icon

Prečo je teraz hľadanie práce ťažšie?

macik6
4. apr 2026

Ahojte je to mozne ze clovek posiela zivotopisy a bud sa vobec neozvu alebo uplne minimum,este cca pred dvomi rokmi to bolo ovela lahsie a teraz.Aj som si ho upravila a skoro nic .Posielala som aj cez peofesiu a cakam cakam zavse zavila a odpoved ze je uz obsadene

Strana
z3
barborab1411
16. apr 2026
@macik6

@jankadr tak je pravda ze v poslednom obdobi aj casto menim prace budem mat 50a citim akusi frustraciu nespokojnist zo vsetkeho robila som vselico no asi ma uz frustruju aj ludia stale hovorim o nejakych kurzoch no stale nejak nemam odvahu prace sa nebojim

@macik6 ja som za posledné roky tiež menila prácu viackrát ,aké máš pracovné skúsenosti?v akej oblasti?ja mám 50 tento rok pracovné skúsenosti z rôznych sektorov,až pred dvoma rokmi som si robila BBA diaľkovo na management ľudských zdrojov s andragogiku ,momentalne som prvýkrát v živote živnostník ,☺️ konzultant,popritom pracujem ako časť produkcie jedného veľkého podujatia ....vždy sa mi podarilo nájsť niečo na práci čo bolo lepšie ako tá predošlá...keď píšeš z e ideš z blata do kaluže skús popísať možno nechtiac robíš nejaký omyl a ani o Tom nevies ☺️.

anonym_1b3a32
16. apr 2026
@macik6

@zelenykvet som uz zufala stalw chodim z blata do kaluze

@macik6 dlho si doma?

macik6
autor
17. apr 2026
@anonym_77c62a

@macik6 vsetko bolo povedané. Každý šetrí, radšej robotu rozdelia ako zobrať nových ľudí a zamestnanci to radšej trpia lebo sa boja o prácu. Ja som vo februári dosť odvážne dala výpoveď lebo ma už práca nebavila a koncom marca som už nastúpila do novej. Poslala som 3Cv a z 2 firiem ma zavolali na pohovor, takže je to veľmi individuálne. Samozrejme musela som upustiť od nárokov, čiže plat nic moc a pracovná doba by tiež mohla byt lepšia ale práca ma bavi..podľa mňa moze byt problém aj v tom že ľudia hľadajú dokonalú prácu a nechcú spustiť zo svojich požiadaviek. Často sú aj tu na MK diskusie ako si ženy hľadajú prácu, kľudne by si ju vedeli nájsť ale toto a hento sa im nepáči. A tak radšej sedia doma

@anonym_77c62a ano je to pravda a pravda aj je ze ked si najdem tak ked je nejaka kriza uteciem ano moja chyba

anonym_78363e
17. apr 2026

No ono ide o to ako spĺňaš požiadavky alebo ako dôsledne majú vyplnený životopis ostatní záujemcovia. My už u nás máme tri mesiace otvorenú pozíciu len preto že väčšina životopisov k šéfovi ani neprejde cez HR lebo nespĺňajú požadované znalosti.

Príklad: Hľadáme človeka ktorý ovláda SQL aspoň na úrovni pokročilý. Dostávame samé životopisy, že ovládajú excel, majú organizačné chopnosti,sú tímoví, učenliví a podobné omáčky ale to nestačí. Keď tem nejamú tri kúzelné písmenka SQL tak cez HR ich živtopis ani neprejde.
Potom vyselektujú tých čo vedia SQL, ale niektorí uchádzači rovno už do požiadaviek píšu že chcú 100% remote, čo naša firma nepodporuje, tak automaticky ani tých nepozývame ani keby mali napísané, že ovládajú SQL na úrovni excel a majú 20 ročné skúsenosti.

anonym_77c62a
17. apr 2026
@macik6

@anonym_77c62a ano je to pravda a pravda aj je ze ked si najdem tak ked je nejaka kriza uteciem ano moja chyba

