Máte skúsenosti s agentúrou, ktorá robí problémy s výplatami pri práci v zahraničí?
Dobrý deň, chcela by som sa poradiť a zároveň poprosiť o skúsenosti.
Dostali sme sa do vážnej finančnej situácie, ktorá nás prinútila rozhodnúť sa, aby manžel odišiel pracovať do zahraničia. Je to pre nás veľký krok a úprimne máme obavy, aby nenaletel neserióznej firme alebo agentúre, ktorá by ho napokon nevyplatila.
Ak má niekto osobnú skúsenosť s firmou alebo agentúrou, ktorá robí problémy s výplatami alebo nevypláca mzdy, veľmi by nám pomohlo, keby ste napísali konkrétny názov. Verím, že keďže je táto diskusia anonymná, nie je dôvod sa báť podeliť o skúsenosť – práve preto to zverejňujem tu a nie na sociálnych sieťach.
Vopred úprimne ďakujem každému, kto sa podelí o svoju skúsenosť a pomôže nám vyhnúť sa neserióznym firmám.
@eliss94 ved si over situaciu na uradoch v danej krajine, oni dobre tieto rozne firmy poznaju skrz na ne podane zaloby.
@kiki68 Ďakujem za radu, určite si budeme overovať aj informácie na úradoch v danej krajine. Zároveň však verím, že osobné skúsenosti ľudí sú veľmi cenné, pretože mnohé problémy sa oficiálne riešia až neskôr. A zároveň mnoho ľudí ani žalobu oficiálne nepodá … a keď už, tak firma skrachuje a pôvodný majiteľ si vytvorí novú
Ak má teda ešte niekto konkrétnu skúsenosť s firmou alebo agentúrou, ktorá robí problémy s výplatami, budem veľmi vďačná, ak sa podelí – pomôže to nielen nám, ale aj ďalším rodinám, ktoré sa rozhodujú podobne.
Práca v zahraničí je široký pojem. Kam by chcel? A môžete overiť ako vyššie písané
@eliss94 ved si over situaciu na uradoch v danej krajine, oni dobre tieto rozne firmy poznaju skrz na ne podane zaloby.
@anonym_b2a5f0 poradim,skoda,ze si anonym...
Ak ai vonku este nepracovala,Finsko je dost daleko...Ak sa nieco poserie,si daleko od domoviny,bez prace a prachov.Ja by som pozrel hotely v Rakusku,ako umyvac riadu.Zarobis 2000€ mas strechu nad hlavou aj stravu.Po jednej sezone ,mas maly kapital trebars aj na Finsko.
Pozri ams portal,vyber si hotel s dobrymi recenziami,pripadne fb,slovaci v Rakusku.Ubytovanie je vzdy velmi dôlezite.
Ja som raz v Rakusku nasiel pracu,ale nezohnal som ubytovanie,tak to padlo.Drzim palce.
@eliss94
pytaj sa radseh na dobre skusenosti nie naopak. Problem nemusi byt len vyplata ale hlavne pracovne urazy a ich (ne)riesenie = nevyplatena pn. Ovlada manzel aj/nj? Aku pracu chce robit v zahranici? Skus pozriet stranku kununu - je to hodnotenie zamestnavatelov. Neviem ci aj agentur. Napises nazov zamestnavatela a pisu tam zamestnanci svoje skusenosti s nim
Pokial by chcel ist do gastronomie, vyskusaj higast job. Tam maju inzeraty priamo hotely, ziadbe agentury. Pokial by robil v AT - hocico- je tu wirtschaftskamner, v podstane pravnici pre zamestnancov. Pomial by mal problem v robote, staci to prediskutovat tam s nimi a pomozu.
@anonym_b2a5f0 poradim,skoda,ze si anonym...
Ak ai vonku este nepracovala,Finsko je dost daleko...Ak sa nieco poserie,si daleko od domoviny,bez prace a prachov.Ja by som pozrel hotely v Rakusku,ako umyvac riadu.Zarobis 2000€ mas strechu nad hlavou aj stravu.Po jednej sezone ,mas maly kapital trebars aj na Finsko.
Pozri ams portal,vyber si hotel s dobrymi recenziami,pripadne fb,slovaci v Rakusku.Ubytovanie je vzdy velmi dôlezite.
Ja som raz v Rakusku nasiel pracu,ale nezohnal som ubytovanie,tak to padlo.Drzim palce.
@tundra ano, rozumiem, ale ja som skor reagovala na to, ako hladat pracu bez agentury. Ako presne si to "na priamo" predstavujes, realne pisat desiatkam hotelov, chat, fariem?
@anonym_b2a5f0 bez znalosti jazyka tam nechod, uplne na rovinu. Potrebujes aspon a2 jazyk prave pre toto. Co spravis ked Ta tam niekto odrbe a skoncis fakt zle? Vzdy tie spolocnosti, co very bez jazyka aspon a2 nevestia nic dobre. Poznam kopec elektrikarov tu v AT a musia mat aspon zaklady jazyka.
A hlavne tie firmy kontaktovat osobne, poslat CV, motivacny list, pozriet sa, ci vobec realne existuju priamo tam a co robia, ale maju recenzie na nete. Vela veci vie clovek preklepnut z dialky.
@tundra ano, rozumiem, ale ja som skor reagovala na to, ako hladat pracu bez agentury. Ako presne si to "na priamo" predstavujes, realne pisat desiatkam hotelov, chat, fariem?
@anonym_b2a5f0 nikdy som nepotreboval pisat desiatky listov.Telefonat,ci je to aktualne,nasledne poslanie podkladov a potom spätny telefonat s pozvanim.Nikdy to nebolo viac,ako 10 firiem,kym som nasiel miesto.
@anonym_b2a5f0 bez znalosti jazyka tam nechod, uplne na rovinu. Potrebujes aspon a2 jazyk prave pre toto. Co spravis ked Ta tam niekto odrbe a skoncis fakt zle? Vzdy tie spolocnosti, co very bez jazyka aspon a2 nevestia nic dobre. Poznam kopec elektrikarov tu v AT a musia mat aspon zaklady jazyka.
@tundra ano, ale tu firmu, tu jedinu, ktoru kontaktujes najdes cez google, ako?
@kiki68 ja jazyky viem. som si vsetkeho vedoma, sme zcestovani, zbehli. Pracu hlada syn, bude mat dostatocnu hotovost na ucte, ak by nieco neocakavane krachlo. Uz bol minule leto v UK, robit, ale to bolo po znamosti. Pytam sa na ine.
@tundra ano, ale tu firmu, tu jedinu, ktoru kontaktujes najdes cez google, ako?
@kiki68 ja jazyky viem. som si vsetkeho vedoma, sme zcestovani, zbehli. Pracu hlada syn, bude mat dostatocnu hotovost na ucte, ak by nieco neocakavane krachlo. Uz bol minule leto v UK, robit, ale to bolo po znamosti. Pytam sa na ine.
@anonym_b2a5f0 napis jobs at do vyhladavaca a zobrazia sa ti vysledky.
Napr:
https://www.jobs.at/?utm_source=google&utm_medi...
Potom daj odbor,miesto a mas x vysledkov.
Ja som isiel prvy x cez ams.
https://jobs.ams.at/public/emps/