icon

Ktorú prácu na UPSVaR si vybrať?

30. apr 2026

Ahojte,

Skoncila som rodicovsku dovolenku po 3 r. a v povodnej robote som musela podat vypoved. Nevadi. K veci. Mam PhDr. zo socialnej prace, aj ma bavi a rada by som sa zamestnala v tomto odvetvi. Som evidovana na UPSVaR a vcera mi bolo u nich ponuknute miesto. Dokonca si mozem vybrat. 🥲 Z toho usudzujem, ze konkretne tieto 3 su dost narocne, ale nevadi, chcem skusit.
1. Socialnopravna ochrana deti - ohrozene, resp. krizove rodiny
2. Socialnopravna ochrana deti - rodicovske konflikty, rozvod, uprava styku a caste chodenie na pojednavania.
3. Kuratela deti - problemove deti

Mna by najviac z tychto moznosti bavila dvojka.

Mate niekto skusenosti?

Dakujem!

anonym_31c7f0
30. apr 2026

Rodičovské konflikty? Evidentne nevieš o čo ide

anonym_327489
30. apr 2026

Vyber si podla seba.

petronelag
30. apr 2026

@anonym_autor Z týchto prác by som nechcela robiť ani jednu.

anonym_b1b9e1
30. apr 2026

tiež č. 2 , aj keď nemám žiadne skúsenosti.

mogaa
30. apr 2026

Úprimne z týchto ani jednu.....ale nevyskúšaš , nevieš....všetky tri sú aj o tom, chodiť aj ku klientom....pri možnosti č.1 a č.3 to budú aj rómske rodiny,pri č.2 chodiť aj mimo pracovnú dobu hlavne pri určovaní styku s deťmi .....a neviem či by si bola ok s tým že otec má styk s dieťaťom 2x týždenne v popoludňajčích hodinách ale za asistencie sociálneho pracovníka alebo máš chodiť po domácnostich a rozhodovať kde má dieťa lepšiu sociálnu situáciu.....práca možno zaujímavá, ale náročná na čas a ty si tá čo bude musieť prispôsobiť čas práci......

autor
30. apr 2026
@anonym_31c7f0

Rodičovské konflikty? Evidentne nevieš o čo ide

@anonym_31c7f0 Vies uviest aj nieco blizsie? 🙂

autor
30. apr 2026
@petronelag

@anonym_autor Z týchto prác by som nechcela robiť ani jednu.

@petronelag Uplne chapem. Nie je pre kazdeho.

autor
30. apr 2026
@anonym_b1b9e1

tiež č. 2 , aj keď nemám žiadne skúsenosti.

@anonym_b1b9e1 dakujem!

autor
30. apr 2026
@mogaa

Úprimne z týchto ani jednu.....ale nevyskúšaš , nevieš....všetky tri sú aj o tom, chodiť aj ku klientom....pri možnosti č.1 a č.3 to budú aj rómske rodiny,pri č.2 chodiť aj mimo pracovnú dobu hlavne pri určovaní styku s deťmi .....a neviem či by si bola ok s tým že otec má styk s dieťaťom 2x týždenne v popoludňajčích hodinách ale za asistencie sociálneho pracovníka alebo máš chodiť po domácnostich a rozhodovať kde má dieťa lepšiu sociálnu situáciu.....práca možno zaujímavá, ale náročná na čas a ty si tá čo bude musieť prispôsobiť čas práci......

@mogaa Toto si overim. Pohotovost neviem, ci nema iba kuratela a krizove rodiny.

anonym_f896dc
30. apr 2026

Ja by som si vybrala druhú možnosť.

domkakvet
30. apr 2026

@anonym_autor vyber si ktore ta bavi, ale jednotku vidim ako jednoduchu na zaucenie, mozno viac na behanie v terene, dvojka je narocnejsia na riesenia.

anonym_839122
30. apr 2026

@anonym_autor Ani jedno a prečo poslednú kategóriu nazývaš ako problémové deti ? Nepoznáš osudy detí a nie každé sa správa zle len za to, že je v zlej situácii, to sú dve rozdielne veci, ale keď sa aj nejaké správa nie úplne podla predstáv, tak očividne má na to nejaký pádny dôvod, je traumatizované, nešťastné, keď mu niekto ublížil a pod. Tak by bolo dobré nesúdiť a nepridavat takému dieťaťu stres a zlo do života.

anonym_cacb72
30. apr 2026

Ber určite 2. Tam máš šancu stretávať sa s pracovať s normálnymi ľuďmi, ostatné možnosti, to bude samá spodina, alkoholici, feťáci, retardi, násilníci, cigáni a ich potomstvo. A sotva tam dôjde k zlepšeniu, vidím to ako úplne zbytočnú robotu.