Kde sa zamestnať ako slobodná žena bez detí?
Zdravim vas, mam 25 rokov a mam len strednu skolu gymnazium. Nesla som z urcitych dovodov na vysoku skolu ani ist nechcem. Viem ze zly vyber strednej skoly ale naozaj som nevedela v tom case cim chcem byt tak som si to takto chcela oddialit. Na gympli som zistila ze ma skola nebavi a ze chcem pracovat a co najskor si zarabat. Tak nejak striedam prace a hladam sa. Vsetky su samozrejme zle platene ale to je moja smola, nemam vzdelanie a prax. Vedeli by ste mi odporucit nejaku pracu, nieco pre slobodnu bezdetnu zenu a zaroven aj trochu lepsie financne ohodnotene? Ak sa to vobec da v mojom pripade 🙂
@anonym_autor A ako chces nabrat prax a byt odbornickou v danej oblasti ked striedas prace? Takto nikdy neziskas potrebnu prax pre lepsie financne ohodnotenie. Nieco si vyber a vzdelavaj sa v tom, naberaj skusenosti, vedomosti.
@anonym_autor Neter takto odišla s kamarátkou pred 10 rokmi po maturite na Korfu pracovať do hotela. Hľadala to cez net a iba odtiaľ sa jej ozvali, tak išli na sezónu. Kamarátka vydržala rok, ona je tam 10 rokov, už aj vydatá za miestneho. Školu nikdy nepotrebovala, prácu nasla vždy.
@anonym_autor A ako chces nabrat prax a byt odbornickou v danej oblasti ked striedas prace? Takto nikdy neziskas potrebnu prax pre lepsie financne ohodnotenie. Nieco si vyber a vzdelavaj sa v tom, naberaj skusenosti, vedomosti.
@beata_k tipujem, že keď robila zle platené práce, tak to neboli ani kvalifikované práce, takže sa tam nemala moc v čom zlepšiť.
A čo vieš? Čím chceš zaujať na trhu prace aby si mala lepšie platenú prácu?
Čo ponukas?
A čo vieš? Čím chceš zaujať na trhu prace aby si mala lepšie platenú prácu?
Čo ponukas?
@anonym_1c6a97
@anonym_1c6a97 to praveže bohužial neviem
@anonym_autor čo tak si trochu upratať v hlave, zistiť, čo by ťa aspoň trošku bavilo a urobiť si v tej oblasti aspoň nejaký kurz? Získaš aspoň akú-takú odbornosť a potom sa treba zamestnať, vydržať tam a získať vzťah k práci. Inak budeš len pobiehať z jednej nekvalifikovanej, slabo platenej brigády do druhej bez veľkej perspektívy
@anonym_autor Neter takto odišla s kamarátkou pred 10 rokmi po maturite na Korfu pracovať do hotela. Hľadala to cez net a iba odtiaľ sa jej ozvali, tak išli na sezónu. Kamarátka vydržala rok, ona je tam 10 rokov, už aj vydatá za miestneho. Školu nikdy nepotrebovala, prácu nasla vždy.
@anonym_eebe59 do zahraničia by som šla ale nemam s kym a sama si netrufam
Na tvojom mieste by som si urobila nejakú kvalifikáciu - nemusí to byt VŠ, momentálne sú aj iné možnosti štúdia - kratšie napr polročné/ročné. Ťažko ti poradiť konkrétnu prácu, keď nepíšeš, či si analyticky, technicky, kreatívny,.. typ človeka. Ja mám o pár rokov viac ako ty, pracujem v marketingu, plat je úplne super, práca je za mňa tiež super, rozmanitá,… takže vždy sa dá, len tým, že budeš s prepáčením hovno vedieť a skúšať len nižšie pozície nikdy nezistíš, či a čo ťa bude baviť a ani lepší plat nezískaš bez extra vzdelania.
@anonym_1c6a97
@anonym_1c6a97 to praveže bohužial neviem
@anonym_autor tak toto je pruser. V tvojim veku by si už mala mat predstavu kam chceš smerovať, ak ju nemáš tak si odsúdená robiť nízkokvalifikované prace za malo peňazí
Začni trochu reálne uvažovať čo a ako.
