škôlky. Odvtedy si hľadám prácu na rannú zmenu. No neúspešne, nič som nenašla.
Kde ste sa vy zamestnali po RD?

Strana
z2
lasona
1. apr 2026

No pozri nemáš extra vzdelanie, nemáš žiadnu prax...nie si moc zaujímavá pre zamestnávatela. Počas materskej si si nerobila nejaké kurzy, alebo nejaké školenie, co by zvysovalo uplatnenie na trhu práce? Jedine môžeš ist robiť pomocnú do kuchyne, upratovačku,.....ale slabo platia.
...nemôžeš čakať vysoký plat...mas vysoké nároky, nemáš čo ponúknuť bohužiaľ....plus mas deti a to neradi zamestnávatelia počúvajú....skus oslovit známych, ci nevedia o nejakej práci...posnor po internete, chod rad radom do obchodu sa opytat....vela stastia

melanta
1. apr 2026

Takže máš SOŠ, prax vo výrobe. Poštárku robiť nebudeš, lebo nebudeš chodiť v zlom počasí. Upratovačku či pomocnú v kuchyňu tiež nebudeš robiť, lebo je to slabo platené.

V poriadku, je v poriadku mať vyššie nároky. Takže predpokladám, že microsoft office (word, excel, powerpoint, outlook) ovládaš na pokročilej úrovni, máš minimálne angličtinu na úrovni minimálne B2 a zrejme aj ďalší jazyk. Urobila si si počas MD a RD kurzy, certifikáty, čím si si zvýšila kvalifikáciu.

Nie? Tak sa vráť na zem. Je množstvo prác, kde robíš 8 hodín, dobre alebo relatívne slušne zarobíš, nie je to práca fyzicky náročná. Ale v tejto chvíli na takú prácu nemáš kvalifikáciu. Takže začni na pozíciách, ktoré ti nevoňajú a ak ich raz chceš zmeniť za niečo lepšie, tak urob niečo so svojimi zručnosťami. Verím, že toto si čítať nechcela, ale čítať to potrebuješ, pretože je to pravda.

Radu na záver, ktorú ti dám - pozri si na profesia.sk pozície v tvojom meste. Aké pozície voľné sú a ti z nich, ktoré ťa zaujmú, si rozklikni a poriadne pozri požiadavky. Spíš si ich a začni krok za krokom pracovať na tom, aby si ich jedného dňa splnila. Inak ti ostanú len ti pozície, ktoré nemajú pre teba teraz ten správny šmrnc. Ale realita je taká, že medzi zručnosťami a pracovnými možnosťami je priama úmera.

anonym_7b6939
1. apr 2026
@melanta

Takže máš SOŠ, prax vo výrobe. Poštárku robiť nebudeš, lebo nebudeš chodiť v zlom počasí. Upratovačku či pomocnú v kuchyňu tiež nebudeš robiť, lebo je to slabo platené.

V poriadku, je v poriadku mať vyššie nároky. Takže predpokladám, že microsoft office (word, excel, powerpoint, outlook) ovládaš na pokročilej úrovni, máš minimálne angličtinu na úrovni minimálne B2 a zrejme aj ďalší jazyk. Urobila si si počas MD a RD kurzy, certifikáty, čím si si zvýšila kvalifikáciu.

Nie? Tak sa vráť na zem. Je množstvo prác, kde robíš 8 hodín, dobre alebo relatívne slušne zarobíš, nie je to práca fyzicky náročná. Ale v tejto chvíli na takú prácu nemáš kvalifikáciu. Takže začni na pozíciách, ktoré ti nevoňajú a ak ich raz chceš zmeniť za niečo lepšie, tak urob niečo so svojimi zručnosťami. Verím, že toto si čítať nechcela, ale čítať to potrebuješ, pretože je to pravda.

Radu na záver, ktorú ti dám - pozri si na profesia.sk pozície v tvojom meste. Aké pozície voľné sú a ti z nich, ktoré ťa zaujmú, si rozklikni a poriadne pozri požiadavky. Spíš si ich a začni krok za krokom pracovať na tom, aby si ich jedného dňa splnila. Inak ti ostanú len ti pozície, ktoré nemajú pre teba teraz ten správny šmrnc. Ale realita je taká, že medzi zručnosťami a pracovnými možnosťami je priama úmera.

@melanta klobúk dole pred tebou že stále takto pekne fundovane a obsiahlo radíš v týchto témach, kde väčšinou ženy nič nevedia ale za to očakávajú skvelú a dobre zaplatenú prácu 😄 ja by som sa na to už dávno vytoto 😄

melanta
1. apr 2026
@anonym_7b6939

@melanta klobúk dole pred tebou že stále takto pekne fundovane a obsiahlo radíš v týchto témach, kde väčšinou ženy nič nevedia ale za to očakávajú skvelú a dobre zaplatenú prácu 😄 ja by som sa na to už dávno vytoto 😄

@anonym_7b6939 si milá, ďakujem. Ja si vždy poviem, že ak to aj nepomôže autorke otázky (čo zrejme bude aj tento prípad), tak to možno nejakej inej iba čitateľke diskusie pomôže uvedomiť si, že ak chce lepší job, musí pre to aj niečo urobiť. Nakoniec, aj tu na koníku je množstvo žien, ktoré sú toho príkladom - či už ide o ženy, ktoré sa dovzdelali počas RD alebo ženy matky, ktoré v 30 či dokonca v 40 išli opäť do školy, aby si splnili sen o práci.

anonym_1409a5
1. apr 2026

Moja známa, matka 3 detí, samoživiteľka. Má strednú školu s výučným listom, skúsenosti pracovné minimálne. Akurát som jej vybavila prácu na pošte, robiť bude 6.30-14.30, plat 1000€ v hrubom.

anonym_8e11dd
1. apr 2026
@anonym_5f6af6

Mám viac vysokých škôll a keby som nezohnala prácu v odbore, tak kľudne by som išla robiť upratovačku, na poštu alebo predavačku. Pre mňa je dôležité pracovať a žiadna práca nie je podľa mňa podradná

@anonym_5f6af6 jasné, nato si si robila viac vysokých škôl, aby si potom robila upratovačku alebo predavačku. To vieš komu hovor. Myslíš ze tu zereme seno?

anonym_760682
1. apr 2026
@anonym_db0887

@anonym_ae4ddc ti, čo veľa vedia a majú prax sú skazeni zamestnanci? Pracujem už 30 rokov vkuse, teba by som ako zamestnanca neprijala, práve pre tento prístup k ľuďom....

@anonym_db0887 Skazeni zamestnanci mohla mat na mysli aj takych so zlymi pracovnymi navykmi, v akomkolvek zmysle slova.

anonym_5f6af6
Včera o 04:43
@anonym_8e11dd

@anonym_5f6af6 jasné, nato si si robila viac vysokých škôl, aby si potom robila upratovačku alebo predavačku. To vieš komu hovor. Myslíš ze tu zereme seno?

@anonym_8e11dd predstav si, že by som robila aj takúto pracu. Ja by som nedokázala byť doma a neprinášať do rodinného rozpočtu peniaze. Vyštudovanie vysokej školy (vysokých škôl) nikoho nerobí "nadčlovekom", ktorý nemôže pracovať aj na nižších pracovných pozíciách.

Strana
z2