icon

Prečo nezamestnanému radia ísť do zahraničia?

Dnes o 09:38

Prosim vas, vie mi to niekto vysvetlit?
Aj tu na forach niekto hlada pracu a hned ho vsetci poslu do zahranicia. Alebo aj v normalnom zivote kazdy hned ze do zahranicia. A najlepsie, ked to povedia takí, ktorí tam nikdy neboli. Poznam milion ludi ktori sa zo zahranicia vratili celi nestastni a ze uz by tam nesli. Ved tam clovek musi makat ako kon aby sa mal dobre, cele dni a aj tak su tam vydavky drahsie ako tu. To je jedna vec a druha vec je ze niekto (napr ja) sa boji len tak zobrat a ist do sveta. Ved ja by som sa tam "stratila" a fakt nevedela co robit. To nie je len tak ze idem do susedneho mesta. Preco si to ludia neuvedomuju ze niekto ma strach taktk vyrazit lebo nikdy nikde nebol a aj tak ho stale posielaju za hranice...

anonym_28ef1b
Dnes o 09:42

Myslia to v dobrom, stačí na to povedať, že nad zahraničím nerozmýšľaš, nie si na to povaha a vybavené... odkiaľ majú vedieť, že ty sa toho bojíš a máš strach? alebo aj akýkoľvek iný dôvod, prečo niekto nechce ísť.... všetko je to v poriadku, druhá strana sa snaží poradiť najlepšie ako jej napadne, resp. je to len tak vrámci konverzácie a ani nad tým nerozmýšľa... netreba si to brať tak osobne a tiež len ako súčasť rozhovoru... mne sa tam nežilo zle a keď sa niekto spýta, či sa nechcem vrátiť, normálne nemám problém povedať, že kvôli rodine to momentálne určite neplánujem, tým je téma vybavená

anonym_a890eb
Dnes o 09:42

Ako vies ako sa zije v zahranici ked si tam nikdy nezila? Ja som v Nemecku skoro 10 rokov a vobec tu nepracujem tolko ako som musela makat na slovensku. Vydavky (niektore) su vyssie, ine nizsie, ale platy neporovnatelne.

anonym_527f5b
Dnes o 09:43

@anonym_autor stále? Veď vždy ma viac možností, buď si nájsť tú prácu, buď sa vzdelávať, urobiť kurzy, alebo začať od upratovačky, a vyšplhať sa. Ale taký, ktorý má 35 a ešte stále býva v detskej izbe u mami, nebude robiť za minimálnu...tak nech si to ide skúsiť do zahraničia, koľko tam zarobí, koľko bude musieť robiť, a koľko mu zostane na účte, keď bude žiť tak ako v mama hoteli.

januska12323
Dnes o 09:44

Lebo táto krajina ide do záhuby a ak sa uchytíš v zahraničí bude ti lepšie ako tu.

anonym_57e8d2
Dnes o 09:47

@anonym_autor ja som bola v týždni na masaz- ajurvédsku a masér bol z Nepálu, taký milý pán, fakt veľmi šikovný, milý. A tak rozprával, že u nás na Slovensku musí makať jak kôň, že u nich taký zhon nie je, že oni v Nepale sú aj mesiac doma a potom idú do práce. A že tu bol na úrade práce a hneď ho hnali, že "kde ste boli mesiac?"😉 Také vtipné celkom..

anonym_d6194a
Dnes o 09:49
@januska12323

Lebo táto krajina ide do záhuby a ak sa uchytíš v zahraničí bude ti lepšie ako tu.

@januska12323 skôr idú do záhuby západné krajiny, ktoré boli roky otvorené migrantom. Už to vidíme na Bruseli a iných metropolách v EU. Možno sú ekonomicky na tom ďaleko dopredu pred nami. Len je otázne ako sa tam bude žiť o pár rokov, keď sa budeš báť ísť aj na ulicu

13uzivatelka11
Dnes o 09:54

Tak sed doma na zadku a nenariekaj, že si zrejme niekde v hladovej doline nevieš nájsť prácu. Akože neviem čo iné chces robiť. Pracu doma si nájsť nevieš, na dorobenie vzdelania zrejme budeš potrebovať peniaze a čas, tak už neviem aku inú radu by si chcela. A nefunguje to tak, že si zbališ tašku, nasadneš na autobus a ideš sa pýtať za robotu do Viedne, sú na to agentúry, známosti atď.. a keď sa ľudia sťažujú že museli makať aby mali peniaze? Čo iné čakali? Samozrejme že ani v zahraničí nepadajú peniaze z neba.

anonym_bf73a5
Dnes o 09:57

Ja vrelo odporucam kazdemu odist aspon na chvilu do zahranicia. Nie kvoli zarobku ale naucit sa jazyk, nieco nove zazit, a to najdolezitejsie spoznat svoje slabe a silne stranky. Spoznat sameho seba a ocitnut sa na nepoznanej pode a mozno v nekomfortnej situacii. Ked si niekto nevie najst pracu, pravdepodobne nepozna svoju hodnotu a nevie sa predat na trhu.

autor
Dnes o 10:11
@anonym_bf73a5

Ja vrelo odporucam kazdemu odist aspon na chvilu do zahranicia. Nie kvoli zarobku ale naucit sa jazyk, nieco nove zazit, a to najdolezitejsie spoznat svoje slabe a silne stranky. Spoznat sameho seba a ocitnut sa na nepoznanej pode a mozno v nekomfortnej situacii. Ked si niekto nevie najst pracu, pravdepodobne nepozna svoju hodnotu a nevie sa predat na trhu.