Skola nie je na vine, pokial sa nejedna o nieco technicke, potravinarske, zdravotnicke, v administrative sa zamestna aj gymnazista, ci ten co skonci strednu ekonomicku, ci stavebnu, cize sancu uplatnit sa mas aj s gymnaziom. Pruser je, ze ty nevies, co ta bavi a co by si chcela, na tom treba zapracovat. Mozno by som si to aj rozmyslela s tou vyskou, pokial na to mas mentalne, zvazila by som, co by ma najviac mohlo naplnat a zacala to studovat. Neviem odkial si, ale napr v takych korporatoch ako Henkel beru vzdy, beru aj bez VS a naucis sa neico nove.
a vies uz co by ta aspon bavilo? ak ano, treba si pred hladanim prace zvysil kvalifikaciu... co vies vlastne robit, ked ocakavas lepsie mzdove ohodotenie? pocitac? jazyky? uctovnictvo? mas kreativneho ducha, viac praca s ludmi alebo s papiermi?
Príklad, kamoš na po gymnáziu bez VŠ zamestnal v jednej gastroprevádzke, z chystania jedla a obsluhy sa vypracoval na prevádzkara, neskôr na manažéra pre všetky prevádzky a teraz otvára vlastnú, keďže fungujú ako franchising... nehovorím, že máš ísť robiť toto samozrejme, ale že niekedy treba proste vydržať, skúšať, vzdelávať sa, dať tomu viac... tu ti nikto nepovie čo presne ísť robiť, tých možností je veľa
@anonym_autor co si doteraz robila? Jazyky ake vies? S PC vies robit, excel-kontingencky?
Mas 25 nie je este neskoro, skusila by som nejaku administrativnu poziciu banka, poistovna, recepcna, pripadne korporat ale tam chcu vacsinou VS. A postupne sa dovzdelat podla potreby zamestnavatela. Tieto vacsie institucie zamestnancov posielaju na skolenia.
A ak sa nechces dovzdelat vobec tak potom len nieco manualne v com budes sikovma a vynikat, teda ak chces zarobit viac.
Rovnakých ako ty je miliarda. Sú proste ľudia, ktorí nič nevedia a zároveň nevedia čo od života chcú a tak sa ním budú predierať celý život. Rátaj s tým, že do dôchodku budeš robiť random hovadiny, každé budeš neznášať a každá práca ti zarobí hovno.
A poďakuj sa rodičom, oni za to pravdepodobne môžu lebo ti v detstve neukázali niečo, čo by ťa nadchlo a mohla si na tom následne stavať svoj život.
Dosť pravdepodobne sa to s tebou bude ťahať celý život. Ak by som mala ja tresnúť niečo od buka, tak by som ti poradila staň sa fitnes trénerkou.
Najskôr musíš vybudovať svoje telo, teda budeš mať nejaký zmysel v živote a následne si urobíš kurz ( realita slovenska je taká, že ti stačí 500e a posedieť jeden víkend na kurze a už si " certifikovaná fitnes trénerka" ) a môžeš začať robiť niečo, čo zarába o chlp viac a teoreticky sa vieš oklamať, že to dáva zmysel tvojmu žitiu, lebo pomáhaš iným...
Zároveň budeš zarábať aspoň 15e na hodinu a nebudeš sa točiť okolo minimálky. Viac poradiť neviem, keď nič nevieš.
je toľko kurzov, e-learningov, máš celé dni len pre seba predpokladám, pozri si tie kurzy a skús sa zamyslieť aká oblasť by ti bola najbližšie, je veľa profesií kde stačí stredná škola, moja spolužiačka zo strednej robí v realitách a ešte jedna robí vedúcu v upratovacej firme napr., tiež nešli na VŠ a darí sa im veľmi dobre
@anonym_autor Ja by som sla do Rakuska niekde na sezonne prace ( farmy, penziony, hotely) s tym ze ubytko aj strava je zabezpecena. Ci zahranicie nwchces vobec ? Len svk ?
Ja by som ti tiez odporucila sezonu niekde v zahranici a aspon zistis co chces respektuve nechces a vies si potom dorobit, skolu, kurz atd

Ako slobodná, bezdetná možno v zahraničí by si mohla skúsiť šťastie.