icon

Máte skúsenosti s agentúrou, ktorá robí problémy s výplatami pri práci v zahraničí?

eliss94
15. feb 2026

Dobrý deň, chcela by som sa poradiť a zároveň poprosiť o skúsenosti.

Dostali sme sa do vážnej finančnej situácie, ktorá nás prinútila rozhodnúť sa, aby manžel odišiel pracovať do zahraničia. Je to pre nás veľký krok a úprimne máme obavy, aby nenaletel neserióznej firme alebo agentúre, ktorá by ho napokon nevyplatila.

Ak má niekto osobnú skúsenosť s firmou alebo agentúrou, ktorá robí problémy s výplatami alebo nevypláca mzdy, veľmi by nám pomohlo, keby ste napísali konkrétny názov. Verím, že keďže je táto diskusia anonymná, nie je dôvod sa báť podeliť o skúsenosť – práve preto to zverejňujem tu a nie na sociálnych sieťach.

Vopred úprimne ďakujem každému, kto sa podelí o svoju skúsenosť a pomôže nám vyhnúť sa neserióznym firmám.

kiki68
15. feb 2026

@eliss94 ved si over situaciu na uradoch v danej krajine, oni dobre tieto rozne firmy poznaju skrz na ne podane zaloby.

eliss94
autor
15. feb 2026
@kiki68

@eliss94 ved si over situaciu na uradoch v danej krajine, oni dobre tieto rozne firmy poznaju skrz na ne podane zaloby.

@kiki68 Ďakujem za radu, určite si budeme overovať aj informácie na úradoch v danej krajine. Zároveň však verím, že osobné skúsenosti ľudí sú veľmi cenné, pretože mnohé problémy sa oficiálne riešia až neskôr. A zároveň mnoho ľudí ani žalobu oficiálne nepodá … a keď už, tak firma skrachuje a pôvodný majiteľ si vytvorí novú

Ak má teda ešte niekto konkrétnu skúsenosť s firmou alebo agentúrou, ktorá robí problémy s výplatami, budem veľmi vďačná, ak sa podelí – pomôže to nielen nám, ale aj ďalším rodinám, ktoré sa rozhodujú podobne.

stellarstar
15. feb 2026

Práca v zahraničí je široký pojem. Kam by chcel? A môžete overiť ako vyššie písané

tundra
15. feb 2026

@eliss94 preco nehladate pracu na priamo?

anonym_b2a5f0
15. feb 2026
@kiki68

@tundra poradis ako? Dajme tomu, ze chcem ist do Finska zbierat jahody. Randomly vyberam a pisem kazdej firme?
@kiki68 toto si neviem dobre predstavit, bez znalosti nemciny napisem kam, zavolam kam? Ked ide napr o pracu elektrikara v Nemecku.

tundra
15. feb 2026
@anonym_b2a5f0

@tundra poradis ako? Dajme tomu, ze chcem ist do Finska zbierat jahody. Randomly vyberam a pisem kazdej firme?
@kiki68 toto si neviem dobre predstavit, bez znalosti nemciny napisem kam, zavolam kam? Ked ide napr o pracu elektrikara v Nemecku.

@anonym_b2a5f0 poradim,skoda,ze si anonym...
Ak ai vonku este nepracovala,Finsko je dost daleko...Ak sa nieco poserie,si daleko od domoviny,bez prace a prachov.Ja by som pozrel hotely v Rakusku,ako umyvac riadu.Zarobis 2000€ mas strechu nad hlavou aj stravu.Po jednej sezone ,mas maly kapital trebars aj na Finsko.
Pozri ams portal,vyber si hotel s dobrymi recenziami,pripadne fb,slovaci v Rakusku.Ubytovanie je vzdy velmi dôlezite.
Ja som raz v Rakusku nasiel pracu,ale nezohnal som ubytovanie,tak to padlo.Drzim palce.

svetlonos
15. feb 2026

@eliss94
pytaj sa radseh na dobre skusenosti nie naopak. Problem nemusi byt len vyplata ale hlavne pracovne urazy a ich (ne)riesenie = nevyplatena pn. Ovlada manzel aj/nj? Aku pracu chce robit v zahranici? Skus pozriet stranku kununu - je to hodnotenie zamestnavatelov. Neviem ci aj agentur. Napises nazov zamestnavatela a pisu tam zamestnanci svoje skusenosti s nim
Pokial by chcel ist do gastronomie, vyskusaj higast job. Tam maju inzeraty priamo hotely, ziadbe agentury. Pokial by robil v AT - hocico- je tu wirtschaftskamner, v podstane pravnici pre zamestnancov. Pomial by mal problem v robote, staci to prediskutovat tam s nimi a pomozu.

