icon

Neviem, čo robiť: Práca vs. nová pracovná ponuka?

Včera o 21:12

Ahojte, chcela by som poradiť. Pracujem v korporatnej firme 15rokov. Praca ma baví, mame perfektný kolektív aj vsetko ostatne. To co mi vadi je príjem - nerovnováha v ňom. Všetci novoprijati uchádzači maju rovnakú nastupnu mzdu ako ja po dlhoročných skúsenostiach, ba dokonca ich aj zaucam. Príde mi to nefer. Túto záležitosť som riesila aj s vedením ale neúspešne. Preto som sa rozhodla najst ai inu pracu. Po 2 úspešných pohovoroch som dostala pracovnú ponuku -o 500e vyššiu mzdu ako mam teraz. Veľmi som sa tešila, avšak zrazu na mna prisla fáza, ze ci nespravím chybu, čo ked si nebudem rozumieť v novom kolektíve, či mi nebude radsej lepsie ostat tam kde som....neviem co robit, zradza ma uz vlastný rozum pri rozhodovaní. Co by ste urobili vy?

biba_18
Včera o 21:19

už si sa rozhodla... a keď nevyskúšaš neuvidíš ... určite ti na starom mieste lepšie nebude. budeš mať stále tú neprávosť pred očami ...

anonym_26c14e
Včera o 21:19

@anonym_autor nie je to nefer. Je uplne normalne, ze novi zamestnanci maju rovnake platy ako ty, pretoze su prijimani teraz, nie pred 15 rokmi. Tvoja chyba je, ze si 15 rokov v jednej firme. Keby si striedala pracu napr kazde tri roky, tak dnes si na tom financne ovela ovela lepsie. Proste najvacsia blbost je ostat v jednej firme tak vela rokov. Ak uz ide teda o peniaze.

anonym_a68be8
Včera o 21:22

Nemáš nič za zaucanie? Novoprijatí majú rovnaku mzdu ako Ty? Treba ísť preč. Evidentne si Tá nevážia.
Ja mam za štazistov príplatok, veľmi slušnú sumu. Veď robím svoje a este vediem aj ich. To je kopec prace, mam zodpovednosť, a to nie je v poriadku, aby som to nemala zaplatené

autor
Včera o 21:26

Nemám nic za zaucanie, nemáme variabilnu zložku ani osobný príplatok. Za zvýšenie bojujem uz asi 3 roky a stale počúvam len ze sa neda. A nabuduce ti zdvihneme, a každé "nabuduce" vzdy padne

autor
Včera o 21:28

Keď ja mam strach, ze v novej praci budem prvá na odstrel, v prípade ze by sa prepustalo. A kedze mam deti a hypotéku na krku, nemozem si dovoliť byt bez prace

anonym_a68be8
Včera o 21:28
@anonym_autor

Nemám nic za zaucanie, nemáme variabilnu zložku ani osobný príplatok. Za zvýšenie bojujem uz asi 3 roky a stale počúvam len ze sa neda. A nabuduce ti zdvihneme, a každé "nabuduce" vzdy padne

@anonym_autor a ty načo čakáš? Na potlesk? Veď keď sa naberajú noví zamestnanci tak firma musí mat peniaze, to je základná logika.
Proste tá majú v paži

euka210
Včera o 21:29

@anonym_autor stale tam bude ale... kazdy ma ine priority a podla toho sa riadi...niekto chce vela penazi, niekto dobry kolektiv, pracu ktora ho bavi atd...asi malokto ma stastie na idealnu pracu. Vadi Ti prijem? Tak chod inde. Ked nemas problem najst pracu, tak co riesis?

marianarem
Včera o 21:32

@anonym_autor Ako dlho ti trvalo najst novu pracu? Ak to bolo rychle a je o tvoje zrucnosti na trhu zaujem, tak si mozes dovolit ist aj trochu do neistoty.

anonym_a68be8
Včera o 21:34

Vieš, to že prídeš posledná do kolektívu neznamená úplne automaticky, že pri prepúšťaní budeš prvá na odstrel
Veľa firiem má takéto nepísané pravidlo, to je pravda, ale veľa firiem má iné parametre, napr rozbehnuté projekty, potenciál zamestnanca, zručnosti, …..

