icon

Ovlplyvňujú šedivé vlasy úspech na pohovore?

adka89bb
Dnes o 01:20

Ahojte maminky, čo si myslíte o tomto: Je to už pár rokov čo mám zdravotné problémi, veľa PN, ukončenie zamestnania. Momentálne už rok na hmotnej núdzi. Neviem si nájsť prácu, lebo po zdravotnej stránke stále problémi a teda nemôžem robiť hocičo,len niečo jednoduchšie. A keď vyseparujem ponuky kde je potrebný jazyk, vodičak alebo vš či invalidný, tak toho ostáva fakt malo.
K veci, keď z toho mála sa sem tam podarí ísť na vyberko ci pohovor - myslíte že dôvodom neprijatia môžu byť aj moje šedivé vlasy?
Totiž-už od čias PN ak aj bol dáky peniažtok tak išiel na dcérku. A neviem ci zo starosti všetky nové vlasy sú šedivé. Mam aj hniezda šedivé. Ak som to nafarbila za 2tyzdne už to bola hrôza. Rozhodla som sa nefarbit. Už sú to 2r,takze to vyzerá hrozne. Mne to nevadí ale ľudia zazerajú. Raz keď budem mať prácu tak by som si to chcela poriesit u kadernícky ale mam pocit ci aj moje vlasy niesu dôvod prečo ma neprijímajú, keď sa rozhodujú komu miesto dajú.
Myslíte že sa mám nafarbiť aby som vyzerala "sympatickejsie" na pohovoroch?

anonym_663db3
Dnes o 01:45

No, v práci akejkoľvek potrebuješ vedieť jazyk a pravopis. Vodičák a VŠ ti šancu na získanie práce samozrejme zvyšujú. A k šedivým vlasom asi toľko. Ak si upravená, decentne nalíčená, slušne oblečená a máš kultivovaný prejav, nejaké sivé vlasy nebudú najväčším problémom. Ale ak tých nedostakov je viac, aj nezafarbené vlasy sú klincom do rakvy.

ljmmm
Dnes o 02:58

dufam a chcem verit, ze vlasy na pohovore nikoho nezaujimaju. Mne osobne zena so sivymi vlasmi nepride pekna. farba stoji styri eura o cene to nie je. Ak mas taketo presvedcenie tak sa ho drz a nefarbi

anonym_cf309d
Dnes o 03:32
@anonym_663db3

No, v práci akejkoľvek potrebuješ vedieť jazyk a pravopis. Vodičák a VŠ ti šancu na získanie práce samozrejme zvyšujú. A k šedivým vlasom asi toľko. Ak si upravená, decentne nalíčená, slušne oblečená a máš kultivovaný prejav, nejaké sivé vlasy nebudú najväčším problémom. Ale ak tých nedostakov je viac, aj nezafarbené vlasy sú klincom do rakvy.

@anonym_663db3
Zafarbi uplne na sedivo ale daj si dobry strih

anonym_9405d0
Dnes o 03:35

No, staci ak po tebe citame text. Podla mna bude skor problem v tom, ze neovladas ani zaklady gramatiky.

svetlonos
Dnes o 04:53

@adka89bb
Ty máš okrem vlasov ak pár iných problémov. Chýba ti sebavedomie a tak pôsobia aj na pohovoroch. Možno sa aj nevyjadrujem podľa ich potreby.
Tie vlasy pories hneď a u kaderníčky, doma z toho nikdy pekný výsledok nebudeš mať, len to zhoršia ešte. Potom keď ti to urobí profil, budeš sa cítiť omnoho lepšie a budeš aj inak pôsobiť, na seba i na druhých. Reálne ti tie šediny vadia, i keď tu píšeš že nie.
Moja mama nevie jazyk, nemá vs a vodičák síce má ale reálne ho nepotrebuje pre prácu a maska si robotu. No musí makať dosť ťažko. Majú tam aké aj jednoduchšie práce.
U teba to môžu byť aj medzery v životopise. Pokiaľ spomenies časté pn a malé dieťa, je to kombo na odpis.
Neviem ako teraz ale kedysi na Up bol taký jednodňový kurz ako sa pripraviť na pohovor a nástup do práce po dlhšej dobe. Opýtaj sa, či je táto možnosť ešte. Tam ti poradia dobre. Inak skús vyhľadať niekoho, kouča trebárs, kto sa tým zaoberať. Nemusíš za to platiť hory doly. Pozri na YouTube.
Ty si zúfalá keďže si na Tom finančné zle, túžiš veľmi po práci a si si vedomá svojich nemalých obmedzení. To presne aj vyžarujes na Tom pohovore.
Viem že to máš veľmi náročné ♥️.
Skús zmeniť na to celé pohľad. Prešla si si rôznymi skúškami, tie tá síce poznačili ake možno ťa to v niečom posilnilo alebo ti dodalo na pokore. Si fajn človek a tie vizuálne "nedostatky" sa dajú prekryť.
Držím ti palce nech dostaneš pomoc ako nájsť vhodnú prácu a veľa zdravia ti prajem 🙂.

svetlonos
Dnes o 04:55
@anonym_9405d0

No, staci ak po tebe citame text. Podla mna bude skor problem v tom, ze neovladas ani zaklady gramatiky.

