icon

Neobvyklé otázky na pracovnom pohovore

22. feb 2026

Bola som na pracovnom pohovore a stretla som sa s dosť zvláštnym prístupom a aj s dosť zvláštnymi otázkami. Na pohovore boli 4 ľudia: vedúca oddelenia personalista a nejaký ďalší dvaja ľudia. Najprv to začalo s otázkou, že či bývam v rodinnom dome, alebo v bytovke. Potom sa ma začala pani (jedna z tých 4 ľudí) vypytovať či rada odpratávam sneh. Koľko členov je v mojej domácnosti. Dostali sme sa k tomu, že mi zomrela mama a ona sa pýtala na dátum jej úmrtia. Pýtala sa ma či rada varím a na úhrn mojich domácich prác... Hrozné, nechcela som jej na poslednú otázku odpovedať (mala som toho všetkého už dosť a prišlo mi to potupné) a tak sa ma na poslednú otázku spýtala minimálne 3x možno aj štyrikrát. Nebola to pozícia spojená s manuálnou prácou a nebola to pozícia kuchárky. Bola to intelektuálna práca, takže s pracovnou náplňou to nijako nesúviselo. Chcela by som vedieť či aj niekto iný sa stretol s niečím podobným a čo si o tomto myslíte.

Strana
z2
anonym_0ec7c8
Včera o 11:32

@anonym_autor skúšali asertivitu?Koľko si ešte necháš vŕtať do súkromia?Ale na takú pozíciu a firmu mi to je zvláštne.Stazovala by som sa

anonym_2d1688
Včera o 11:38

Uz mali asi predom vybraneho kandidata. Tak sa asi chceli na formalnych pohovoroch zabavit. Trapne. No co uz. Stava sa.

anonym_2d1688
Včera o 11:42

Ja som raz na jednom pohovore dostala otazku od personalistky: Ako by ste reagovali v situacii vazneho fuck up? (How would you react in the case of a serious fuck up?) Pre mna to bolo na pohovor dost vulgarne.

sara07
Včera o 11:45
@anonym_2d1688

Ja som raz na jednom pohovore dostala otazku od personalistky: Ako by ste reagovali v situacii vazneho fuck up? (How would you react in the case of a serious fuck up?) Pre mna to bolo na pohovor dost vulgarne.

@anonym_2d1688 zrejme maju niekde šéfa ktory sa nedá vyhodit a rád rieši takéto veci ... tak to zobrali "kratšou " cestou

anonym_0f63d5
Včera o 11:57

Ja som zažila dosť divných pohovorov ale jeden vedie.
Prvá otázka ako som prišla. Ja že autom a potom otázky aké je to auto,na ktorom poschodí bývam 🙃kam chodím na dovolenku a čo jedavam na raňajky. Skončilo to otázkou čo si myslím o samovražde. To som sa poďakovala a odišla. Práca bola ako vedúca oddelenia. Veľká známa firma. Doteraz nerozumiem o čom tej pani išlo.

windblue
Včera o 21:41

@anonym_autor ahoj, podľa mojich skúseností, sa ta na takéto veci ani nesmú pýtať. Nvm dopodrobna ako presne je to tu na slovensku, ale napr v CR je to vyložene zakázané, sú to osobne otázky, ktoré nesúvisia s pracou a tvoje súkromie nie je vec zamestnavatela, vratane politickeho presvedcenia, nabozenstva, orientacie a podobne. Preto asi aj ten personalista ako si písala predtým sa tak divne pozeral, čo ta jedna osoba zo seba tlaci. Ine to je trochu s dochadzanim do prace, vekom deti a pod, kde to s pracou suvisi- zamestnavatel porebuje vedieť ako veľmi je potenciálny zamestnanec flexibilný alebo ako mu vie nastavit smeny. Jedine dve veci co ma u tvojho pripadu napadá je, že ten clovek chcel bud niekoho podrazit alebo to bol ,,pán psycholog" bez skúseností.

Strana
z2