@anonym_bf73a5 ja som tu praveže vždy bola spokojná. Len ludia okolo mňa akosi nie. Stále že si.mlada choď zahraničie. Kto mi tam bude platiť drahú lekarsku starostlivosť ci ubytovanie. Všetko pálky

anonym_06897e
Dnes o 10:16

@anonym_autor Nezamestnaný sa chce zamestnať a preto skúša rôzne možnosti.Nejde to doma, skúsi to v zahraničí.Nestastny, ale aj spokojný môže byť človek v zamestnaní aj doma,aj v zahraničí..Mimochodom,rada skúsiť pracovať v zahraničí tu často znie aj preto, lebo čím ďalej, tým je ťažšie si nájsť prácu, ktorá by človeka aj uživila, prípadne mu pomohla vytvárať nejaký základ pre svoju budúcnosť

minenkaa
Dnes o 10:20
@anonym_autor

@anonym_bf73a5 ja som tu praveže vždy bola spokojná. Len ludia okolo mňa akosi nie. Stále že si.mlada choď zahraničie. Kto mi tam bude platiť drahú lekarsku starostlivosť ci ubytovanie. Všetko pálky

@anonym_autor všetko palky a vieš,ze veľa veci je lacnejších ako na Slovensku

anonym_2aeaaf
Dnes o 10:45

@anonym_autor Chápem, lepšie sa ide s niekým ako sama.
Ja by som išla do iného mesta v rámci slovenska bez problémov, do zahraničia sa tiež obávam.

minenkaa
Dnes o 10:49
@anonym_autor

@anonym_autor ešte k tomu ubytovaniu,ten nájom už ani neni až tak drahy oproti Slovensku ,povedala by sim,že sa do dosť vyrovnalo
Pracuje sa podľa pracovnej zmluvy, koľko máš hodín ako všade inde

anonym_bf73a5
Dnes o 10:51
@anonym_autor

@anonym_autor Mozno ti, co ti radia, chceli odist ale z nejakeho dovodu to sami nedokazali spravit a teraz to lutuju. Ja ti len poviem, ze cim si starsia, tym je mensia sanca, ze to skusis. Mozno si myslia, ze si nespokojna. Mne vsetci hovorili, aby som isla do zahranicia, ked som mala 18, a nakoniec, ked som odisla ako 29 rocna na stalo, tak mi zas hovorili, uvidis raz sa vratis :D taki su proste ludia. Povedz, ze si spokojna, zahranicie nie je pre teba a bodka

anonym_8454ed
Dnes o 10:58

To sú zase úvahy a aj niektoré rady. Asi treba napísať, že kde do zahraničia, nie len všeobecne. A rovnako aj aký typ práce, teda či niečo s pridanou hodnotou alebo len muklovať.
Ja som robil v z Írsku kvalifikovanejšiu prácu a bolo to lepšie ako na Slovensku. Šefovia boli domáci, chápaví, milí, robilo sa pomalšie a kľudnejšie ale neflákalo sa. Na Slovensku sa bežne prekávičkuje aj hodina, potom niečo urobí, potom dlhý obed, zase chvílu urobí, potom zase kávička, cigaretka a pekný deň za nami. Tuto nie, tu keby to niekto robil, už ho riešia...
Ale v nejakej nekvalifikovanej robote tam, to verím že je horšie. Ono či Vás buzeruje v logistickom sklade niekde pri Seredi niekto alebo niekde v Mníchove alebo Dubline, stále to bude neperspektívna robota. V oboch prípadoch sa tam zarába na miestne pomery málo, len z toho zahraničia si viete doniesť trošku vačší balík penazi sem na SK (ale na dlhodobý život tam je to bieda). Ale čo som tam videl tých jednoduchších Slováčikov muklovať, tak mnohí ešte v tom zahraničí rozflákali všetky prachy a ak sa vrátili spať na SK, tak mali holú prdel. Ako fakt smiešne keď sa Vám nejaká slovenská predavačka v zahraničí chváli, že si kúpila iphone. (načo jej je??) 😀

anonym_d1e922
Dnes o 13:05
@anonym_autor

@anonym_autor
Ostan doma, jednoducho si nevhodna na zahranicie, naco ti radit.😉

hiro
Dnes o 17:18
@anonym_autor

@anonym_autor "Kto mi tam bude platiť drahú lekarsku starostlivosť", kto? Tak ako tu. Štát.

anonym_68a51b
Dnes o 17:25

Asi viac možností nájsť si prácu. Keď žiješ niekde v hladovej doline na Slovensku a práca tam nie je, čo iné ti zostáva? Určite je v zahraničí viac pracovných príležitostí.

tiezjedna
Dnes o 17:31

@anonym_autor ja by som chcela vidieť ten "milión" ľudí, ktorých údajne poznáš a vrátili sa zo zahraničia nešťastní... 😉