Možnosti zmien odboru pre mamy lekárky po materskej
Su tu nejake mamicky lekarky ktore sa rozhodli po materskej pre iny odbor ako v ktorom zacinali? Co vas viedlo k zmene a ako ste to zvladali aj s dietatom popri praci? Sluzby atd...dakujem pekne
@anonym_autor ja osobne som odbor nemenila, pracujem v oblasti laboratornej diagnostiky a našťastie mám len klasický pracovny čas pon-piatok. Moja kamarátka ho však menila, pracovala najskôr na gynekológiu a ako sama povedala, videla len cudzie deti, svoje nie...Ja skladám klobúk dole pred všetkými mamami lekárkami, ktoré musia riešiť služby a prácu aj cez sviatky...
Mňa by zaujímalo, či je tu nejaká lekárka - mamička, ktorá sa rozhodla mať dieťa až po atestácii, neľutujete?
@anonym_autor ahoj, ja som síce nemenila odbor, ale rozmýšľam nad tým. Mam kamarátku, ktorá menila odbor po materskej. Ak chceš, môžeme aj v súkromnej správe si napísať.
Podľa mňa čo sa týka služieb a práce, tak je jedno, v ktorom odbore pracuješ. Skôr je rozdiel a dôležité pri malých deťoch, či k danému odboru vieš všetko odcirkulovat na mieste alebo musíš niekoľko mesiacov /rokov tráviť v nemocnici ďaleko od vášho bývania.
@anonym_10a233 ano mozeme a ako sa vieme skontaktovat prosim?
Mňa by zaujímalo, či je tu nejaká lekárka - mamička, ktorá sa rozhodla mať dieťa až po atestácii, neľutujete?
@anonym_f63ff0 ja teda ani zdaleka atest nemam haha, ale sledujem jednu doktorku na ig ktora mala dieta az po atestacii, a teda nemozem za nu hovorit ale podla mna to ma vela svojich vyhod. Jednak uz ma aj nejaky majetok, skusenosti a uz si stihla otvorit aj ambulanciu...plus ak by clovek nechcel z toho vypadnut moze potom ked bude dieta vacsie vziat nejaku sluzbu obcas. Ja som nestihla ani sluzit takze u mna to nepripada do uvahy. Na druhej strane po ateste znamena ze uz ma zena 30+ a pri tolkom strese z prace moze trvat kym otehotnie plus samozrejme aj ine faktory.
@anonym_autor asi nijako, lebo obe sme anonym 🙂 tak si nevieme napísať správu
@anonym_f63ff0 ja som mala dieťa az po ateste a vôbec to neľutujem, opačne, neviem si predstaviť pri malých deťoch sa učiť na atest.... Aj keď veľa žien to dokázalo, mne by to nešlo, asi sa pomalšie učím a potrebujem sa plne sústrediť.... Mala som takmer 30, keď som atestovala, 9 mesiacov predtým som sa vydávala. Na prvé dieťa sme čakali 1,5roka, čiže som rodila ako 32rocna, potom o 2 roky neskôr druhé. Je to tak, že po 5rokoch materskej som skoro všetko zabudla, už sa snažím učiť a od jesene/zimy sa chcem vrátiť do práce.
Ak by som manžela spoznala skôr, nečakala by som s deťmi do atestu, ale život to takto zariadil a takto som sa vedela pripraviť na atest bez ďalších starostí.
Ja osobne by som ambulanciu neotvárala pred deťmi, totiž zatvárať nemôžeš, zobrali by ti licenciu, nájsť náhradu namiesto seba je ťažké, max prehovoríš niekoho, kto je na dôchodku, ale najpravdepodobnejšie max na par mesiacov. Poznám lekárku, ktorá sa detí dočkala v 40tke, kvôli ambulancii robila do posledného týždňa tehotenstva, potom 6tyzdov doma a sup do práce. O rok neskôr rodila druhé dieťa, tam našla náhradu na 4 mesiace, plus čerpala dovolenku, čiže išla do práce na plný úväzok od 6mesacnej dcéry.
Ďalšia lekárka tiež iba pár týždňov dovolenka a odvtedy manžel je na MD/RD, ona si užíva dieťa iba po práci (vytúžené dieťa po 8rokoch, a mnohých potratoch).

@anonym_autor ahoj, ja som síce nemenila odbor, ale rozmýšľam nad tým. Mam kamarátku, ktorá menila odbor po materskej. Ak chceš, môžeme aj v súkromnej správe si napísať.
Podľa mňa čo sa týka služieb a práce, tak je jedno, v ktorom odbore pracuješ. Skôr je rozdiel a dôležité pri malých deťoch, či k danému odboru vieš všetko odcirkulovat na mieste alebo musíš niekoľko mesiacov /rokov tráviť v nemocnici ďaleko od vášho bývania.