Ocení niekto moje pracovné skúsenosti po štyridsiatke?
Vážené dámy, rada by som sa s vami poradila ohľadom situácie, ktorá ma v posledných týždňoch veľmi trápi. Mám 46 rokov a po dlhšej dobe (vzhľadom na opatrovanie ťažko chorého rodiča, ktoré trvalo takmer 4 roky) sa pokúšam vrátiť na pracovný trh v oblasti personalistiky. Mám vysokoškolské vzdelanie aj prax, avšak narážam na neviditeľnú stenu. Absolvovala som už osem pohovorov, kde som sa stretla s veľmi mladými personalistkami, ktoré mi dávali pocítiť, že môj vek je prekážkou v ich "dynamickom kolektíve". Ponúkaný plat je často na úrovni absolventa, čo si pri súčasnej hypotéke a nákladoch na dospievajúce deti nemôžem dovoliť. Cítim sa v hroznej pasci. Mám reálne zvažovať rekvalifikáciu na úplne inú oblasť, napríklad v zdravotníctve, kde je pracovníkov nedostatok, alebo mám naďalej veriť, že moje skúsenosti niekto po štyridsiatke ocení? Budem vďačná za akýkoľvek triezvy pohľad, najmä od žien v podobnom veku, ktoré si tým prešli.
A doteraz ti kto pomáhal so životnými nákladmi? Lebo opatrovateľský je nižší ako spomínaný nizsi plat... Podľa mňa není problém vo veku ale v 4 ročnej medzere, to je dosť dlho

@anonym_autor ak ovládaš cudzí jazyk na aktívnej úrovni, poobzeraj sa na pracovných trhoch v zahraničí. Veľmi často sa dá aj na 100 perc. home office. Plat je na uplne inej úrovni a aj pracovne prostredie. Ja mam takto job. Robím z domu pre nemeckú firmu. Existujú aj agentúry, ktoré ti takto vedia nájsť miesto. Ale nie svk agentúry. Skus, uvidis