Akú perspektívu vidíš tu? Plat máš rovnaký , za zaucanie nemáš nič, 3 roky ti nedvihli nič, tak aká perspektíva tohto miesta?

sissy27
Včera o 21:45

@anonym_autor no a planujes tam za rovnaky plat kysnut do dochodku? Hlavne ked ti vadi vyska tvojho prijmu. Ako vidis, inde si este nic neukazala a uz ti nukaju o 500€ viac ako mas vo firme, kde si hadam za tie roky nieco urobila.

anonym_528f26
Včera o 22:17
@anonym_autor

Keď ja mam strach, ze v novej praci budem prvá na odstrel, v prípade ze by sa prepustalo. A kedze mam deti a hypotéku na krku, nemozem si dovoliť byt bez prace

@anonym_autor rozumiem ti, mas stabilitu,ale z nas v korporate zdvihli plat az vtedy,ked bola vedeniu na stol podana vypoved.Ja pracujem v jednej firme 3 roky za ten isty plat-nizky v dnesnej drahej dobe (cca 1000 eur netto)a uz sa obzeram po inej praci, ako sa vedenie vseobecne vyjadrilo, ze platy sa zvysovat nebudu.Ja som ale toho nazoru,radsej dobru pracu za nizsi plat ako stresy a zle vedenie za vyssi plat.Ja mam aj o nicom sefstvo,cize ja mam viac negativov v praci

anonym_fd19b3
Dnes o 02:30

Ked sa bojis urobit krok do neznama,nikdy sa nepohnes nikde dalej.Risk je zisk,mas vela skusenosti tak ich vyuzi vo svoj prospech,predaj ich.
Tiez som bola nespokojna s platom 850eur v minulej praci,hoci som ju mala rada.Ale isla som si za svojim cielom,po 20r sa mi to konecne podarilo a dnes som aj s pracou nadpriemerne spokojna a hlavne aj s platom 2000eur v cistom.Takze len sa netreba bat ale s hlavou hore treba vykrocit s tou pravou nohou do neznama a nebat sa.

anonym_774dd4
Dnes o 03:44

@anonym_autor vyjednavala by som s vedenim, ak dolozia 400_500e ako mi ponukaju inde, ostanem, ak nie, podavam vypoved.

martinmmartin
Dnes o 04:11
@anonym_774dd4

@anonym_autor vyjednavala by som s vedenim, ak dolozia 400_500e ako mi ponukaju inde, ostanem, ak nie, podavam vypoved.

@anonym_774dd4 Vsak to jej momentalne vedenie vie ze ked jej povedia nie tak da chvilu pokoj a zivot ide dalej. Preco by na nu mali vyhadzovat extra prachy ked nemusia??

stormie
Dnes o 06:05
@anonym_a68be8

Nemáš nič za zaucanie? Novoprijatí majú rovnaku mzdu ako Ty? Treba ísť preč. Evidentne si Tá nevážia.
Ja mam za štazistov príplatok, veľmi slušnú sumu. Veď robím svoje a este vediem aj ich. To je kopec prace, mam zodpovednosť, a to nie je v poriadku, aby som to nemala zaplatené

@anonym_a68be8 v korporatoch je uplne bezne ak si zaucas noveho kolegu nemas ziaden priplatok, neviem o tom ze by to tak bolo napr v sukromnych firmach a vlastne nepoznam nikoho kto by mal taky priplatok (ludia z mojho okolia robi v roznych odvetiach)

anonym_a68be8
Dnes o 06:47
@stormie

@anonym_a68be8 v korporatoch je uplne bezne ak si zaucas noveho kolegu nemas ziaden priplatok, neviem o tom ze by to tak bolo napr v sukromnych firmach a vlastne nepoznam nikoho kto by mal taky priplatok (ludia z mojho okolia robi v roznych odvetiach)

@stormie ja nepracujem v korporate, našťastie

maranta_leuconeura
Dnes o 06:48

@anonym_autor tvoji sefovia vedia, ze si nepriebojna a nechas si skakat po hlave, preto ti plat nezdvihnu. Prepac, ale preco by mali? Iba kvoli tomu, ze je to spravodlive? Ved pre nich si zlata bana, spravis viac prace a lepsie ako juniori za rovnaky plat a ani neremcas 🤷🏻‍♀️ Alebo je este druha moznost, ze tvoja pozicia nie je nic extra odborne a junior ta za pol roka dobehne a vie robit rovnako dobre ako ty.