@macik6 treba vydržať. Žiaľ, v dnešnej dobe keď sa vo veľkom prepúšťa a firmy krachujú, človek moze byt rad keď ma aspoň nejaký príjem. Ja som napríklad mala včera mega zlý deň v tej novej práci, nadávala som tam ako chorá vrana ale v konečnom dôsledku som na seba bola veľmi hrdá že som to zvládla. A to ma posilnilo, že už ďalej to bude lepšie. Treba len nabrať sebavedomie a neujst pri prvom neúspechu. Držím palce 🙂

anonym_4a2da1
17. apr 2026

Hladanie prace je momentlalne tazke. A aj najdenie normalnej prace je tazke.
Ja mam teraz novu robotu, ale teda to co sa tam deje je brutal a to som uz zazila toho dost.
Najradsej by som z fleku hned odisla, ale potrebujem tam vydrzat aspon 1 - 2 roky (aj viac). Jednak kvoli CV a jednak kvoli novej problematike, ktoru sa chcem naucit (co mi do buducna moze pomoct, rozsiri mi to dalsie moznosti). Si zober, ze som tu par mesiacov a uz prakticky planujem odchod. 🙄 Tak, ale neda sa hned zutekat.
Cize musis dalej hladat a tam istu dobu aj vydrzat.

macik6
autor
17. apr 2026
@anonym_77c62a

@macik6 treba vydržať. Žiaľ, v dnešnej dobe keď sa vo veľkom prepúšťa a firmy krachujú, človek moze byt rad keď ma aspoň nejaký príjem. Ja som napríklad mala včera mega zlý deň v tej novej práci, nadávala som tam ako chorá vrana ale v konečnom dôsledku som na seba bola veľmi hrdá že som to zvládla. A to ma posilnilo, že už ďalej to bude lepšie. Treba len nabrať sebavedomie a neujst pri prvom neúspechu. Držím palce 🙂

@anonym_77c62a dakujem krasne ano musim si uz vstupit do seba a zmenit moje nastavenie zial nie som uz najmladsia a uz sa cutim aj vycerpana aj fyz a je mi zle ked si predstavim este kolko do dochodku a z toho vsetkeho som frustrovana velmi a nikde nevydrzim dlho moja chyba no

anonym_87339e
17. apr 2026
@macik6

@anonym_77c62a dakujem krasne ano musim si uz vstupit do seba a zmenit moje nastavenie zial nie som uz najmladsia a uz sa cutim aj vycerpana aj fyz a je mi zle ked si predstavim este kolko do dochodku a z toho vsetkeho som frustrovana velmi a nikde nevydrzim dlho moja chyba no

@macik6 ak vidia v CV že si fluktuant je im jasné že by s tebou len strácali čas. Povedz si pravdu, v tvojom prípade nie je problém iba v zamestnávateľoch.

anonym_c7f4de
17. apr 2026
@macik6

@macik6 nikde nevydrzim dlho.Tam bude chyba,nie na trhu,nie u zamestnavatela.

macik6
autor
17. apr 2026
@anonym_4a2da1

Hladanie prace je momentlalne tazke. A aj najdenie normalnej prace je tazke.
Ja mam teraz novu robotu, ale teda to co sa tam deje je brutal a to som uz zazila toho dost.
Najradsej by som z fleku hned odisla, ale potrebujem tam vydrzat aspon 1 - 2 roky (aj viac). Jednak kvoli CV a jednak kvoli novej problematike, ktoru sa chcem naucit (co mi do buducna moze pomoct, rozsiri mi to dalsie moznosti). Si zober, ze som tu par mesiacov a uz prakticky planujem odchod. 🙄 Tak, ale neda sa hned zutekat.
Cize musis dalej hladat a tam istu dobu aj vydrzat.

@anonym_4a2da1 je to tak zial ze vela ludi len trpi v praci a ano aj ja vela vydrzim no co sa prac tyka utekam v poslednej dobe po kratkych dobach viem ze je to pre mna zle

macik6
autor
17. apr 2026
@anonym_1b3a32

@macik6 dlho si doma?

@anonym_1b3a32 nie mala som prace vsade sim po chvili zutekala teraz sim vyse tyzdna doma ale nic z uradu nedostanem preto musim cim skor hocilde no toto si po kazdom hovorim

barborab1411
17. apr 2026
@anonym_87339e

@macik6 ak vidia v CV že si fluktuant je im jasné že by s tebou len strácali čas. Povedz si pravdu, v tvojom prípade nie je problém iba v zamestnávateľoch.

@anonym_87339e fluktuáciu v dnešnej dobe už nikto nerieši pokiaľ to vie uchádzač vysvetliť.ja som striedala prácu aj po roku alebo po dvoch a nikto sa nad tým nepozastavoval.v kapitalizme už neriešime kto vydrží na jednom mieste 40 rokov až do dôchodku 😉

macik6
autor
18. apr 2026
@anonym_87339e

@anonym_87339e ano ved to som aj pisala

Strana
z3