Pracujete ako sanitárka v nemocnici?
Zdravím, nájde sa tu prosím sanitárka, ktorá pracuje v nemocnici ,potrebovala by som informácie o danej práci ďakujem pekne.
sanitárka očné oddelenie dezinfekcia plôch, starostlivosť o prádlo, doplnanie spotrebného materiálu, starostlivosť o pacienta - kŕmenie , prebalovanie , polohovanie , doprovod na vyšetrenia , asistencia pri vyšetreniach /držanie hlavy napr..../ , zanášanie odberov , sterilky , dozinfekcia plôch , starostlivosť o postel prezliekanie dezinfekcia , používanie germicídnych žiaričov , a mnoho ďalšieho
@anonym_e6e065 zaujíma ma to lebo teraz robím v dome dôchodcov a tam je to velmi náročné iné sa nerobí len prebaluje robíme im poskokov krmiť,prebaliť 100x mam taký pocit ,zdvýhať,sprchovať atď.tak sa informujem 😎
hlavne zaleží od oddelenia a miesta nemocnice , také interné alebo ODCH bude isto ťažšie ako detské oddelenie
Syn robí sanitára na ARE...polohuje pacientov, prebaľuje, pomáha pri kúpeli na lôžku....doprovod na vyšetrenia, ale tu nejde nikdy sám..chodíme s doktorom, sestra a sanitár... rieši kyslíkové fľaše, prístrojovú techniku....u nás nekŕmi..ale podáva stravu sestre , varí čaje, zanáša biologický materiál, vylieva moče.... stará sa o dezinfekciu postelí, plôch....chodí pre krvné konzervy...asistuje lekárovi pri výkonoch, nosí sono, EKG..a veľa ďalšieho
@anonym_e6e065 zaujíma ma to lebo teraz robím v dome dôchodcov a tam je to velmi náročné iné sa nerobí len prebaluje robíme im poskokov krmiť,prebaliť 100x mam taký pocit ,zdvýhať,sprchovať atď.tak sa informujem 😎
@sunchine naša známa bola v domove dôchodcov a presne to popísala, že robia sanitari. No ona bola klientom. Vravela, že sú šikovné a ochotne kocky, čo sú tam.
@sunchine tak v domove dôchodcov je taká práca..hlavne teda ošetrovateľská 🤷
@sunchine naša známa bola v domove dôchodcov a presne to popísala, že robia sanitari. No ona bola klientom. Vravela, že sú šikovné a ochotne kocky, čo sú tam.
@anonym_22e4fd moja babenka teda mala šťastie na dve riadne s*ine....vypili jej vodu čo sme jej doniesli, napustili čistú vodu a dali čo najďalej od nej...pritom ona bola od tej vody závislá...vraveli jej, že nech drží hubu , keď ju pýtala ...a veľa ďalšieho 🥺....ale keď som doniesla zákusky, keď mala babka narodeniny, boli v tej krabici ako prvé....smutné, že s týmito bezbrannými ľuďmi robia aj také hyeny.... našťastie to nemusela znášať dlhšie ako mesiac.... smrť ju vykúpila🥺....
Uz ti tu napisali pekne vlastne dopodrobna, co obnasa praca sanitara. To prebalovanie a polohovanie (cize za mna fyzicky dost narocna zlozka tejto prace) uz potom samozrejme zavisi od toho, kde budes pracovat, na akom oddeleni. Lebo je rozdiel interne/geriatria/ODCH/OAIM/neurologia a rozdiel orl/ocne… Drzim palce. Praca pekna, zasluzna, ale narocna a nedocenena.
Interné odd.:práca sanitárky od 6.00 do 14.00.Ranná toaleta (kúpanie na lôzku,úprava postele,prevliecť pradlo podla potreby),potom starostlivosť o pradlo (spocitať pripraviť do práčovne),umyt,dezinfikovať pomocky ktore boli pouzite na toaletu.Rozdať ranajky,nakrmiť ležiacich.Pripraviť ich na vizitu,umyt nocné stoliky,upraviť postele.Po vizite odviezť pacientov na vyšetrenia (na voziku,s posťelou ),behať s biologickým materialom do labákov,keď je transfuzia utekat pre krv,zaniesť veci do sterilky...Pomoct prepustenym pacientom sa pobaliť,odniest ich (vozikom) do sanitky,dezinfikovať a prevliekať postele.Prebalovanie,polohovanie,pitný režim.Rozdať obedy,krmenie,prebalovanie,močové sacky vypúšťať zapisovať množstvo mocu.Odobrat vzorku stolice.Keď je úmrtie tak starostlivost o zosnuleho (pripraviť telo,pobalit veci..)...Boli tam aj 2 chlapi sanitari.Ale aj tak sa to nestíhalo. 90% pacientov je imobilných.A ano-aj zena sanitárka velakrát sama tlači pacienta s postelou na vysetrenie,sama prebaluje,polohuje.Sestricky pomahali pri rannej toalete a uz potom robili svoju prácu (prijem,odbery,lieky,infuzie strašne vela papierovačiek).Neni to lahká práca.

sanitárka očné oddelenie dezinfekcia plôch, starostlivosť o prádlo, doplnanie spotrebného materiálu, starostlivosť o pacienta - kŕmenie , prebalovanie , polohovanie , doprovod na vyšetrenia , asistencia pri vyšetreniach /držanie hlavy napr..../ , zanášanie odberov , sterilky , dozinfekcia plôch , starostlivosť o postel prezliekanie dezinfekcia , používanie germicídnych žiaričov , a mnoho ďalšieho