@anonym_9405d0
Myslíš, že na pohovore píšu hneď diktát ak myslíš na gramatiku? Veď ona nechodí na pohovory na pozície asistentky riaditeľa 😉 Sebareflexiu má.

ivicatolic
Dnes o 05:40
@anonym_9405d0

@anonym_9405d0 mne stačí prečítať tvoj text, vidím 13 chýb....😭😭😭👉👉👉

marsmykkok
Dnes o 05:44

@adka89bb Prvý dojem robí okrem skúseností, rozprávania, chovania aj vzhľad. Nemusíš vyzerať ako barbie, ale ani ako strašidlo do maku... Vlasy sú koruna krásy ako vravíš, ak máš málo financií netreba najvychytenejší salón v meste kde necháš 200 eur, stačí nejaká kaderníčka čo robí doma a urobí ťa za 30 eur-farba plus strih.

veselo_neveselo
Dnes o 05:49

@adka89bb popravde nemyslim, ze by to bolo sedivymi vlasmi, ak ich mas inak ciste a upravene. Najprv by som dala len ostrihat, ak si dlho nebola. Nefarbi ich, ak mas problem s peniazmi je to zbytocne, na udrzbu farbenych sedin musis mat pravidelne peniaze, inak to vyzera este horsie ako mat vlastne sedive.

Skor ta znevyhodnuje kombinacia chorob a male dieta. Preco nemas vodicak? Ak je taka praca, ktoru by si inak zvladla ale diskvalifikuje ta vodicak, tak si ho sprav.

anonym_6ae651
Dnes o 05:53

Myslim, ze to moze byt jeden z faktorov, ak to posobi neupravene, zanedbane. Na tvojom mieste investujem raz, necham sa zafarbit uplne cela na sedivo, dam si vytvorit nejaky chic moderny strih. Je to investicia, ale nevudes musiet viac riesit odrasty a len sa dat obcas podstrihnut. Kebyze mi pride zena so sedivymi odrastami na pohovor a mala by mat pracu, kde by jednala s ludmi, tak tiez by to zavazilo. Nie zeby som ju len kvoli tomu neprijala, ale to, ako posobi na ludi, je jeden z faktorov. Ak zanedbane, tak by som zvazovala.

anonym_f841d9
Dnes o 06:01
@svetlonos

@anonym_9405d0
Myslíš, že na pohovore píšu hneď diktát ak myslíš na gramatiku? Veď ona nechodí na pohovory na pozície asistentky riaditeľa 😉 Sebareflexiu má.

@svetlonos Stačí jej vyjadrovanie. Keď použije v rozhovore slovo peniažtok a podobné, každý vie, ze to je primitívna sedlaňa. A pridaj k tomu neupravené, šedivé vlasy... Toto vo firme proste nechceš.

sidicek
Dnes o 06:57

A o ake prace sa uchadzas? To je podla mna najdolezitejsie , aby sme posudili, ci sedive neupravene vlasy mozu mat vplyv na prijatie.

emjee
Dnes o 07:03

Nefarbene alebo sive vlasy nie su problem, neupravene ano. Dava to signal, ze nedbas o seba a tympadom budes mat pravdepodobne aj laxny pristup k praci. Ale u teba zavazi viac to, ze nemas co ponuknut - mas diery v zivotopise, neovladas jazyky (ani ten rodny), nesoferujes, ... Co vlastne ponukas?

svetlonos
Dnes o 07:08
@anonym_f841d9

@svetlonos Stačí jej vyjadrovanie. Keď použije v rozhovore slovo peniažtok a podobné, každý vie, ze to je primitívna sedlaňa. A pridaj k tomu neupravené, šedivé vlasy... Toto vo firme proste nechceš.

