Pracujete ako sanitárka v nemocnici?
Zdravím, nájde sa tu prosím sanitárka, ktorá pracuje v nemocnici ,potrebovala by som informácie o danej práci ďakujem pekne.
sanitárka očné oddelenie dezinfekcia plôch, starostlivosť o prádlo, doplnanie spotrebného materiálu, starostlivosť o pacienta - kŕmenie , prebalovanie , polohovanie , doprovod na vyšetrenia , asistencia pri vyšetreniach /držanie hlavy napr..../ , zanášanie odberov , sterilky , dozinfekcia plôch , starostlivosť o postel prezliekanie dezinfekcia , používanie germicídnych žiaričov , a mnoho ďalšieho
@anonym_e6e065 zaujíma ma to lebo teraz robím v dome dôchodcov a tam je to velmi náročné iné sa nerobí len prebaluje robíme im poskokov krmiť,prebaliť 100x mam taký pocit ,zdvýhať,sprchovať atď.tak sa informujem 😎
hlavne zaleží od oddelenia a miesta nemocnice , také interné alebo ODCH bude isto ťažšie ako detské oddelenie
Syn robí sanitára na ARE...polohuje pacientov, prebaľuje, pomáha pri kúpeli na lôžku....doprovod na vyšetrenia, ale tu nejde nikdy sám..chodíme s doktorom, sestra a sanitár... rieši kyslíkové fľaše, prístrojovú techniku....u nás nekŕmi..ale podáva stravu sestre , varí čaje, zanáša biologický materiál, vylieva moče.... stará sa o dezinfekciu postelí, plôch....chodí pre krvné konzervy...asistuje lekárovi pri výkonoch, nosí sono, EKG..a veľa ďalšieho
@anonym_e6e065 zaujíma ma to lebo teraz robím v dome dôchodcov a tam je to velmi náročné iné sa nerobí len prebaluje robíme im poskokov krmiť,prebaliť 100x mam taký pocit ,zdvýhať,sprchovať atď.tak sa informujem 😎
@sunchine naša známa bola v domove dôchodcov a presne to popísala, že robia sanitari. No ona bola klientom. Vravela, že sú šikovné a ochotne kocky, čo sú tam.
@sunchine tak v domove dôchodcov je taká práca..hlavne teda ošetrovateľská 🤷
@sunchine naša známa bola v domove dôchodcov a presne to popísala, že robia sanitari. No ona bola klientom. Vravela, že sú šikovné a ochotne kocky, čo sú tam.
@anonym_22e4fd moja babenka teda mala šťastie na dve riadne s*ine....vypili jej vodu čo sme jej doniesli, napustili čistú vodu a dali čo najďalej od nej...pritom ona bola od tej vody závislá...vraveli jej, že nech drží hubu , keď ju pýtala ...a veľa ďalšieho 🥺....ale keď som doniesla zákusky, keď mala babka narodeniny, boli v tej krabici ako prvé....smutné, že s týmito bezbrannými ľuďmi robia aj také hyeny.... našťastie to nemusela znášať dlhšie ako mesiac.... smrť ju vykúpila🥺....
Uz ti tu napisali pekne vlastne dopodrobna, co obnasa praca sanitara. To prebalovanie a polohovanie (cize za mna fyzicky dost narocna zlozka tejto prace) uz potom samozrejme zavisi od toho, kde budes pracovat, na akom oddeleni. Lebo je rozdiel interne/geriatria/ODCH/OAIM/neurologia a rozdiel orl/ocne… Drzim palce. Praca pekna, zasluzna, ale narocna a nedocenena.
Interné odd.:práca sanitárky od 6.00 do 14.00.Ranná toaleta (kúpanie na lôzku,úprava postele,prevliecť pradlo podla potreby),potom starostlivosť o pradlo (spocitať pripraviť do práčovne),umyt,dezinfikovať pomocky ktore boli pouzite na toaletu.Rozdať ranajky,nakrmiť ležiacich.Pripraviť ich na vizitu,umyt nocné stoliky,upraviť postele.Po vizite odviezť pacientov na vyšetrenia (na voziku,s posťelou ),behať s biologickým materialom do labákov,keď je transfuzia utekat pre krv,zaniesť veci do sterilky...Pomoct prepustenym pacientom sa pobaliť,odniest ich (vozikom) do sanitky,dezinfikovať a prevliekať postele.Prebalovanie,polohovanie,pitný režim.Rozdať obedy,krmenie,prebalovanie,močové sacky vypúšťať zapisovať množstvo mocu.Odobrat vzorku stolice.Keď je úmrtie tak starostlivost o zosnuleho (pripraviť telo,pobalit veci..)...Boli tam aj 2 chlapi sanitari.Ale aj tak sa to nestíhalo. 90% pacientov je imobilných.A ano-aj zena sanitárka velakrát sama tlači pacienta s postelou na vysetrenie,sama prebaluje,polohuje.Sestricky pomahali pri rannej toalete a uz potom robili svoju prácu (prijem,odbery,lieky,infuzie strašne vela papierovačiek).Neni to lahká práca.
@sunchine ak sa považuješ za poskoka, tak asi nie si vhodna na tuto pracu. Myslis si, ze ti stari ludia skacu od radosti, ze si nevedia sami vykonať svoje základné potreby a su odkazani na inych? Ano, je to ťažké povolanie, vlastne poslanie, a ked takto zmyslas, fakt zmen kariéru

sanitárka očné oddelenie dezinfekcia plôch, starostlivosť o prádlo, doplnanie spotrebného materiálu, starostlivosť o pacienta - kŕmenie , prebalovanie , polohovanie , doprovod na vyšetrenia , asistencia pri vyšetreniach /držanie hlavy napr..../ , zanášanie odberov , sterilky , dozinfekcia plôch , starostlivosť o postel prezliekanie dezinfekcia , používanie germicídnych žiaričov , a mnoho ďalšieho