anonym_b2a5f0
15. feb 2026
@tundra

@anonym_b2a5f0 poradim,skoda,ze si anonym...
Ak ai vonku este nepracovala,Finsko je dost daleko...Ak sa nieco poserie,si daleko od domoviny,bez prace a prachov.Ja by som pozrel hotely v Rakusku,ako umyvac riadu.Zarobis 2000€ mas strechu nad hlavou aj stravu.Po jednej sezone ,mas maly kapital trebars aj na Finsko.
Pozri ams portal,vyber si hotel s dobrymi recenziami,pripadne fb,slovaci v Rakusku.Ubytovanie je vzdy velmi dôlezite.
Ja som raz v Rakusku nasiel pracu,ale nezohnal som ubytovanie,tak to padlo.Drzim palce.

@tundra ano, rozumiem, ale ja som skor reagovala na to, ako hladat pracu bez agentury. Ako presne si to "na priamo" predstavujes, realne pisat desiatkam hotelov, chat, fariem?

kiki68
15. feb 2026
@anonym_b2a5f0

@anonym_b2a5f0 bez znalosti jazyka tam nechod, uplne na rovinu. Potrebujes aspon a2 jazyk prave pre toto. Co spravis ked Ta tam niekto odrbe a skoncis fakt zle? Vzdy tie spolocnosti, co very bez jazyka aspon a2 nevestia nic dobre. Poznam kopec elektrikarov tu v AT a musia mat aspon zaklady jazyka.

kiki68
15. feb 2026

A hlavne tie firmy kontaktovat osobne, poslat CV, motivacny list, pozriet sa, ci vobec realne existuju priamo tam a co robia, ale maju recenzie na nete. Vela veci vie clovek preklepnut z dialky.

tundra
15. feb 2026
@anonym_b2a5f0

@tundra ano, rozumiem, ale ja som skor reagovala na to, ako hladat pracu bez agentury. Ako presne si to "na priamo" predstavujes, realne pisat desiatkam hotelov, chat, fariem?

@anonym_b2a5f0 nikdy som nepotreboval pisat desiatky listov.Telefonat,ci je to aktualne,nasledne poslanie podkladov a potom spätny telefonat s pozvanim.Nikdy to nebolo viac,ako 10 firiem,kym som nasiel miesto.

anonym_b2a5f0
15. feb 2026
@kiki68

@anonym_b2a5f0 bez znalosti jazyka tam nechod, uplne na rovinu. Potrebujes aspon a2 jazyk prave pre toto. Co spravis ked Ta tam niekto odrbe a skoncis fakt zle? Vzdy tie spolocnosti, co very bez jazyka aspon a2 nevestia nic dobre. Poznam kopec elektrikarov tu v AT a musia mat aspon zaklady jazyka.

@tundra ano, ale tu firmu, tu jedinu, ktoru kontaktujes najdes cez google, ako?
@kiki68 ja jazyky viem. som si vsetkeho vedoma, sme zcestovani, zbehli. Pracu hlada syn, bude mat dostatocnu hotovost na ucte, ak by nieco neocakavane krachlo. Uz bol minule leto v UK, robit, ale to bolo po znamosti. Pytam sa na ine.

tundra
15. feb 2026
@anonym_b2a5f0

@tundra ano, ale tu firmu, tu jedinu, ktoru kontaktujes najdes cez google, ako?
@kiki68 ja jazyky viem. som si vsetkeho vedoma, sme zcestovani, zbehli. Pracu hlada syn, bude mat dostatocnu hotovost na ucte, ak by nieco neocakavane krachlo. Uz bol minule leto v UK, robit, ale to bolo po znamosti. Pytam sa na ine.

@anonym_b2a5f0 napis jobs at do vyhladavaca a zobrazia sa ti vysledky.
Napr:
https://www.jobs.at/?utm_source=google&utm_medi...
Potom daj odbor,miesto a mas x vysledkov.
Ja som isiel prvy x cez ams.
https://jobs.ams.at/public/emps/