zelenykvet
Dnes o 08:55

@anonym_autor nevahaj. Gratulujem k novej praci, ber to. Budes v novom prostedi, aktivujes si mozog ucenim sa novym postupom. Financny rozdiel je markantny, aspon z mojho pohladu. Po tolkych rokoch v jednej firme je najvysi cas zdvihnut kotvy. Drzim palce, ver si!

elizabeta56
Dnes o 10:01

Ja by som vzala novú prácu. Treba byť otvorený možnostiam. Ak nič nezmeníš, budeš stagnovať a aj tak nebudeš spokojná.

autor
Dnes o 10:11
@maranta_leuconeura

@anonym_autor tvoji sefovia vedia, ze si nepriebojna a nechas si skakat po hlave, preto ti plat nezdvihnu. Prepac, ale preco by mali? Iba kvoli tomu, ze je to spravodlive? Ved pre nich si zlata bana, spravis viac prace a lepsie ako juniori za rovnaky plat a ani neremcas 🤷🏻‍♀️ Alebo je este druha moznost, ze tvoja pozicia nie je nic extra odborne a junior ta za pol roka dobehne a vie robit rovnako dobre ako ty.

@maranta_leuconeura praveze je moja pozicia dost odborná a časť mojej agendy viem robit iba ja. Preto som nemilo prekvapená ze somnou takto zametaju....

bomba36
Dnes o 10:11

@anonym_autor je pochopiteľné, že po toľkých rokoch máš z toho strach a rozmýšľaš ci robíš dobre. Ale pre niečo si tú novú prácu hľadala, už len to je signál toho ze v pôvodnej nie si spokojná a potrebuješ zmenu. Ja som tiež váhala, aj keď som novú prácu hľadala rok. Nakoniec som tú výpoveď dala a bolo to najlepšie rozhodnutie. U nás je stále zakorenené to, že veď výdrž, a co si myslíš, že ti inde bude lepšie, bud rada ze máš aspoň niečo a bla bla bla. Takým štýlom sa nikto neposunie, ak toto bude dokola počúvať. Máš to ako keď odídeš z nevyhovujúceho vzťahu, prečo trpieť, keď netreba. V korporáte si iba číslo, keď odídeš, do týždňa na teba zabudnú. V tom novom možno budeš číslo tiež, ale za lepšie prachy.

anonym_8adcb4
Dnes o 11:37

Zober novu pracu a tych 300-400 v cistom navyse odkladaj, zite, akoby si mala stary plat. Ak to takto par mesiacov potiahnes, budes mat 1000ku usporenu a to slusny vankus, neviem, ako si na to s usporami teraz, znies, ze ich az tak vela nemas. Urcite budu s tebou robit pohovor vystupny, tam mozes povedat, ze praca ta naplnala, aj kolektiv, ale financne aj osobne sa chces posunut. Aby si si nezabuchla dvere. Mozno sme aj kolegyne, tiez nikomu u nas 3 roky nezvysili plat v korporate. Ako, nezarabam zle a ta flexibilita je na nezaplatenie, ale uz tiez mam pocit na zmenu.

sashabb
Dnes o 11:48

Podaj výpoveď. Možno motyka vystrelí a ponúknu ti zvýšenie platu.

marca12
Dnes o 11:54
@anonym_autor

@maranta_leuconeura praveze je moja pozicia dost odborná a časť mojej agendy viem robit iba ja. Preto som nemilo prekvapená ze somnou takto zametaju....

@anonym_autor Uz si im povedala,ze odchadzas? Mne v predoslom zamestnani vzdy odmietli zvysit plat a zvysili mi ho az ked som podavala vypoved.

anonym_26c14e
Dnes o 13:45
@anonym_autor

@anonym_autor preco by si si nemohla dovolit byt bez prace. To co su za blbosti. Ved urad prace ta na pol roka dost kvalitne financne zabezpeci. Boze, nechapem, ked su ludia takyto priposrati