@anonym_f841d9
Nie je to síce bežné vyjadrovanie ale radšej takto ako niekto agresívny. Vo fabrikách je napríklad pozícia kontrolórka, väčšinou sedáva práca, nie veľmi zložitá a prizerajú aj na pomalšie tempo - tolerujú to. Tam nemusí hviezdiť rétoricky. Moja mama robila roky náročnú prácu, jednak s právnikmi a súkromné občas tiež povie - ten peniazom najviac veľmi poteší 🙂. A teda vyjadrovať sa vie dosť dobre. Ono tu pani asi inak rozpráva na pohovore ako tu na fóre. No keď sa napríklad ja pozriem do zrkadla po týždni prebdených noci, tiež mám sebavedomie v kybli a úst vtedy na pohovor, no zbohom!

zabka79
Dnes o 07:11

@adka89bb vlasy oblecenie make up, ano treba dat to najlepsie zo seba

anonym_432642
Dnes o 07:14

No slabe cv, vela obmedzeni a neupraveny vzhlad je posledny klinec ... Kazdy sa snazi urobit na pohovore co najlepsi dojem. Rozhoduju malickosti pri vybere z viac kandidatov.

anonym_99d77f
Dnes o 08:03

@adka89bb nevieme v akom si veku a nevieme o ake pozicie sa uchadzas. Ako fotka hore je sediva 70nicka, snad az takto staro nevyzeras😬

anonym_91e4c4
Dnes o 08:29
@veselo_neveselo

@adka89bb popravde nemyslim, ze by to bolo sedivymi vlasmi, ak ich mas inak ciste a upravene. Najprv by som dala len ostrihat, ak si dlho nebola. Nefarbi ich, ak mas problem s peniazmi je to zbytocne, na udrzbu farbenych sedin musis mat pravidelne peniaze, inak to vyzera este horsie ako mat vlastne sedive.

Skor ta znevyhodnuje kombinacia chorob a male dieta. Preco nemas vodicak? Ak je taka praca, ktoru by si inak zvladla ale diskvalifikuje ta vodicak, tak si ho sprav.

@veselo_neveselo pobera hmotnu nudzu, kde ona ma peniaze na vodicak? 🫣

anonym_9f11f5
Dnes o 08:32

Farba na vlasy stojí 5 eur, takže kúpim, nafarbim a vyzerám ako človek, šedivé vlasy sa nehodia absolútne nikomu, jedine paniam od 80 a vyššie

anonym_859bfc
Dnes o 08:48

Pri pohovore vo veku takmer 50 rokov som nebola nalíčená, nemala som lakované alebo gélové nechty,vlasy nič extra, len jednoduchý krátky zostrih, ale čerstvo umyté.Oblecenie nič extra jednoduché klasické nohavice a blúzka.Na pohovor nás pozvali 7 ľudí.Dostala som tú prácu.Clovek nemusí vyzerať ako z katalógu, stačí ak je upravený a čistý.

ggabika009
Dnes o 09:04
@svetlonos

@adka89bb
Ty máš okrem vlasov ak pár iných problémov. Chýba ti sebavedomie a tak pôsobia aj na pohovoroch. Možno sa aj nevyjadrujem podľa ich potreby.
Tie vlasy pories hneď a u kaderníčky, doma z toho nikdy pekný výsledok nebudeš mať, len to zhoršia ešte. Potom keď ti to urobí profil, budeš sa cítiť omnoho lepšie a budeš aj inak pôsobiť, na seba i na druhých. Reálne ti tie šediny vadia, i keď tu píšeš že nie.
Moja mama nevie jazyk, nemá vs a vodičák síce má ale reálne ho nepotrebuje pre prácu a maska si robotu. No musí makať dosť ťažko. Majú tam aké aj jednoduchšie práce.
U teba to môžu byť aj medzery v životopise. Pokiaľ spomenies časté pn a malé dieťa, je to kombo na odpis.
Neviem ako teraz ale kedysi na Up bol taký jednodňový kurz ako sa pripraviť na pohovor a nástup do práce po dlhšej dobe. Opýtaj sa, či je táto možnosť ešte. Tam ti poradia dobre. Inak skús vyhľadať niekoho, kouča trebárs, kto sa tým zaoberať. Nemusíš za to platiť hory doly. Pozri na YouTube.
Ty si zúfalá keďže si na Tom finančné zle, túžiš veľmi po práci a si si vedomá svojich nemalých obmedzení. To presne aj vyžarujes na Tom pohovore.
Viem že to máš veľmi náročné ♥️.
Skús zmeniť na to celé pohľad. Prešla si si rôznymi skúškami, tie tá síce poznačili ake možno ťa to v niečom posilnilo alebo ti dodalo na pokore. Si fajn človek a tie vizuálne "nedostatky" sa dajú prekryť.
Držím ti palce nech dostaneš pomoc ako nájsť vhodnú prácu a veľa zdravia ti prajem 🙂.

@svetlonos pekne si to zhrnula ❤️