Neobvyklé otázky na pracovnom pohovore
Bola som na pracovnom pohovore a stretla som sa s dosť zvláštnym prístupom a aj s dosť zvláštnymi otázkami. Na pohovore boli 4 ľudia: vedúca oddelenia personalista a nejaký ďalší dvaja ľudia. Najprv to začalo s otázkou, že či bývam v rodinnom dome, alebo v bytovke. Potom sa ma začala pani (jedna z tých 4 ľudí) vypytovať či rada odpratávam sneh. Koľko členov je v mojej domácnosti. Dostali sme sa k tomu, že mi zomrela mama a ona sa pýtala na dátum jej úmrtia. Pýtala sa ma či rada varím a na úhrn mojich domácich prác... Hrozné, nechcela som jej na poslednú otázku odpovedať (mala som toho všetkého už dosť a prišlo mi to potupné) a tak sa ma na poslednú otázku spýtala minimálne 3x možno aj štyrikrát. Nebola to pozícia spojená s manuálnou prácou a nebola to pozícia kuchárky. Bola to intelektuálna práca, takže s pracovnou náplňou to nijako nesúviselo. Chcela by som vedieť či aj niekto iný sa stretol s niečím podobným a čo si o tomto myslíte.
Uz mali asi predom vybraneho kandidata. Tak sa asi chceli na formalnych pohovoroch zabavit. Trapne. No co uz. Stava sa.
Ja som raz na jednom pohovore dostala otazku od personalistky: Ako by ste reagovali v situacii vazneho fuck up? (How would you react in the case of a serious fuck up?) Pre mna to bolo na pohovor dost vulgarne.
Ja som raz na jednom pohovore dostala otazku od personalistky: Ako by ste reagovali v situacii vazneho fuck up? (How would you react in the case of a serious fuck up?) Pre mna to bolo na pohovor dost vulgarne.
@anonym_2d1688 zrejme maju niekde šéfa ktory sa nedá vyhodit a rád rieši takéto veci ... tak to zobrali "kratšou " cestou
Ja som zažila dosť divných pohovorov ale jeden vedie.
Prvá otázka ako som prišla. Ja že autom a potom otázky aké je to auto,na ktorom poschodí bývam 🙃kam chodím na dovolenku a čo jedavam na raňajky. Skončilo to otázkou čo si myslím o samovražde. To som sa poďakovala a odišla. Práca bola ako vedúca oddelenia. Veľká známa firma. Doteraz nerozumiem o čom tej pani išlo.
@anonym_autor ahoj, podľa mojich skúseností, sa ta na takéto veci ani nesmú pýtať. Nvm dopodrobna ako presne je to tu na slovensku, ale napr v CR je to vyložene zakázané, sú to osobne otázky, ktoré nesúvisia s pracou a tvoje súkromie nie je vec zamestnavatela, vratane politickeho presvedcenia, nabozenstva, orientacie a podobne. Preto asi aj ten personalista ako si písala predtým sa tak divne pozeral, čo ta jedna osoba zo seba tlaci. Ine to je trochu s dochadzanim do prace, vekom deti a pod, kde to s pracou suvisi- zamestnavatel porebuje vedieť ako veľmi je potenciálny zamestnanec flexibilný alebo ako mu vie nastavit smeny. Jedine dve veci co ma u tvojho pripadu napadá je, že ten clovek chcel bud niekoho podrazit alebo to bol ,,pán psycholog" bez skúseností.

@anonym_autor skúšali asertivitu?Koľko si ešte necháš vŕtať do súkromia?Ale na takú pozíciu a firmu mi to je zvláštne.Stazovala by som sa